Connect with us

OPINII

Corabia beată a puterii a luat din nou apă!

Publicat

pe

Coaliția este pe-o dungă. Acum, în plină criză socială generată de majorările de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibili, reprezentanții PNL, USRPLUS și UDMR au pus-o de un scandal. Amenințări cu ieșirea de la guvernare lansate public de Barna și Cioloș. Rățoieli arogante dinspre Cîțu către neomarxiștii aliați. Kelemen Hunor a sărit și el la gâtul celor de la USRPLUS, spunând că aceștia nu vor să se dezvolte țara, că îi șantajează…

Această gâlceavă l-a trezit până și pe președintele Iohannis din hibernarea de… vară. Șeful statului a ieșit la ora 18:00 cu sfaturi și sugestii. Îi este teamă că se rupe căruța și nu va ieși deloc bine din treaba asta. Doar el i-a înscăunat!

Mesajul său a fost unul dojenitor, dar și împăciuitor. Parcă certa niște elevi! Așa, de ochii lumii. Apoi, a dat-o în laude pentru ăștia care ne-au condus. A vorbit de reforme. Care? De responsabilitate. Unde? Liberalii se luptă între ei de luni de zile! România, mai la coadă.

Tătucul vrea să îi readucă la masa negocierilor pe șefii de la PNL, USRPLUS și UDMR. Cine se va ocupa de treaba asta de la liberali? Orban sau Cîțu? Primul este încă președintele celui mai mare partid aflat la Guvernare. Al doilea e premier. Ciudată situație! Nu cumva este doar o diversiune? Fum fără foc. Se poartă în politică. Abaterea atenției publice spre alte probleme. Amorțirea panicii create de creșterea de prețuri. Dirijarea tensiunii din societate către alte zone…

Îmi este greu să cred că se va sparge coaliția acum. Partidele care o compun și-ar grăbi sfârșitul care oricum vine. Sondajele o arată clar. Nemulțumirea populației a început să erupă!

Halal guvern! Oamenii stau amărâți pe la cozi, în fața ghișeelor de la Electrica, cu facturile imense cu care s-au trezit acasă, și indivizii ăștia care ne conduc își văd de mofturile lor! Rușine!

Țara are, în aceste momente, două soluții de scăpare din coșmarul PNL – USRPLUS. Ori guvern de uniune națională, ori alegeri anticipate. Încă trei ani cu această coaliție la putere înseamnă dezastru!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite