Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Ionuț Vulpescu, voluntar în cadrul proiectului „Muzeele contează!”

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița, Ionuț Vulpescu – fost ministru al Culturii, a fost, timp de două zile, voluntar la Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași. A fost modul în care parlamentarul social-democrat s-a alăturat proiectului de lobby cultural „Muzeele contează!”.

„Îi mulțumesc doamnei director Lăcrămioara Stratulat, care mi-a fost ghid în aceste două zile, cu ajutorul căreia am putut cunoaște niște persoane extraordinare, dedicate muncii lor, ceea ce m-a determinat ca cea mai mare a celor două zile să o petrec în laboratoarele de conservare-restaurare.

Munca pe care acești oameni o depun și pasiunea lor, cu atât mai mult în aceste zile dificile pe care le trăim, necunoscute de multe ori publicului larg, sunt de-a dreptul impresionante. Le mulțumesc și le sunt recunoscător pentru tot ceea ce fac.

Mă bucur că și din poziția de parlamentar al Opoziției am putut sprijini activitatea muzeală din România. La începutul acestei veri a intrat în vigoare legea prin care am oferit o soluție pentru una din cele mai complicate probleme cu care se confruntă muzeele românești, cea a reevaluării bunurilor culturale mobile pe care le au în patrimoniu.

Odată cu Legea nr.116/2021, și experții autorizați de Ministerul Culturii, nu doar evaluatorii autorizați în condițiile legii, pot reevalua bunurile culturale mobile care constituie patrimoniul cultural național. Măsura va duce la economii importante în bugetele muzeelor, iar resursele astfel câștigate pot fi folosite pentru oferirea unei experiențe cât mai plăcute celor ce le trec pragul”, a punctat deputatul PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu.

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT