Connect with us

ACTUALITATE

Alex a plecat în veșnicie în zgomot de motoare turate la maximum. VIDEO

Publicat

pe

Început de toamnă tristă la Gura Bărbulețului, județul Dâmbovița. Ecoul unui bocet lung, de mamă sau bunică, pornit din străfundul sufletului se pierdea printre livezile cu mere coapte… Pe la ora prânzului, zgomotul motoarelor turate ale motocicletelor care au năvălit în sat ca o maree tristă a produs o undă de emoție ce parcă a descătușat izvoarele lacrimilor.

Un tremur parcă cuprinsese întreaga comunitate. Clopotele de la biserică, de undeva mai de departe, completau riguros imaginea ceremoniei religioase de înmormântare a lui Alexandru, răpit fulgerător din această lume în seara zilei de duminică, 29 august, la intersecția DN 72 A, Târgoviște-Câmpulung, cu drumul județean spre Dragomirești. Un individ aflat la volanul unui autoturism care s-a pierdut în noapte nu i-a acordat prioritate tânărului de 19 ani, determinându-l să intre într-un vehicul care venea regulamentar dinspre Târgoviște. Alex a murit pe loc. A rămas în urma lui o familie pusă la pământ de durere, prieteni și tovarăși care nu înțeleg nici acum resorturile destinului, de ce a permis Dumnezeu să se întâmple toate acestea.


Toți cei care mergeau astăzi pentru a-l conduce pe ultimul drum pe flăcăul de aproape 19 ani urcau alene, chinuiți de gânduri, de sudoarea tristeții, parcă pe Dealul Golgotei. Înainte ca fiecare să se pieardă în mulțimea cu chipuri împietrite șopteau din uliță „Dumnezeu să-l odihnească în pace”.

La funeralii au venit peste 100 de tineri motocicliști, din mai multe județe, pentru a-i aduce un ultim salut lui Alex. Era un împătimit al motoarelor. Îi plăcea să călătorească. Se simțea diferit, împlinit, când rula pe două roți, în bătaia vântului. Era fermecat de motociclete. Sunt impresii înregistrate pe retina gândului în scurta incursiune printre sutele de oameni veniți la înmormântarea lui Alex. Erau mulți cei care își aduceau aminte, secvențial, despre tânărul răposat. Numai de bine.

La un moment dat, zecile de motoare turate au dat într-un mod teribil de zgomotos startul lui Alex spre nemurire. Cortegiul funerar a pornit spre biserica din inima satului. Un șir lung de oameni cu chipuri triste, autoturisme și garda de onoare a acestui ceremonial dramatic alcătuită din motocicletele conduse de prietenii lui Alex. Este greu de descris în cuvinte durerea. Nu există echivalență pentru o astfel de suferință iscată așa, dintr-un senin al destinului. Alex își doarme somnul de veci lângă bunicul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ACTUALITATE

Asfaltări fictive în Argeș. Primarul s-a trezit cu mascații la ușă

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat, astăzi – 21 februarie 2024, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, opt percheziții domiciliare, în județul Argeș, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu.

„Din cercetări s-a stabilit că, în anii 2021 și 2023, reprezentantul unei unități administrativ-teritoriale din județul Argeș (Nota redacției: comuna Morărești) ar fi dispus efectuarea unei plăți în sumă de 120.000 de lei, pentru realizarea unor lucrări de asfaltare / modernizare, care în realitate fie nu au fost efectuate, fie au fost supraevaluate”, se precizează într-un comunicat remis care mass-media.

Pătru persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri. Perchezițiile s-au derulat cu sprijinul specialiștilor criminaliști și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Hai la meci! Preț redus la biletele pentru meciul Chindiei cu Metaloglobus București din 24 februarie 2024

Publicat

pe

Conducerea ACS Chindia Târgoviște vrea cât mai mulți suporteri în tribune, sâmbătă – 24 februarie 2024, ziua când echipa de fotbal fanion a județului Dâmbovița dispută primul meci oficial din acest an, de la ora 11:30, cu Metaloglobus București. De altfel, noul președinte al Clubului, Gabriel Boriga, a declarat, chiar în prima conferință de presă susținută după preluarea funcției, că prezența suporterilor pe stadion înseamnă un sprijin extrem de important pentru echipă, care urmărește calificarea în play-off și revenirea în prima ligă.

În acest sens, a fost redus prețul biletelor de acces la meciul din 24 februarie 2024, astfel: 10 lei la Tribuna a II-a (acces general), respectiv 15 și 20 lei la Tribuna I (15 lei – sectoarele A, B, F, G, 20 lei – sectoarele C, D, E), iar tichetul de parcare costă 10 lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit, în baza unui bilet valabil cu valoare 0 și doar însoțiți de un adult (plătitor de bilet).

Biletele se pot achiziționa online sau de la casele de bilete ale stadionului Eugen Popescu, deschise după următorul program:
– Vineri, 23 februarie – 10:00‑18:00
– Sâmbătă, 24 februarie – 09:00‑12:15

Biletele se pot cumpăra și din magazinele partenere Bilete.ro, respectiv: Vodafone – Bd. Independenței, Bl. 6PP, Sc. B, Parter și Str. Arsenalului, Bl. F2, Parter și Poșta Română – Str. Dr. Marinoiu Nr. 2 (Poșta Veche)

Persoanele cu dizabilități primesc bilete gratuite, în limita locurilor disponibile (Tribuna 2 și Tribună 1).
Biletele pentru persoanele cu dizabilități se ridică de la casele de bilete ale stadionului, pe baza certificatului de handicap, însoțit de Cartea de identitate sau prin cerere pe email: ticketing@afcchindiatargoviste.ro, însoțită de certificatul de handicap scanat.

Dacă întâmpinați probleme la cumpărarea biletelor va rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail ticketing@afcchindiatargoviste.ro sau pe furnizorul de servicii de ticketing scriind la office@bilete.ro sau telefonic la 0727.766.631.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite