Connect with us

ACTUALITATE

Caravana națională Aspire Teachers ajunge la Pucioasa

Publicat

pe

Pe 18-19 iulie 2021, caravana „Drumul către învățare autentică” organizată de Aspire Teachers ajunge la Pucioasa, Dâmbovița. Evenimentul are loc la Centrul Cultural European și face parte dintr-un program de vară național care reunește profesori, lideri educaționali care transformă educația de la firul ierbii, în șase orașe din țară (Cluj, Pucioasa, Brașov, Sibiu, Galați, Bacău).

Fiecare eveniment include două zile: prima este dedicată membrilor, profesori și consultanți care au investit cumulat aproape 10.000 de ore de muncă pro-bono în comunitatea Aspire Teachers în acest școlar. A doua zi se adresează participanților înscriși – profesori și colegi din regiune, în jur de 100 de participanți, care vor interacționa cu invitați speciali și profesori inovatori, într-un format deosebit, cu tema evaluării. Câteva dintre marile idei care vor ghida agenda sunt:

– Evaluarea este un proces, iar testarea sumativă e doar un moment.
– Modul de evaluare determină modul de predare.
– Feedback-ul este busola.

Pe lângă atelierele dedicate evaluării, evenimentul include o bibliotecă vie Teacher Show – idei bune de luat acasă, un spațiu deschis unde 6 profesori inovatori vor expune proiecte și practici relevante din științe, arte, limbi străine și proiecte interdisciplinare, care vizează competențe reale și evaluări autentice, în contexte aplicate și cât mai aproape de temele curente.

Printre prezentatori se numără profesori, mentori și lideri implicați în instituții, comunități educaționale și civice precum Aspire Teachers, Fundația Noi Orizonturi, Teach for Romania, Merito, Edu Networks: Aurora Zamfir și Claudia Ionescu – directoarele școlilor din Pucioasa, Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației, Vlad Voiculescu – fondator MagiCamp, Anca Tîrcă – consultant educațional, Constantin Lomaca – formator, Monica Mocanu – inițiatoarea platformei de culegere a feedback-ului de la elevi, „Teleskop”, primarul Constantin Ana, oameni care susțin inițiative educaționale de impact și împărtășesc valorile organizației – excelență, învățare continuă, colaborare și impact.

„Vom crea contexte de conectare și învățare autentică, unde aducem împreună practicienii, liderii de la firul ierbii și reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale din educație, pentru a scoate la iveală importanța evaluării pe tot parcursul procesului educațional. Educația autentică înseamnă o constantă adaptare la nevoile reale ale elevilor, iar totul ar trebui să înceapă cu finalul în minte, de fapt – cum evaluăm competențe reale, ce înseamnă profesorul excelent și școala prietenoasă? Răspunsurile sunt deja în aceste comunități, de aceea după un an de pandemie ne (re)conectăm în persoană cu o parte dintre cei cu care am colaborat exclusiv online, transmite Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers.

Fiecare eveniment este organizat împreună cu echipe de 5-10 profesori locali, membri Aspire Teachers, care se coordonează în timp real, învățând în același timp unii de la alții, cum să lucreze eficient folosind cele mai noi instrumente digitale. Din echipa locală fac parte: Aurora Zamfir, Claudia Ionescu, Costinela Cigăran, Cristina Mihai, Carmen Stoica, Irina Constantinescu, Liliana Chivulescu, Alina Pincovici, Elena Bănescu, împreună cu Alina Pincovici și o echipă mare și inimoasă de profesori din Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa.

Toate detaliile sunt disponibile pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită, organizatorii recomandând o donație pentru a acoperi o parte din costuri. Sponsorul principal este City Insurance.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT