ADMINISTRAŢIE
Primăria Voinești, exemplu de urmat în privința administrării cimitirelor

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, este unul dintre puținii edili din județ, și credeți-mă, am cunoscut destui, care nu se preocupă de problemele concetățenilor săi mașinal, ca o corvoadă administrativă, fiindcă e ceva scris acolo, în fișa postului, o simplă profesiune. Nu! Gabriel Dănuț Sandu se implică cu sufletul, simte pulsul comunității, știe când oamenii au nevoie de ceva și intervine. Arată că Primăria este într-adevăr locul de unde trebuie să pornească binele pentru comunitate.
La Voinești, nimic nu este făcut la voia întâmplării, din inerție sau în defavoarea oamenilor. Primarul Gabriel Dănuț Sandu trece peste pânza tradiționalismului, a unor norme moștenite, invocând doar binele oamenilor.
Mă opresc astăzi la cimitirele din Voinești. În restul județului, locurile de veci sunt administrate de biserică, de parohiile din localitățile respective. La Voinești, este altfel. Aceste spații, unde, până la urmă, ne retragem toți pentru odihna veșnică, sunt administrate de Primărie. Există și un regulament în acest sens. Și când spunem administrare nu ne gândim la ceva, așa, doar cu vorba, cu teroria. Administrația publică locală chiar se ocupă de aceste perimetre ale liniștii absolute. Toate cele șase cimitire din comună au fost împrejmuite cu garduri, parcelate, sunt supravegheate și îngrijite periodic. De asemenea, s-au realizat sisteme de iluminat public și alimentare cu apă.
Zilele trecute, l-am găsit pe Gabriel Dănuț Sandu în cimitirul din satul Suduleni. Supraveghea lucrările de parcelare și amenajare a aleilor betonate. Totul se execută ca la carte. După ce se vor încheia aceste activități, locurile de veci, 180 la număr, vor fi concesionate către locuitorii satelor Suduleni și Izvoarele. Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Local Voinești în decembrie 2019, se plătesc 600 de lei pentru 15 ani / loc de veci – taxă de concesiune și câte 10 lei / an – pentru lucrările de întreținere. De menționat că locurile de veci sunt trecute în rolul fiscal al concesionarului.
Primăria Voinești are contracte încheiate cu trei îngrijitori persoane fizice autorizate, care se ocupă de cele trei cimitire – cosit iarbă, ierbicidat – dacă este cazul, ridicat gunoi, deszăpezire pe timp de iarnă etc.
La Suduleni, există și un cimitir pentru credincioșii care nu sunt creștin-ortodocși. Primăria Voinești a executat lucrări de sistematizare și amenajare și aici.
ADMINISTRAŢIE
CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.
„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.
Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.
ADMINISTRAŢIE
Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!
Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.
„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.
Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.
„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
-
Dâmboviţaacum 2 zile
Donează un strop de sânge pentru un tânăr polițist care se luptă cu boala!
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Interfonul care blochează bătrânii și bolnavii în apartamente. Litigiu pe scara unui bloc din Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: Spectacol-surpriză în seara când va fi aprins iluminatul festiv în oraș
-
ACTUALITATEacum o săptămână
A câștigat concursul. Comisarul șef Adrian Antofie revine la conducerea IPJ Dâmbovița
-
ACTUALITATEacum 6 zile
PERPLEX. Concursul pentru șefia IPJ Dâmbovița a fost suspendat pentru cinci zile!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgovişte: Bradul de Crăciun va fi aprins pe 3 decembrie
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Traseul spectaculos dintre Pucioasa și Maluri, o invitație pentru iubitorii de liniște și natură!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: Concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României. Intrarea este liberă