Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Dobra și-a pus ambiția la treabă pentru dezvoltarea comunei

Publicat

pe

Daniel Nica (PSD), actualul edil al comunei Dobra, este fiul fostului primar al localității, care a condus localitatea câteva mandate bune și a lăsat în urmă destule realizări socio-edilitare și, cum zice românul, loc de dat bună ziua.

Daniel Nica nu a primit funcția drept moștenire, așa cum au lansat în spațiul public adversarii săi politici. Nu. Pur și simplu, a considerat, cu multă responsabilitate, că trebuie să intre în bătălia electorală având ca principal țel dezvoltarea localității, o viață mai bună pentru concetățenii săi. Nu a apelat la sprijinul tatălui său, nu a profitat de realizările acestuia pentru a capacita încrederea oamenilor. A dovedit cetățenilor din Dobra că este bine intenționat, ferm și pregătit să lupte pentru comună.

Acum, la un an de la preluarea mandatului de primar, Daniel Nica poate trage linie sub o serie de proiecte pe care, în acest interval scurt de timp, a reușit să le ducă la bun sfârșit sau sunt aproape finalizate. A asfaltat 2,3 kilometri de drumuri comunale, lucrare aproape încheiată. Valoarea acestei investiții este de 1, 22 milioane de lei. Proiectul a putut fi materializat printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița.

De asemenea, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, comuna Dobra va beneficia de circa 3,6 milioane de lei pentru execuție scurgeri ape pluviale, rigole și podețe de acces la proprietățile cetățenilor de-a lungul unor segmente de drumuri în satele Dobra și Mărcești. Lungimea acestora este de 7, 4 km. Totodată, vor fi construite și acostamente betonate.

Tot prin PJDL , Primăria Dobra va amenaja și un teren de sport multifuncțional. Valoarea acestei investiții, pe care edilul Daniel Nica vrea să o dea gata până la finele acestei toamne, este de 365.000 lei.

Și lucrurile nu se opresc aici. Daniel Nica dacă moștenește ceva de la tatăl său este ambiția. Tânărul primar de la Dobra are în pregătire documentația pentru modernizarea celor două grădinițe din comună. Finanțarea pentru aceste obiective va veni de la Administrația Fondul de Mediu. Valoarea celor două proiecte se ridică la 3 milioane de lei. 10% va reprezenta cofinanțarea asigurată de administrația locală.

Prin fonduri oferite în baza unui proiect prin Grupul de Acțiune Locală se dorește reabilitarea și modernizarea clădirii unde a funcționat Primăria Dobra, în prezent dispensar medical. Imobilul va fi transformat într-un centru de relaxare și socializare pentru bătrânii comunei.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite