Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviștenii se pot bucura din nou de Parcul Mitropoliei. FOTO

Publicat

pe

Astăzi – 8 septembrie 2021, de ziua municipiului Târgoviște, a fost redat locuitorilor orașului Parcul Mitropoliei, după ce a fost supus unor ample lucrări de modernizare. În cadrul proiectului, spune primarul Daniel Cristian Stan, au fost schimbate pavimentele, iluminatul public, băncile, locul de joacă, s-au gazonat spatiile verzi și s-a construit un teren de minifotbal.

„Singurele lucrări pe care le avem de finalizat vizează o parte a ruinelor – Paraclisul este deja finalizat, pentru că există un singur producător de cărămidă de restaurare în România și nu am reușit să obținem materialul mai devreme, dar redeschiderea parcului s-a putut face, pentru că zona aceea la care încă se lucrează este o zonă izolată.

Cred că este un loc foarte frumos, un loc cu foarte multă verdeață și cred că lucrul acesta este important. Sper să și păstrăm ceea ce avem. Depinde foarte mult de noi ca ceea ce am realizat să arate așa și peste un an, și peste doi, și peste cinci ani.

Mă bucur că reușim să redăm centrul municipiului Târgoviște strălucirea de altădată, în contextul în care, în ultimii ani, au fost investiții serioase pe această zonă. Să ne aducem aminte că am început cu Piața Mihai Viteazul, în urmă cu aproximativ patru ani, am continuat cu Piața Tricolorulu, cu Piața Revoluției și acum Parcul Mitropoliei și reprezintă numai prima parte a demersului investițional pe care îl realizăm pentru a face din municipiul Târgoviște un oraș modern.

Spun asta în contextul în care trauma stradală din zona centrală a municipiului Târgoviște va intră în reabilitare și modernizare. Bulevardul Mircea cel Bătrân, spre exemplu, urmează să intre în reabilitate în cadrul proiectului de modernizare a transportului public în municipiul Târgoviște, pentru că este culoar de transport public.

De asemenea, Bulevardul Regele Carol va intra în reabilitare și am depus la acest moment, dar vom vedea, pe Compania Națională de Investiții, poate vor reuși, pe programul Anghel Saligny, și Bulevardul Libertății, Bulevardul Independenței și Calea Domnească și am cam finalizat ceea ce înseamnă lucrări importante pe aceste artere rutiere foarte foarte circulate din Municipiul Târgoviște, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Începe Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast” 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate va organiza, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast”.

Programul include spectacole de teatru, demonstrații de aeromodelism, automodelism și drone, ateliere de lucru în aer liber, pictură, confecționat buburuze, fluturi, măști venețiene, streetball, carte și povești, pictură pe față, scriere / citire de povești, reporter de o zi, distracție și multe jocuri alături de comicul Aiurel și Ceata lui Zâmbilici. Toate acestea în Parcul Central Pucioasa.

De asemenea, sâmbătă – 28 mai, se va organiza, începând cu ora 10:00, Parada „PucFast”. Participanții vor fi îmbrăcați în costume de carnaval. Totodată, în toate cele cinci zile de festival, nu vor lipsi spectacole pentru copii, tineri și părinți, concerte, competiții sportive. Invitat special: Teatrul Republican Licurici din Chișinău, Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anii de pandemie, răzbunați la „Ziua comunei Gura Șuții”!

Publicat

pe

Cald ca în mijlocul verii, ieri – 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Primavara s-a vărsat brusc în cuptorul fierbinte al verii. O vreme, spuneau bătrânii, cum nu a mai fost niciodată. Nicio adiere de vânt, iar firicelele de nori curgeau iute pe cer, nevrând parcă să rămână nicio clipă în fața soarelui dogoritor.

La Gura Șuții, oamenii, cu mic cu mare, s-au adunat în incinta târgului săptămânal gătit de Primărie pentru marea sărbătoare a comunei. Totul era aranjat așa cum se obișnuiește la astfel de evenimente: tarabe cu diferite obiecte trebuincioase în gospodărie, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării și, bineînțeles, micii și berea, nelipsite de la astfel de petreceri tradiționale.

Primarul Constantin Dinu a avut grijă ca oameni, pe lângă toate aceste elemente ale decorului destins de târg, să se poată bucura și de un spectacol muzical pe cinste. Așa că, ieri, la Gura Șuții au fost răzbunați cei doi ani în care pandemia ne-a ținut mai mult în case, izolați, departe de tumultul manifestărilor cultural-artistice.

Pe scenă au evoluat, spre încântarea sutelor de localnici, soliști ai Ansamblul de Muzică Populară Chindia din Târgoviște, dar și nume cunoscute ale spectacolului românesc. Vorbim aici despre interpreții Elisabeta Vasile, Cornel Cojocaru și Viorica și Ioniță de la Clejani, care au electrizat atmosfera. Cei doi renumiți artiști, cu talentul și verva lor, i-au ridicat pe oameni de pe scaune, determinându-i să se prindă în hore. Entuziasmat de prestația Vioricăi de la Clejani a fost și edilul Constantin Dinu, care a urcat pe scenă pentru a-i oferi un superb buchet cu flori.

Prin târgul de la Gura Șuții, prilejuit de Ziua comunei, așa cum se obișnuiește, pentru a arăta că sunt alături de oameni la bine și la rău și că nu le sunt indiferente evenimentele și trăirile, au trecut și reprezentanții administrației publice județene, parlamentari, șefi de instituții, primari ai comunelor învecinate, consilieri județeni.

Au zăbovit printre localnicii strânși la sărbătoare, pentru a-i saluta politicos și pentru a le ura un călduros „La mulți ani!”, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, deputații Radu Popa și Marian Țachianu și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT