Connect with us

ACTUALITATE

Cinematograful Independența din Târgoviște a fost redeschis. FOTO

Publicat

pe

Cinematograful Independența din Târgoviște a fost redeschis, astăzi – 8 septembrie, chiar de ziua municipiului. Clădirea, care ajunsese la stadiul de ruină nefiind folosită de mai bine de 15 ani, a fost supusă unui amplu proiect de reabilitare și modernizare, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.

De acum înainte, la Cinematograful Independența nu vor rula doar filme, ci vor putea fi găzduite diferite alte spectacole. De asemenea, la parter a fost amenajată o galerie de artă. Cu ocazia deschiderii, expun în acest spațiu artiști din Alba Iulia, care au fost însoțiți chiar de primarul orașului – Gabriel Pleșa. Sala de spectacole de la „Independența” are 450 de locuri.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că, astăzi – 8 septembrie 2021, orice persoană poate vizita Cinematograful Independența, până la ora 18:00, în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise”. Urmează procedura de autorizare La Centrul Național al Cinematografiei și probabil că, până la finalul lunii, va începe difuzarea de filme. Biletele vor putea fi achiziționate inclusiv online.

„Cinematograful Independența va funcționa, cel puțin în prima în prima etapă, în coordonarea Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște. Urmează să luăm o decizie, dacă va fi și un cinematograf de artă sau vom găsi o altă formulă de gestionare”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

La inaugurare au fost prezenți numeroși invitați: Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonela Jîjîie, parlamentari, consilieri locali și județeni.

Șeful administrației județene, Corneliu Ștefan, a felicitat executivul Primăriei Târgovişte pentru realizarea acestui proiect important.

La rândul său, primarul de la Alba Iulia, a spus că îi place foarte mult cum arată municipiul Târgoviște. De asemenea, a punctat că este un exemplu de urmat pentru Alba Iulia, raportat la cum a fost reabilitat și pus în valoare cinematograful.

 

„Sunt secole de cultură la Târgoviște. Nu m-am săturat să mă plimb, și seara și ziua, să văd tot ce aveți la Târgoviște. Felicitări pentru tot ce ați făcut”.

Managerul Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște, instituția care se va ocupa, cel puțin în prima fază, și de Cinematograful Independența, a mărturisit că momentul de astăzi îi produce mari emoții.

„A fost readus în spațiul orașului un monument. Să nu uităm că cinematograful este a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. El a apărut la sfârșitul secolului al 19-lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte.

Este extraordinar că se deschide o galerie de artă, pentru că în felul acesta se arată deja o strategie culturală în orașul Târgoviște”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats