Connect with us

ACTUALITATE

Toți elevii din Răzvad primesc un set de rechizite de la Primărie, la începutul anului școlar

Publicat

pe

Toți preșcolarii și elevii din comuna Răzvad vor găsi în clase, și anul acesta, cu prilejul începerii școlii, un set de rechizite ales de educatori, învățători și profesorii diriginți. Primăria și Consiliul Local nu au renunțat la acest program, inițiat de tânărul edil Emanuel Spătaru în urmă cu 4 ani. De asemenea, administrația publică locală va plăti în continuare abonamentele la internet pentru cele 360 de tablete achiziționate anul trecut, imediat ce s-a trecut la formatul școală online.

„Am reușit să ne păstrăm acest frumos obicei, de a-i aștepta pe copii nu doar cu o școală frumoasă, curată și pregătită, ci și cu rechizite, chiar dacă este un an mai dificil din punct de vedere financiar și nu numai.

Emanuel Spătaru – primar comuna Răzvad

Luni – 13 septembrie, vom avea la ora 09:00 deschiderea noului an școlar la Valea Voievozilor, la 09:45, vom merge la Grădinița Gorgota și la 10:30 – la Școala Răzvad”, ne-a precizat primarul Emanuel Spătaru.

Directorul coordonator al școlilor din comuna Răzvad, prof. Mariana Urucu, a mulțumit reprezentanților administrației publice locale pentru faptul că, în pofida perioadei grele pe care o traversăm, au găsit soluții să suplimenteze bugetul pentru rechizitele oferite copiilor, de la 18.000 de lei anul trecut la 25.000 de lei.

De altfel, comuna Răzvad este singura unitate administrativ-teritorială din județul Dâmbovița unde administrația publică locală asigură, la începutul anului școlar, un set de rechizite pentru toți copiii care merg la grădiniță și la școală.

Prof. Mariana Urucu – director coordonator școli Răzvad

„La grădinițele și școlile din Răzvad sunt înscriși 455 de copii și toți vor beneficia de rechizitele necesare desfășurării activității școlare și chiar extrașcolare. Inclusiv profesorii au rechizite necesare pentru desfășurarea activității, pentru că urmează testările inițiale, alte evaluări scrise. Sunt pregătiți și pentru predarea online. Fiecare cadru didactic titular sau suplinitor beneficiază de un laptop conectat la internet”.

Cât privește condițiile de învățământ oferite, la Răzvad educația reprezintă domeniu prioritar pentru administrația publică locală și acest lucru se vede. Astăzi – 10 septembrie, primarul Emanuel Spătaru, viceprimarul Ionela Șerban, directorul școlilor – prof. Mariana Urucu și directorul adjunct – prof. Marius Safta au mers în toate unitățile de învățământ din comună, pentru a se asigura că pregătirile pentru începerea noului an școlar se încheie în bune condiții.

Școala Valea Voievozilor arată excelent, după ce a fost inclusă într-un proiect de reabilitare și modernizare, finalizat anul trecut. În acest moment, se derulează procedura de licitație publică pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de lucrări similare la Școala Răzvad. Acestea vor demara cel mai probabil în luna octombrie, moment în care elevii vor fi transportați cu microbuzul la Școala Gorgota, care a fost deja pregătită în acest sens. Reamintim faptul că imobilul din Gorgota este de 4 ani în conservare, unitatea de învățământ fiind desființată din lipsă de copii. Perioada de implementare a proiectului de la Școala Răzvad este de 12 luni. Investiția depășește 8,3 milioane de lei, fără TVA, și este susținută din fonduri europene nerambursabile, plus o cotă de cofinanțare din bugetul local. Clădirea P+2 are o suprafață totală de 2.400 mp, câte 800 mp pe fiecare nivel.

Luna viitoare, vor fi finalizate lucrările de construcție a grădiniței cu program prelungit din satul de centru, ridicată pe locația fostei școli de fete. Șantierul a fost deschis în luna august 2020 și, iată, cu eforturi susținute, este în acest moment aproape gata. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de lei, fonduri din bugetul local. În funcție de solicitări, aici vor funcționa două grupe cu program prelungit și o grupă cu program normal sau invers. Potrivit primarului Emanuel Spătaru, este singura clădire ridicată de la zero în comuna Răzvad după anul 1989, în domeniul educației. Ne-a mai spus edilul că, odată finalizat proiectul de la Școala Răzvad, se încheie procesul de modernizare a tuturor unităților de învățământ din comună.

„Sunt convins că atât părinților, cât și copiilor o să le placă ceea ce vor găsi în școlile și grădinițele din comuna Răzvad. Avem mobilier nou, avem videoproiectoare, avem table inteligente, avem absolut tot ceea ce este necesar și, cel mai important, avem curățenie.

Am o emoție în plus pentru că, de luni, inclusiv puștiul meu va fi elevul Școlii Valea Voievozilor și voi avea o dublă responsabilitate, atât de primar, cât și de părinte”, ne-a spus edilul Emanuel Spătaru.

De reținut și faptul că Primăria Răzvad pune la dispoziție, gratuit, sala de sport, pentru desfășurarea de activități sportive cu copiii și tinerii din comună. În prezent, sunt formate grupe de karate (sensei Ruxandra Bica) și de handbal (profesorii Otilia Manea și Marian Timpuriu de la CSȘ Târgoviște). De asemenea, administrația locală susține financiar și cele trei echipe de fotbal din comună, în sensul că a achiziționat echipamentul necesar, le asigură transportul pentru meciurile în deplasare și achită taxa de arbitraj.

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT