Connect with us

ACTUALITATE

Cinematograful Independența din Târgoviște a fost redeschis. FOTO

Publicat

pe

Cinematograful Independența din Târgoviște a fost redeschis, astăzi – 8 septembrie, chiar de ziua municipiului. Clădirea, care ajunsese la stadiul de ruină nefiind folosită de mai bine de 15 ani, a fost supusă unui amplu proiect de reabilitare și modernizare, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.

De acum înainte, la Cinematograful Independența nu vor rula doar filme, ci vor putea fi găzduite diferite alte spectacole. De asemenea, la parter a fost amenajată o galerie de artă. Cu ocazia deschiderii, expun în acest spațiu artiști din Alba Iulia, care au fost însoțiți chiar de primarul orașului – Gabriel Pleșa. Sala de spectacole de la „Independența” are 450 de locuri.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că, astăzi – 8 septembrie 2021, orice persoană poate vizita Cinematograful Independența, până la ora 18:00, în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise”. Urmează procedura de autorizare La Centrul Național al Cinematografiei și probabil că, până la finalul lunii, va începe difuzarea de filme. Biletele vor putea fi achiziționate inclusiv online.

„Cinematograful Independența va funcționa, cel puțin în prima în prima etapă, în coordonarea Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște. Urmează să luăm o decizie, dacă va fi și un cinematograf de artă sau vom găsi o altă formulă de gestionare”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

La inaugurare au fost prezenți numeroși invitați: Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonela Jîjîie, parlamentari, consilieri locali și județeni.

Șeful administrației județene, Corneliu Ștefan, a felicitat executivul Primăriei Târgovişte pentru realizarea acestui proiect important.

La rândul său, primarul de la Alba Iulia, a spus că îi place foarte mult cum arată municipiul Târgoviște. De asemenea, a punctat că este un exemplu de urmat pentru Alba Iulia, raportat la cum a fost reabilitat și pus în valoare cinematograful.

 

„Sunt secole de cultură la Târgoviște. Nu m-am săturat să mă plimb, și seara și ziua, să văd tot ce aveți la Târgoviște. Felicitări pentru tot ce ați făcut”.

Managerul Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște, instituția care se va ocupa, cel puțin în prima fază, și de Cinematograful Independența, a mărturisit că momentul de astăzi îi produce mari emoții.

„A fost readus în spațiul orașului un monument. Să nu uităm că cinematograful este a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. El a apărut la sfârșitul secolului al 19-lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte.

Este extraordinar că se deschide o galerie de artă, pentru că în felul acesta se arată deja o strategie culturală în orașul Târgoviște”.

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT