Connect with us

ACTUALITATE

Peste 300 de copii fac mișcare pentru sănătate în orașul Pucioasa

Publicat

pe

Peste 300 de copii din județul Dâmbovița participă în aceste zile, în orașul Pucioasa, la activitățile sportive organizate de Sport Club „Sportis” Târgoviște în cadrul proiectului „Mișcare pentru sănătate”, finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița.

Evenimentul a debutat astăzi, 19 august, în prezența președintelui CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a administratorului public al județului – Cristian Avanu, a primarului orașului Pucioasa – Constantin Ana și a șefului Serviciului Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița – Claudiu Mănescu.

„Vă salut pe toți cu prietenie – profesori și copii – și mă bucur că după aproape doi ani, o perioadă foarte grea pentru noi toți, am reușit să ne vedem, chiar dacă suntem mai puțini de această dată. Sperăm ca, de anul viitor, să ne vedem cu cât mai mulți copii și profesori. Sportul este un lucru binevenit pentru toți copiii din județul Dâmbovița. Consiliul Județean Dâmbovița este și va fi un partener permanent pentru toți copiii, pentru toate sporturile, mai ales pentru cele de masă. Cred că, împreună cu toți profesorii din județ, putem să inițiem astfel de acțiuni în fiecare comunitate locală. În afară de acest proiect, pe care l-am susținut, așa cum am vorbit cu domnul Costache – vom organiza și alte proiecte împreună. Avem la nivelul consiliului județean și alte proiecte importante. Vă urez succes în activitățile de aici, în cele de acasă și de la școală, dar cel mai mult vă urez sănătate tuturor! Să trecem cu bine peste această perioadă grea pentru noi toți!”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan.

Acțiunea își propune încurajarea practicării activităților fizice și sportive, prin atragerea în competiții sportiv-distractive a copiilor și tinerilor din peste 10 unități școlare din județul Dâmbovița, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate a acestora și a conștientizării rolului pe care mișcarea o are pentru o bună funcționare a organismului – mentală și fizică.

În competiție s-au înscris copii din municipiul Târgoviște, orașele Pucioasa și Fieni, comunele Vulcana-Pandele, Dărmănești, Corbii Mari, Răzvad și Vlădeni.

Bugetul total al proiectului este de 29.470 lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița este de 26.470 lei.

„Mișcare pentru sănătate” este doar una dintre activitățile sportive pe care Sport Club „Sportis” Târgoviște le organizează anual în orașul Pucioasa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul de la Vulcana Băi, Emil Drăghici – președintele ACoR, a fost colaborator al Securității

Publicat

pe

Se apropie de sfârșit cariera politică și administrativă a longevivului președinte al Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici? După cum sunt semnele, și da și nu. Aflăm că primarul comunei Vulcana Băi, din județul Dâmbovița, a fost dezvăluit de CNSAS ca fiind colaborator al defunctei Securității ceaușiste. CNSAS a scos la iveală faptul că președintele ACOR a întocmit și semnat cu nume real, în iunie 1982, un angajament cu Securitatea. Numele său conspirativ ar fi fost „Dinu” a precizat PREShub.

Emil Drăghici îndeplinea în 1982 funcția de casier la Consiliul Popular din Vulcana Băi. Ar fi activat ca informator în perioada 1982-1987.

„Pe parcursul colaborării cu Securitatea, acesta a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum: ascultarea și colportarea știrilor transmise de posturile de radio interzise – nota informativă din 25.07-1984; comentarii negative la adresa conducerii de partid și de stat din țara noastră, sub regimul comunist”, se menţionează într-o notă informativă din 16.06.1982.

Întrebat de jurnaliștii de la PRESShub despre această situație delicată în care se află, dâmbovițeanul Emil Drăghici, președintele ACoR, a recunoscut că există o decizie definitivă de colaborator al Securității. A spus Drăghici că aceasta nu ar reprezenta o problemă pentru activitatea sa politică, nu îi afectează poziția de la ACoR. Poate, zicem noi, dar este o chestiune de moralitate. Dar, din câte am aflat, primarii comunele din România nu ar fi prea interesați de trecutul lui Emil Drăghici, de pecetea de informator al Securității.

Drăghici conduce comuna Vulcana Băi din 1992, iar ACoR din 1997. Bineînțeles, datorită funcției de responsabilitate pe care o deține de atâta amar de timp, nu prea mai poate sta prin comună, dar a avut întotdeauna la cârmă un viceprimar fidel, care și-a îndeplinit cu brio îndatoririle de edil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite