Connect with us

OPINII

Jocuri de imagine!

Publicat

pe

Asistăm, în ultima perioadă, la un așa zis război în coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR. Fiecare are ce are cu celălalt și toți la un loc încercă parcă să treacă într-un con de umbră furtuna dezastruoasă care vine peste bietul cetățean în următoarele luni, prin majorările colosale la energie electrică, gaze și combustibili. Îi mai ajută eficient și valul patru al pandemiei care, odată cu venirea primelor facturi la curent și gaze majorate, a luat crema de pe tortul comunicării mediatice.

Revenind la acest război din coaliție, după umila mea părere, este unul fals dirijat de specialiști și creat tocmai pentru a diminua eșecul acestei guvernări. UDMR -ul ține cu dinții de Justiție și Departamentul de cercetare a magistraților pe care USRPLUS l-ar vrea desființat. Liberalii tac în tot acest mini spectacol de imagine. Au altă treabă. Urmașii Brătienilor, prinși în bătălia internă, din când în când, lovesc în USRPLUS cu chestii mai mult de fandoseală mediatică. Că nu a fost sancționat de Drulă șeful de la CFR Călători după nefericitul eveniment cu trenul plin de copii, rămas în rămas în câmp. Lucruri care să sensibilizeze opinia publică. Mai zic câte ceva liberalii și despre PNRR și ministrul Fondurilor Europene. Tot așa, pun alifie pe rană…

Reprezentanții USRPLUS au fost mai duri în declarații. Nici nu se putea altfel. Ieșeau din natura partidului, considerat unul mai atipic, lansator de bombe, de hărmălaie. Au atras atenția, în nenumărate rânduri, că s-ar putea sparge coaliția. Ce nenorocire! Lucru care nu se va întâmpla. Au ieșit și ei, așa, pentru a abate atenția populației într-o altă direcție, să spună că nu sunt de acord cu planurile liberalilor de a pune în funcțiune PNDL 3, chiar dacă sub o altă denumire.

Drulă, de la Transporturi, tot spune la povești despre autostrăzile care vor străbate România. Dar, culmea, sunt pregătiți să iasă de la guvernare în orice clipă! Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și-a reglat, în aceste zile de panică printre românii din cauza creșterii enorme a prețurilor la utilități, discursul despre salariul minim pe economie și propunerea USRPLUS de a fi exceptat de la taxe și impozite. Din nou, un joc de imagine care trebuie să ne prezinte nouă, muritorilor de rând, că această coaliție nu este de flori de măr, fiecare vine cu propunerea lui, luptă pentru ea. Iese fum. Dar problemele rămân nerezolvate…

Într-un interviu acordat publicației ‘Economedia”, Năsui îl critică pe actualul ministrul liberal al Finanțelor, Dan Vîlceanu, pentru afirmațiile sale despre imposibilitatea de a pune în aplicare proiectul „zero taxe pe salariul minim”. Vîlceanu a spus că s-ar crea o gravă problemă bugetară. Năsui a replicat imediat la porția de vorbe servită la fileu de Vîlceanu. „Când e vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali și firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit? România nu e săracă, e sărăcită. Oare, cutia Pandorei nu se deschide și atunci când înființăm noi agenții de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole și, evident, noi pensionari speciali? Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectați politic”, a declarat Năsui.

Concluzia: o mână de spală pe alta și amândouă își văd de treburile pe care le au împreună. Simple clișee de imagine. Este de apreciat faptul că reprezentanții PSD nu au căzut, deocamdată, în capcanele manipulatoare întinse de actuala guvernare. Își urmăresc cu atenție țintele și nu preiau de niciun fel mesajele nici unuia nici altuia din coaliție, fiindcă sunt doar petarde de fum care ascund adevăratele probleme cu care se confruntă țara.

Nouă moțiune de cenzură pe care o vor iniția social-democrați are și acest rol, de a demonstra că membrii coaliției PNL-USRPLUS-UDMR, care fac pe nemulțumiți, pe eroii pregătiți să se sacrifice, aruncă doar vorbe, în rest stau neclintiți la putere. Trag de timp, așteptând minuni și să le sporească conturile!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite