Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmboviţa a solicitat premierului fonduri pentru refacerea infrastructurii din Bucegi

Publicat

pe

În această seară, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a fi prezentate membrilor acestei structuri problemele cauzate în zona montană a județului de viitura puternică de pe râul Ialomița și de torenții alimentații de ploile abundente din noaptea trecută.

În cadrul videoconferinței, desfășurată tot în această seară, cu premierul Florin Cîțu s-a solicitat Guvernului sumele necesare refacerii tuturor obiectivelor de infrastructură afectate de dezlănțuirea naturii.

„Sunt cinci puncte de interes județean și local care au fost afectate de aluviuni și de creșteri însemnate a debitelor râului Ialomița. Cel mai mult a avut de suferit DJ714, în zona Cheile Tătarului, unde au fost avariate drumul pe o porțiune de 200 de metri și două poduri.

În această situație, am cerut membrilor Comitetului să se aprobe montarea de indicatoare care să atenționeze turiștii că sectorul de drum al DJ714 care ocolește Lacul Bolboci pe partea stângă a sensului de urcare către platoul montan este închis.

Accesul în zona Peștera-Padina este asigurat, în continuare, pe ruta de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.

Tot pe DJ714, în zona Campingului Zănoaga, aluviunile și materialul lemnos adus de ape au colmatat o porțiune de drum, au blocat una din căile de acces în camping și au avariat un pod. Turiștii aflați în momentul de față în camping sunt în siguranță și au dorit să-și continue vacanța.

Au mai fost afectate un drum forestier și podul peste râul Ialomița către Cabana Horoabele. Și Peștera Ialomiței a avut de suferit din cauza precipitațiilor. Obiectivul turistic este închis, urmând ca zilele acestea să-și redeschidă porțile.

Pe lângă montarea indicatoarelor de avertizare de închidere a tronsonului DJ714, la solicitarea mea, au mai fost aprobate lucrări de degajare a drumului, intervenții ale SC LDP care să asigure accesul în Campingul Zănoaga în cele mai bune condiții și refacerea podului către Cabana Horoabelor”, a precizat Corneliu Ștefan.

Mâine dimineață, președintele Consiliului Județean Dâmbovița va purta discuții cu proiectanții și cu membrii aparatului tehnic din cadrul CJD în vederea găsirii rapide a unor soluții pentru refacerea drumurilor din zona montană care au fost distruse de ape și pentru consolidarea zidurilor de sprijin amplasate de-a lungul DJ 714 care au fost și acestea afectate de viitură.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT