Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Punți și scară betonată pentru diminuarea distanțelor în comuna Dragomirești

Publicat

pe

Pentru a ușura deplasarea cetățenilor între satele comunei Dragomirești, evitându-se astfel ocoalele lungi, primarul Dragoș Vlădulescu a fost preocupat de repararea punților pietonale peste râul Dâmbovița și construirea altora noi, acolo unde situația a impus.

Administrația publică locală a definitivat lucrările la puntea care traversează râul Dâmbovița, făcând mai scurtă legătura între satele Geangoești, Râncaciov, Ungureni și Mogoșești.

De asemenea, la Râncaciov s-a construit o scară betonată care face legătura între strada Fântânilor și DJ 702 B.

„Această investiție, pe care o realizăm cu fonduri de la bugetul local, este deosebit de importantă pentru cetățenii comunei noastre, în special pentru cei din Râncaciov. Scara pietonală, cu o lungime de 25 de metri, reduce cu aproape 1 km traseul pe care trebuie să-l parcurgă bătrânii pentru a ajunge la dispensarul medical, iar copiii la școală sau la grădiniță”, ne-a declarat Dragoș Vlădulescu – primarul comunei Dragomirești.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite