Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drumurile din Bucegi, distruse iar de viituri. Guvernul nu vede, nu aude!

Publicat

pe

Viiturile au creat din nou probleme în zona montană a județului Dâmbovița. Apele umflate ale râului Ialomița au surpat mai multe capete de pod și au rupt sau au acoperit cu aluviuni drumul care asigură accesul către stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina.

Din păcate, situațiile de urgență apărute în județul Dâmbovița nu interesează pe nimeni din Guvernul României!

„De luni de zile, se cere intervenția Executivului pentru a amenaja cursul Ialomiței, mai ales în zona Cheile Tătarului, altfel încât să se poată reface DJ714. Dinspre București, aceeași tăcere!”, se precizează într-un comunicat remis de Consiliul Județean Dâmbovița.

Astăzi, mai mulți turiști au rămas blocați în zonele Brătei și Padina, ca urmare a ploilor abundente de noaptea trecută. O parte au fost evacuați în de echipajele ISU, alții au ales să-și continue sejurul. Pentru ei, SC Lucrări Drumuri și Poduri, societate a CJ Dâmbovița, a creat un drum de ieșire prin albia râului Ialomița, astfel încât să poată pleca în siguranță acasă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite