Connect with us

ACTUALITATE

Caravana națională Aspire Teachers ajunge la Pucioasa

Publicat

pe

Pe 18-19 iulie 2021, caravana „Drumul către învățare autentică” organizată de Aspire Teachers ajunge la Pucioasa, Dâmbovița. Evenimentul are loc la Centrul Cultural European și face parte dintr-un program de vară național care reunește profesori, lideri educaționali care transformă educația de la firul ierbii, în șase orașe din țară (Cluj, Pucioasa, Brașov, Sibiu, Galați, Bacău).

Fiecare eveniment include două zile: prima este dedicată membrilor, profesori și consultanți care au investit cumulat aproape 10.000 de ore de muncă pro-bono în comunitatea Aspire Teachers în acest școlar. A doua zi se adresează participanților înscriși – profesori și colegi din regiune, în jur de 100 de participanți, care vor interacționa cu invitați speciali și profesori inovatori, într-un format deosebit, cu tema evaluării. Câteva dintre marile idei care vor ghida agenda sunt:

– Evaluarea este un proces, iar testarea sumativă e doar un moment.
– Modul de evaluare determină modul de predare.
– Feedback-ul este busola.

Pe lângă atelierele dedicate evaluării, evenimentul include o bibliotecă vie Teacher Show – idei bune de luat acasă, un spațiu deschis unde 6 profesori inovatori vor expune proiecte și practici relevante din științe, arte, limbi străine și proiecte interdisciplinare, care vizează competențe reale și evaluări autentice, în contexte aplicate și cât mai aproape de temele curente.

Printre prezentatori se numără profesori, mentori și lideri implicați în instituții, comunități educaționale și civice precum Aspire Teachers, Fundația Noi Orizonturi, Teach for Romania, Merito, Edu Networks: Aurora Zamfir și Claudia Ionescu – directoarele școlilor din Pucioasa, Sorin Ion – secretar de stat în Ministerul Educației, Vlad Voiculescu – fondator MagiCamp, Anca Tîrcă – consultant educațional, Constantin Lomaca – formator, Monica Mocanu – inițiatoarea platformei de culegere a feedback-ului de la elevi, „Teleskop”, primarul Constantin Ana, oameni care susțin inițiative educaționale de impact și împărtășesc valorile organizației – excelență, învățare continuă, colaborare și impact.

„Vom crea contexte de conectare și învățare autentică, unde aducem împreună practicienii, liderii de la firul ierbii și reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale din educație, pentru a scoate la iveală importanța evaluării pe tot parcursul procesului educațional. Educația autentică înseamnă o constantă adaptare la nevoile reale ale elevilor, iar totul ar trebui să înceapă cu finalul în minte, de fapt – cum evaluăm competențe reale, ce înseamnă profesorul excelent și școala prietenoasă? Răspunsurile sunt deja în aceste comunități, de aceea după un an de pandemie ne (re)conectăm în persoană cu o parte dintre cei cu care am colaborat exclusiv online, transmite Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers.

Fiecare eveniment este organizat împreună cu echipe de 5-10 profesori locali, membri Aspire Teachers, care se coordonează în timp real, învățând în același timp unii de la alții, cum să lucreze eficient folosind cele mai noi instrumente digitale. Din echipa locală fac parte: Aurora Zamfir, Claudia Ionescu, Costinela Cigăran, Cristina Mihai, Carmen Stoica, Irina Constantinescu, Liliana Chivulescu, Alina Pincovici, Elena Bănescu, împreună cu Alina Pincovici și o echipă mare și inimoasă de profesori din Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa.

Toate detaliile sunt disponibile pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită, organizatorii recomandând o donație pentru a acoperi o parte din costuri. Sponsorul principal este City Insurance.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Concursul pentru șefia IPJ Dâmbovița, câștigat de comisarul șef Adrian Antofie, a fost invalidat

Publicat

pe

Inspectoratul General al Poliției Române a decis, astăzi – 6 decembrie 2023, să invalideze concursul pentru ocuparea funcției de inspector șef al IPJ Dâmbovița, organizat în data de 20 noiembrie 2023 și câștigat de comisarul șef Adrian Claudiu Antofie – în prezent comandant al Poliției Municipiului Târgoviște.

„În conformitate cu prevederile art. 51(4) alin. (1) lit. a) din Anexa 3 la O.m.a.i. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale M.A.I., cu modificările și completările ulterioare,

Cu data prezentului anunţ, se invalidează concursul organizat pentru ocuparea postului vacant de şef al inspectoratului de politie judeţean I la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, este anunțul publicat pe site-ul IGPR în această seară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Presa, în pericol. Concedieri masive la „Libertatea”!

Publicat

pe

Sursa foto: libertatea.ro

O spun mai demult! Presa românească se află într-un picaj continuu. Totul pleacă de la politic, de la economic, de la instituțiile care ar trebui să îi reprezinte pe jurnaliști și care sunt aproape inexistente. La toate aceste tare, se mai adaugă interesul, manipularea și dezmățul informațional apărut pe rețelele de socializare, unde oricine are un smartphone, puțin curaj și pe cineva în spate care să-l asmută devine influencer, se erijează în lider de opinie, în salvatorul omenirii. Aruncă în toți, fără scrupule, cu dejecții produse în laboratoarele interesului.

În tot acest răstimp, presa adevărată cade, înăbușită de bălăriile de pe social-media și interesele meschine ale clasei conducătoare. Vezi cazul „Libertatea”, unul dintre cele mai cunoscute și rezistente cotidiane de pe piața media din România. Astăzi, patronul austriac i-a anunțat pe jurnaliștii care prestează acolo că 20% dintre ei vor fi concediați. Halal democrație! Printre cei dați afară sunt Iulia Roșca, redactor șef adjunct, Cătălin Tolontan, coordonator editorial, și Camelia Stan, editor al ediției tipărite.

Astea sunt vremurile în care trăim! Pumnul în gura presei se bagă pe mai multe căi. Astăzi, la „Libertatea”, s-a aplicat o metodă. Clasa politică nu ar trebui să se bucure. Dispariția presei înseamnă intrarea în boală a democrației și a libertăților, din care să nu creadă că ei vor scăpa întregi…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite