Connect with us

ACTUALITATE

Analiză: Medii mult mai mici la Bac și Evaluarea Națională decât în anii trecuți!

Publicat

pe

Rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat a fost, anul acesta, mai mare decât în 2020, însă mediile obținute sunt mult mai mici – este concluzia analizei pe care a realizat-o Irena Dumitru, președinta Organizației de Tineret a PRO România Dâmboviţa. Aceleași rezultate s-au înregistrat și la Evaluarea Națională. Este o situație cauzată de lipsurile acumulate în ultimii doi ani școlari, iar urmările se vor vedea și mai puternic în viitor.

A mai vorbit Irena Dumitru și despre situația tinerilor care au susținut examenul de definitivare în învățământul preuniversitar.

„Pentru candidații înscriși la nivelul județului Dâmbovița, este trist faptul că nu au locuri de muncă titularizabile. Vor fi tot pe posturi de suplinitori. Va trebui să dea examen de titularizare în fiecare an școlar,  până își vor obține un post pe perioada nedeterminată.

Vorbim aici și despre pensionarea la 70 de ani. Va fi foarte dificil ca tinerii să își găsească un post titularizabil. Nu am nimic cu cadrele didactice de vârstă mai înaintată, avem nevoie de experiența dânșilor, însă nu cred că este corect nici față de aceștia să-i ținem în câmpul muncii până la o vârstă la care sănătatea nu le mai permite să facă față serviciului”, a declarat Irena Dumitru – președinta Organizației de Tineret a PRO România Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite