Connect with us

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni, o unitate căutată! Se vor construi încă două hale

Publicat

pe

Deschiderea spre nou, spre inovare, a conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și a Parcului Industrial de la Moreni, cea mai importantă componentă de acest tip din județ, deja dă rezultate.

Parcursul acestui traseu spre performanță, spre conturarea unor noi capacități de producție, de absorbție a forței de muncă, în special a celei din zonă, a pornit prin transparență, comunicare și este bine învăluit de proiecte care de care mai curajoase, orientate spre dezvoltare.

Gabriel Purcaru – directorul Parcului Industrial Moreni, în ton cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a schimbat stilul de lucru, de relaționare cu partenerii din parc, cu oamenii și colaboratorii din varii domenii, cu cei care, prin interesul manifestat, aduc plus valoare unității și întregului județ.

Parcul Industrial Moreni este în momentul de față ocupat într-un procent de 100% și tot mai apar firme care vor să-și deschidă unități de producție în acest perimetru. Tocmai de aceea, directorul Gabriel Purcaru a inițiat demersul de a construi încă două hale, cu o suprafață de circa 500 mp fiecare. În maximum două săptămâni, Consiliul Județean Dâmbovița va aloca fonduri pentru etapa de proiectare, urmând ca, în toamnă, să vină și a doua tranșă de bani necesari pentru lucrările de construcție.

„Pentru Parcul Industrial Moreni, edificarea celor două hale înseamnă, în primul rând, crearea a încă 30-40 de locuri de muncă. Precizez faptul că aceste obiective vor fi închiriate cu toate utilitățile aferente doar societăților care vor să desfășoare activități de producție. Asta înseamnă mai multe locuri de muncă și oameni care vor deprinde o meserie. Construcția celor două hale sper să înceapă în această toamnă”, ne-a precizat directorul Gabriel Purcaru.

Șeful Parcul Industrial Moreni ne-a mai mărturisit că, pentru a obține un loc de muncă la o firmă care își desfășoară activitatea în acest perimetru, este nevoie și de o anumită calificare, de profesionalism. Vin oamenii să se angajeze, dar nu îi poți folosi într-un anumit domeniu, să îi pui să manevreze vreun utilaj sofisticat fără anumite cunoștințe. Tocmai de aceea, conducerea parcului, împreună cu firmele solicitante de forță de muncă, va organiza cursuri de calificare. Sunt acceptați la aceste activități de profesionalizare nu numai cei care sunt angajați în cadrul parcului, ci și persoanele care vor să învețe o meserie, să pătrundă în tainele unei îndeletniciri. Cursurile sunt ținute de lectori avizați, specialiști în diferite domenii de activitate. Ne-a spus directorul Purcaru că, la primul curs, care privește meseria de lucrător în structuri metalice, s-au înscris deja 22 de oameni.

„Acest proces de perfecționare în diferite meserii, de pregătire a celor care vor să obțină o calificare într-un anumit domeniu va continua. Țara, județul Dâmbovița, știm cu toții, se află într-o criză de meseriași, de profesioniști în anumite domenii. Tocmai de aceea, rolul nostru este de a atrage cât mai mulți tineri și de a-i pregăti pentru desfășurarea unor activități de factură industrială”, ne-a mai precizat directorul Parcului Industrial Moreni.

Gabriel Purcaru se află în plină procedură de negociere cu Primăria Moreni pentru a achiziționa de la municipalitate circa 18.000 mp, teren care se află în imediata vecinătate a Parcului. Pe această suprafață, se vor construi hale de diferite dimensiuni, care să fie închiriate investitorilor.

Vestea că, în Parcul Industrial Moreni, lucrurile curg într-un echilibru, că există comunicare, interes din partea administrației, s-a dus până departe. Acum, mulți oameni de afaceri, societăți mari, renumite, doresc să își deschidă aici unități de producție.

Activitatea Parcului Industrial Moreni va fi în curând reflectată, cunoscută și prin intermediul unei pagini de internet. Vor fi postate anunțuri de angajare, noutăți, informații despre parc și despre societățile care își desfășoară activitatea aici.

Directorul Gabriel Purcaru are în plan și o nouă reconfigurare a parcului, respectiv amenajarea drumurilor interioare, aleilor pietonale, parcărilor pentru autovehicule și, nu în ultimul rând, este vizată estetica parcului industrial. Acest proiect, care se va derula cu fonduri europene, speră directorul Purcaru să intre în procedurile de implementare anul viitor.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT