Connect with us

ACTUALITATE

SC Supercom SA Târgoviște face angajări!

Publicat

pe

Supercom SA Târgoviște angajează conducător autospecială, dispecer, agent contractare-încasare, personal necalificat.

Relații la sediul societății situat pe DN 71, la ieșirea din Târgoviște spre Aninoasa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Medicamente la liber în România, interzise în Grecia! Riști amendă și chiar închisoarea!

Publicat

pe

Este vremea concediilor și foarte mulți români aleg ca destinație de vacanță Grecia. Dar câți dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că unele medicamente care se eliberează fără rețetă în România sunt interzise in Grecia și că, dacă le ai în bagaj, ești amendat sau chiar poți să ajungi la închisoare?

Spre exemplu, potrivit Adevărul, sunt interzise Diazepam (Denumire comercială: Diazepam) și Tramadol (Denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa), medicamente pentru care trebuie să prezinți prescripția eliberată de doctor. La fel trebuie procedat și în cazul antibioticelor. De asemenea, nu sunt permise deloc medicamentele care conțin codeină, inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal și siropurile de tuse pe bază de codeină. Această interdicție a intrat în vigoare în 2023.

„Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, care precizează de asemenea și că nu ar trebui să plecăm din țară fără asigurare medicală de călătorie sau card european de sănătate.

Numărul pentru urgențe medicale în Grecia este 166.

Pe lângă medicamente, Grecia a introdus recent și reguli de conduită noi:
– Este interzisă mestecarea gumei pe stradă, sub sancțiunea unei amenzi considerabile.
– Femeile sunt rugate să nu poarte tocuri înalte în zonele cu lăcașe de cult, mănăstiri și schituri.
– Este interzisă aruncarea hârtiei igienice în vasul de toaletă.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Finalizezi BAC-ul cu 10, primești abonament la UNTOLD!

Publicat

pe

Absolvenții care vor finaliza examenul de bacalaureat cu media 10 vor fi recompensați cu abonament General Access pentru cele patru zile de UNTOLD – anunță creatorii festivalului muzicalce se organizează la Cluj.

Brățara de acces va putea fi ridicată în baza unei dovezi (foaie matricolă, diplomă de Bacalaureat etc), din zona de „Acreditări”, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca începând cu prima zi a festivalului UNTOLD.

Campania “Bac de 10” a ajuns la cea de-a 10-a ediție și este organizată cu sprijinul Kaufland România. În ultimii 9 ani, organizatorii UNTOLD au oferit acces gratuit și experiențe unice unui număr de peste 1.500 de absolvenți de 10.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite