Connect with us

ACTUALITATE

La Târgoviște s-a deschis o sală de antrenament unică în România

Publicat

pe

Daniel Lupașc, maestru în arte marțiale, s-a gândit că ar fi momentul să le arate sportivilor, celor dornici de afirmare, alte fațete ale performanței, drept pentru care a deschis, pe Calea Câmpulung, la ieșire din Târgoviște, la numărul 172A, o sală dedicată antrenamentului sportiv, fitness-ului, cultivării unor abilități în diferite discipline, sub titulatura „Kinectico – experți în dezvoltarea vitezei”.

Regina acestui complex, dotat cu o multitudine de echipamente de forță, de stimulare a masei musculare, de menținere a condiției fizice, este pista electronică intitulată „Speed Lab”, unică până în momentul de față în România, ba chiar, după cum ne-a mărturisit maestrul Lupașc, în Europa de Est.

La evenimentul inaugural, alături de Daniel Lupașc, s-au aflat: Carmen Tocală – președinta Federației Române de Baschet, sensei Florentin Marinescu – fost preparator fizic la echipa Steaua București, Cătălin Tănase – antrenor de baschet și președintele Clubului Sportiv Școlar, Cristian Savu – președintele Clubului Sportiv Târgoviște și Petre Bulmeagă – antrenor în cadrul Federației Române de Arte Marțiale.

„Inaugurăm astăzi, aici, un nou mod de a se face antrenamentul sportiv în România. Încercăm să aducem tehnologia de ultimă oră care este folosită pe scară largă în campionatele profesioniste în țările din Vest. Încercăm să mișcăm antrenamentul sportiv din România în direcția în care se mișcă toată lumea. Avem aici trei tipuri de tehnologii noi. Suntem două companii care ne vom ocupa de antrenament și de partea de recuperare a sportivilor.

Așteptăm cât mai multe echipe, cât mai mulți sportivi pe care să îi putem ajuta. Să îi ducem acolo unde vrem și noi, unde vor și ei, spre performanță”, a precizat Daniel Lupașc.

Primii care au apelat rapid la avantajele tehnicii care contribuie la stimularea și dezvoltarea unor abilități sportive au fost jucătorii de la echipa de baschet a Clubului Sportiv Școlar din Târgoviște. Carmen Tocală, președinta Federației Române de Baschet, este mulțumită și mândră de acest lucru. De faptul că de aici derivă în mod excelent performanța.

„Suntem bucuroși să vedem că știința sportului se dezvoltă în România, că suntem gata să ne apropiem de performanță prin metode și mijloace moderne. Sunt convinsă că vom lucra bine pe viitor și că sportivii noștri au de câștigat. Mă bucură foarte mult că, la prima vedere, indiferent de talie, baschebaliștii se descurcă foarte bine”, a precizat Carmen Tocală.

Cătălin Tănase, președintele Clubului Sportiv Școlar și antrenor de baschet, s-a bucurat pentru faptul că Târgoviște dispune acum, în premieră în România și în Europa de Est, de o asemenea sală de antrenament, care implementează tehnologii noi utile în susținerea performanței.

„Mă bucur să avem în Târgoviște o asemenea sală. Bineînțeles, avem în oraș săli bune, bine dotate, dar sala inaugurată astăzi este puțin mai diferită, fiindcă utilizează mijloace moderne și cred că aparatele pe care le are această sală în dotare vor ajuta, în special, sportivii de performanță. Tinerii care au îmbrățișat anumite discipline sportive vor putea să își dezvolte diferite abilități, și aici mă refer la agilitate, la viteză de reacție, la viteza de deplasare și multe altele. Lucruri care nu se dezvoltă într-o sală de fitness. Acolo merg oamenii să își dezvolte musculara, aici dezvoltăm calități motrice, care vor ajuta tinerii sportivi să crească în valoare”, a spus Cătălin Tănase.

Cristian Savu, președintele Clubului Sportiv Târgoviște, l-a felicitat la rândul său pe Daniel Lupașc pentru faptul că s-a angajat într-un astfel de demers al calității și performanței.

„Sunt convins că ceea ce a făcut Daniel aici o să aducă plus valoare sportului dâmbovițean și o să ajute echipele noastre în a se dezvolta, în a se perfecționa continuu”.

Sensei Florentin Marinescu s-a arătat profund emoționat și satisfăcut de ceea ce a văzut la Târgoviște. A spus maestrul că tinerii iubitori de sport, cei dăruiți unor discipline, pot acum, prin pregătirea desfășurată în această sală, să își corecteze abilitățile, să le controleze și să le transforme în performanță. Pregătirea fizică capătă valoare.

„Aici, pe lângă faptul că se face mișcare, se trezește în subconștient ideea de a face mai mult, de a face performanță”, a mărturisit maestrul Florentin Marinescu.

Jucătorii echipei de baschet au făcut în final o scurtă demonstrație de antrenament, folosind sistemul „Speed Lab”.

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT