Connect with us

ACTUALITATE

Cinematograful Independența din Târgoviște a fost redeschis. FOTO

Publicat

pe

Cinematograful Independența din Târgoviște a fost redeschis, astăzi – 8 septembrie, chiar de ziua municipiului. Clădirea, care ajunsese la stadiul de ruină nefiind folosită de mai bine de 15 ani, a fost supusă unui amplu proiect de reabilitare și modernizare, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții.

De acum înainte, la Cinematograful Independența nu vor rula doar filme, ci vor putea fi găzduite diferite alte spectacole. De asemenea, la parter a fost amenajată o galerie de artă. Cu ocazia deschiderii, expun în acest spațiu artiști din Alba Iulia, care au fost însoțiți chiar de primarul orașului – Gabriel Pleșa. Sala de spectacole de la „Independența” are 450 de locuri.

Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că, astăzi – 8 septembrie 2021, orice persoană poate vizita Cinematograful Independența, până la ora 18:00, în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise”. Urmează procedura de autorizare La Centrul Național al Cinematografiei și probabil că, până la finalul lunii, va începe difuzarea de filme. Biletele vor putea fi achiziționate inclusiv online.

„Cinematograful Independența va funcționa, cel puțin în prima în prima etapă, în coordonarea Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște. Urmează să luăm o decizie, dacă va fi și un cinematograf de artă sau vom găsi o altă formulă de gestionare”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

La inaugurare au fost prezenți numeroși invitați: Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonela Jîjîie, parlamentari, consilieri locali și județeni.

Șeful administrației județene, Corneliu Ștefan, a felicitat executivul Primăriei Târgovişte pentru realizarea acestui proiect important.

La rândul său, primarul de la Alba Iulia, a spus că îi place foarte mult cum arată municipiul Târgoviște. De asemenea, a punctat că este un exemplu de urmat pentru Alba Iulia, raportat la cum a fost reabilitat și pus în valoare cinematograful.

 

„Sunt secole de cultură la Târgoviște. Nu m-am săturat să mă plimb, și seara și ziua, să văd tot ce aveți la Târgoviște. Felicitări pentru tot ce ați făcut”.

Managerul Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște, instituția care se va ocupa, cel puțin în prima fază, și de Cinematograful Independența, a mărturisit că momentul de astăzi îi produce mari emoții.

„A fost readus în spațiul orașului un monument. Să nu uităm că cinematograful este a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. El a apărut la sfârșitul secolului al 19-lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte.

Este extraordinar că se deschide o galerie de artă, pentru că în felul acesta se arată deja o strategie culturală în orașul Târgoviște”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Începe Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast” 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate va organiza, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast”.

Programul include spectacole de teatru, demonstrații de aeromodelism, automodelism și drone, ateliere de lucru în aer liber, pictură, confecționat buburuze, fluturi, măști venețiene, streetball, carte și povești, pictură pe față, scriere / citire de povești, reporter de o zi, distracție și multe jocuri alături de comicul Aiurel și Ceata lui Zâmbilici. Toate acestea în Parcul Central Pucioasa.

De asemenea, sâmbătă – 28 mai, se va organiza, începând cu ora 10:00, Parada „PucFast”. Participanții vor fi îmbrăcați în costume de carnaval. Totodată, în toate cele cinci zile de festival, nu vor lipsi spectacole pentru copii, tineri și părinți, concerte, competiții sportive. Invitat special: Teatrul Republican Licurici din Chișinău, Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anii de pandemie, răzbunați la „Ziua comunei Gura Șuții”!

Publicat

pe

Cald ca în mijlocul verii, ieri – 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Primavara s-a vărsat brusc în cuptorul fierbinte al verii. O vreme, spuneau bătrânii, cum nu a mai fost niciodată. Nicio adiere de vânt, iar firicelele de nori curgeau iute pe cer, nevrând parcă să rămână nicio clipă în fața soarelui dogoritor.

La Gura Șuții, oamenii, cu mic cu mare, s-au adunat în incinta târgului săptămânal gătit de Primărie pentru marea sărbătoare a comunei. Totul era aranjat așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente: tarabe cu diferite obiecte trebuincioase în gospodărie, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării și, bineînțeles, micii și berea, nelipsite de la astfel de petreceri tradiționale.

Primarul Constantin Dinu a avut grijă ca oameni, pe lângă toate aceste elemente ale decorului destins de târg, să se poată bucura și de un spectacol muzical pe cinste. Așa că, ieri, la Gura Șuții au fost răzbunați cei doi ani în care pandemia ne-a ținut mai mult în case, izolați, departe de tumultul manifestărilor cultural-artistice.

Pe scenă au evoluat, spre încântarea sutelor de localnici, soliști ai Ansamblul de Muzică Populară Chindia din Târgoviște, dar și nume cunoscute ale spectacolului românesc. Vorbim aici despre interpreții Elisabeta Vasile, Cornel Cojocaru și Viorica și Ioniță de la Clejani, care au electrizat atmosfera. Cei doi renumiți artiști, cu talentul și verva lor, i-au ridicat pe oameni de pe scaune, determinându-i să se prindă în hore. Entuziasmat de prestația Vioricăi de la Clejani a fost și edilul Constantin Dinu, care a urcat pe scenă pentru a-i oferi un superb buchet cu flori.

Prin târgul de la Gura Șuții, prilejuit de Ziua comunei, așa cum se obișnuiește, pentru a arăta că sunt alături de oameni la bine și la rău și că nu le sunt indiferente evenimentele și trăirile, au trecut și reprezentanții administrației publice județene, parlamentari, șefi de instituții, primari ai comunelor învecinate, consilieri județeni.

Au zăbovit printre localnicii strânși la sărbătoare, pentru a-i saluta politicos și pentru a le ura un călduros „La mulți ani!”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Radu Popa și Marian Țachianu și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT