Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Instituția Prefectului Dâmboviţa a avut nevoie de două săptămâni să constate că s-a rupt drumul din munte?

Publicat

pe

Instituția Prefectului Dâmboviţa continuă să ne uimească! În această după-amiază, a remis către mass-media un comunicat de presă prin care este informată populația, printre altele, că o comisie coordonată de subprefectul Ana-Maria Dragotă-Zamfir s-a deplasat în zona montană a județului și a „constatat că drumul județean pietruit DJ 714, ce face legătura între zona Zănoaga și zona Padina-Peștera, pe malul drept al lacului de acumulare Bolboci, pe o lungime de circa 3 km, este afectat în mai multe puncte de eroziuni și prăbușiri ale terasamentului cu înălțimi de până la 50 m, fiind afectate și culeele podului peste pârâul Vârtaleș”.

Uau! Să înțelegem că Prefectura Dâmboviţa a descoperit abia acum ceea ce mass-media și opinia publică știu de două săptămâni, respectiv că drumul județean spre stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera a fost distrus de viitură în dimineața zilei de 20 iulie? E fix ce reiese din comunicat!

Lecturând mai departe documentul respectiv, am mai reținut că s-au găsit depozite necontrolate de material lemnos, peturi și resturi menajere pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Pucioasa, deșeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localitățile situate în amonte.

De asemenea, s-a remarcat că „pe o porțiune de circa 10 m, balustrada metalică de pe partea dreaptă a podului de pe DN 71, sat Glod, precum și balustrada metalică de pe partea dreaptă a podului de pe DJ 715 din comuna Buciumeni sunt rupte.

În același timp, pe DN 71, în zona km 32+000, drumul prezintă tasări și denivelări ale părții carosabile de pe sensul de mers către Sinaia, circulația desfășurându-se pe un singur sens”.

S-au propus următoarele măsuri: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție, monitorizarea permanentă a zonelor afectate, montarea de panouri de avertizare în zona celor două poduri cu balustradele rupte și urmărirea lucrărilor de curățare a lacului Pucioasa. Totodată, Instituția Prefectului Dâmboviţa urmează să elaboreze, împreună cu Consiliul Județean, un Proiect de Hotărâre de Guvern privind solicitarea alocării unor sume de bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa, finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local

Publicat

pe

Primăria Pucioasa finanțează cu câte 25.000 de lei două asociații sportive din oraș, în vederea implementării unor proiecte nonprofit de interes local în domeniul baschet și karate. De altfel, acestea au fost singurele cereri depuse în termenul stabilit în acest sens.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița execută lucrări complexe pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița execută, în această perioadă, prin societatea proprie, lucrări de reparații pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu – DJ 718A

La final – spune președintele Corneliu Ștefan, care urmărește atent investiția, se va circula în cele mai bune condiții spre această zonă a județului cu profunde semnificații istorice.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe DJ 710, sectorul Bezdead-Pucioasa.

Vezi aici programul complet al lucrărilor de infrastructură rutieră pe care le execută CJ Dâmbovița săptămâna aceasta!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT