Connect with us

Dâmboviţa

Nu mai accept să fiu sac de box! Primarul de la Moreni rupe tăcerea

Publicat

pe

Este pentru prima dată, din 1990 încoace, când, în cadrul administrației publice locale de la Moreni, lucrurile nu sunt în ordine și nici nu sunt semne de reechilibrare. Colaborarea dintre primarul municipiului, Constantin Dinu, membru PSD, și viceprimarul Răzvan Bejan, reprezentant din partea Pro Romania, este aproape zero.

Edilul de la Moreni ne-a spus că respectă regulile democrației, diferențele de opinie, dar, în administrație, totul ar trebui făcut pentru comunitate, pentru oameni, nu pentru a-ți întări imaginea, pentru a acumula simpatie, pentru a încerca să pozezi într-un erou al urbei, așa cum spune că procedează tânărul viceprimar de la Pro Romania, Răzvan Bejan.

Ne-a mărturisit edilul Constantin Dinu că a încercat până acum toate modalitățile posibile pentru a crea o echipă cu actualul viceprimar, chiar dacă este de la un alt partid, mânat fiind de sentimentele de atașament față de oraș, față de proiectele pornite și față de cetățenii urrbei. Din păcate, nu s-a putut.

În acest prim an din mandatul 2020-2024, Constantin Dinu a fost atacat de reprezentanții partidelor aflate la putere, PNL și USRPLUS, de ecologiștii care au și ei o structură politică la nivelul municipiului Moreni, dar mai ales de viceprimarul de la PRO România, Răzvan Bejan.

Primarul social-democrat s-a hotărât să rupă tăcerea și să spună, cu subiect și predicat, cum stau lucrurile la Moreni. Constantin Dinu a avut, totuși, o reținere, astăzi la conferința de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița. Politicos cum îl știm, nu ar fi vrut să pedaleze pe situația conflictuală existentă între el și viceprimar. Cum ar zice românul, lucrurile trebuie spălate în familie, dar a fost întrebat de ziariști cum este treaba cu referendumul de demitere a sa din funcție pe care l-ar dori adversarii politici și pe care îl tot rostogolesc pe rețelele de socializare. Atunci, Constantin Dinu a răbufnit.

Evident, din aproape în aproape, s-a ajuns la viceprimarul Răzvan Bejan, care, din cele afirmate de primarul Constantin Dinu, face parte din gruparea adversă alcătuită din membri ai USR-PLUS, Partidul Ecologist și Pro România.

Despre așa-zisul referendum pe care nu îl vede dus la capăt, fiindcă cetățenii din Moreni nu vor susține o asemenea aberație, Constantin Dinu a spus că reprezintă un gest al unor iresponsabili care își doresc cu tot dinadinsul să ajungă în poziții de decizie. Aceștia apelează la tot soiul de metode, doar doar și-or atinge scopul. Și fac asta, spune primarul de la Moreni, fără să țină cont de rezultatul alegerilor locale, în detrimentul intereselor cetățenilor municipiului Moreni.

Constantin Dinu nu exclude faptul ca acest demers să fie iscat și de neliniștea pe care au simțit-o opozanții săi politici după ce au văzut cum stau partidele pe care le reprezintă în ultimul sondaj realizat la nivel național, potrivit căruia Partidul Social Democrat este numărul 1 ca încredere și intenție de vot, cu 34-35%, urmat, la distanță, de principalul partid de guvernământ – PNL, cu 18 procente, AUR – cu 14% și USRPLUS – cu 12%.

„Dacă lucrurile continuă așa, își văd spulberate visurile de a ajunge în poziții cheie în administrația locală. Apoi, toate investițiile demarate de mine și care au ajuns acum la maturitate, sunt în diverse stadii de execuție, plus cele care vor urma, nu le pică deloc bine. Este limpede că, în aceste condiții, șansele lor se diminuează”, a precizat Constantin Dinu.

A mai făcut primarul de la Moreni o mărturisire. Revolta oarbă a opozanților săi mai are un izvor: procesul de analiză și selecție pentru membrii Consiliului de Administrație al Societății de Prestări Servicii Municipale aflată în subordinea Primăriei Moreni.

„Toate persoanele care au fost susținute de această grupare potrivnică nu au reușit să ia examenele pentru posturile scoase la concurs. Acțiunile lor arată neputința, frustrarea, lipsa de experiență și, pot spune, pentru unii, sinucidere politică”.

Culmea, în echipa celor care vor să-l dărâme pe actualul primar Constantin Dinu se află și viceprimarul Răzvan Bejan, președintele PRO România Moreni, formațiune mai aproape doctrinar de PSD, dar încărcată de ambiții, mofturi și chiar frustrări.

În acest context, Constantin Dinu a povestit cum stau lucrurile acum în Primăria Moreni. Nu tocmai bine, ținând cont de faptul că, așa după cum a declarat, vicele nu se achită de sarcinile primite prin dispoziție, ci se ocupă de alte probleme care nu sunt de competența sa. Ba mai mult, parcă s-ar afla într-o continuă campanie electorală, chiar și atunci când se află la muncă. Constantin Dinu insistă în corectarea acestui comportament, rugându-l să se achite de atribuțiunile de serviciu.

Și pentru a demonstra că nu mai poate sta așa, de lemn Tănase, și să primească nemeritat bobârnace din partea adversarilor politici, Constantin Dinu a hotărât să iasă în fața opiniei publice cu puncte de vedere referitoare la opozanții săi. Primul servit este chiar viceprimarul Răzvan Bejan.

Redăm mai jos, integral, textul în care edilul municipiului Moreni se adresează, zicem noi, destul de politicos, sub titulatura „Cine ești tu cu adevărat, domnule Răzvan Bejan?”, viceprimarului de la Moreni.

„Cred că a venit momentul să spunem, să facem asta despre tine, dar și despre susținătorii și acoliții tăi. Până acum, mizând pe faptul că nu reacționez la tertipuri, manipulări și demagogii, v-ați permis să spuneți despre mine orice lucruri fantastice, care v-au trecut prin minte. A trecut aproape un an de la alegerile locale, când ați făcut cea mai mizerabilă campanie posibilă. După validarea alegerilor, v-am acordat tot creditul posibil și am făcut tot ce era omenește să conlucrăm pentru binele orașului. Martor imi este Dumnezeu și toți cei ce cunosc situația.

Știind că locuitorii orașului Moreni sunt, în majoritatea lor covârșitoare, oameni harnici, oameni cu bun simț și oameni care știu să facă distincția între cineva care preferă să fie om de acțiune și diverse vulpi care, salivând la struguri, sunt în stare de orice pentru atingerea obiectivelor meschine și îndeplinirea propriilor interese financiare, am preferat să tac. Am încercat să vă aduc la masa dialogului, să vă explic și să vă învăț cum se face administrația, cum și ce avem nevoie pentru binele orașului nostru.

Recunosc că m-am înșelat. M-am înșelat crezând că ați avea cea mai mică fărâmă de bune intenții, m-am înșelat și când am crezut că ați putea avea cea mai mică urmă de capacitate administrativă.

Și cum să nu mă înșel, în bunele mele intenții față de dumneavoastră, când nu doar că refuzați orice dialog sau conlucrare, dar nu vă îndepliniți nici măcar obligațiile legale, de serviciu, care vă revin prin fișa postului și pentru care sunteți plătit din banii contribuabililor?

Haideți să spunem cu ce v-ați ocupat dumneavoastră, domnule Bejan, în ultimul an, în calitate de viceprimar al municipiului Moreni!

Nici nu se uscase bine cernela pe numirea dumneavoastră, când ați început să vă faceți poze, peste tot pe unde era o lucrare pe raza municipiului. Ați încercat să vă asumați în nume propriu tot ce s-a făcut bun în acest oraș, deși reprezenta munca îndelungată a unei întregi echipe de oameni din care nu ați făcut niciodată parte. Dacă se plomba o groapă, dacă se asfalta un drum, dacă se inaugura un obiectiv de investiții, dacă se întreprindea o acțiune socială sau orice altceva, ca un lup singuratic, mergeați, fotografiați și postați pe pagina personală de Facebook, ca și cum ați fi avut singurul merit pentru acele lucruri. De fapt nu aveați nici măcar cel mai mic merit. Ați încercat chiar să vă asumați și distribuirea de apă către populație ce s-a făcut zilele trecute. Penibil!

Nu m-a deranjat acest aspect, deoarece am sperat că veți înțelege faptul că e necesar să ne unim toți forțele pentru orașul nostru (al dumneavostră mai puțin, căci sunteți din Brașov). Dar, iar repet, m-am înșelat amarnic.

Orașul nostru nu este un oraș bogat sau un oraș care să aibă vreo poziție privilegiată. Din acest motiv, în el locuiesc extrem de multe familii cu mari probleme sociale dar și de sănătate. Pe unii ca ei avem datoria să îi ajutăm și să îi sprijinim. O datorie care este și legală și morală. Multora dintre ei le promiteți ajutor. Însă, doar le promiteți. De ce nu le spuneți adevărul? De ce nu le spuneți ce urmăriți de fapt?

Sunteți foarte preocupat de plata chiriilor din imobilele proprietatea Primăriei, adică fix din acele locuințe, majoritatea fără condiții foarte bune de trai, în care trăiesc oameni necăjiți. Este foarte bine să încercăm să optimizăm încasarea chiriilor. Dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm oamenii în stradă.

Știți ce mi se pare în neregulă total? Că dumneavoastră care aveți o firmă ce are datorii neplătite față de statul român, în valoare de 26 de miliarde de lei vechi, vreți să evacuăm în pragul iernii niște oameni care nu au după ce bea apă. Cât de meschin și demagog puteți să fiți? Sau, cumva, această furibundă dorință a dumneavoastră de a evacua nevoiașii în pragul iernii este legată de interese imobiliare?

Promiteți asociațiilor de locatari că veți repara subsolurile și acoperișurile blocurilor. Toți vrem asta și căutăm soluții. Dar promisiunile dumneavoastră sunt total fără acoperire. Ar fi trebuit să știți că în momentul de față legislația nu ne permite să le realizăm. Ce propuneți concret, fundamentat și documentat? Sau singurul lucru pe care îl puteți propune este o nouă cheltuială pentru un referendum care, sperați dumneavostră, vă va ajuta să dispuneți discreționar de banii oamenilor? Căci la asta mă faceți să mă gândesc. Și nu doar pe mine.

Ați încercat să vă impuneți o conducere apropiată la PSM (Prestări Servicii Moreni). Dar oamenii pe care i-ați propus, umăr la umăr cu domnul Băicoianu, nu au avut nici măcar capacitatea să treacă examenul. Din acel moment ați luat foc. V-ați văzut „șansa” cum vi se scurge printre degete? Avem o mână de oameni la PSM, pentru că atât ne putem permite. Dar acei oameni muncesc din greu, deși sunt insuficienți.

Domnule Bejan Răzvan, aveți o fișă a postului care v-a fost înmânată. De ce nu vă îndepliniți atribuțiile de serviciu, care sunt cu totul altele decât jocurile de imagine personală pe care le încercați? Vă plângeți și vă scuzați permanent că nu sunteți lăsat. Ce nu sunteți lăsat, în condițiile în care refuzați să vă îndepliniți sarcinile de serviciu? Atribuțiile dumneavostră nu sunt facultative. Ele sunt prin lege și prin dispoziția de numire pe care ați primit-o!

Știu că vă place boxul. Dar nu mai accept să fiu sacul dumneavostră și să vă las să faceți tot ce vreți pentru a vă îndeplini scopurile personale dar și pentru a vă masca totala incapacitate administrativă.

Cetățenii acestui oraș merită și trebuie să știe adevărul. Tocmai de aceea, voi face două lucruri. Voi prezenta tuturor lista cu toate proiectele noastre, cu tot ce s-a realizat, cu tot ceea ce este în curs de realizare și cu toate proiectele la care lucrăm acum pentru dezvoltarea orașului. Și voi mai prezenta și altceva: lista cu atribuțiile dumneavostră pe care refuzați cu obstinență să vi le îndepliniți.

Domnule Bejan Răzvan, nu ați avut nici o propunere constructivă, nici o idee fezabilă. Am sperat că tinerețea dumneavoastră ar putea reprezenta un plus, dar se pare că reprezintă doar arivism și ciocoism. Din păcate!”

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite