Connect with us

ACTUALITATE

Sindicatul Valahia organizează protest la Primăria Târgoviște

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Sindicatul Valahia, condus de Nicolae Dragodănescu, la care sunt afiliați și angajați ai Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Târgovişte, a anunțat că va organiza un protest în data de 24 septembrie 2021 și îi îndeamnă pe salariații DAS să nu semneze actele adiționale la contractele de muncă prin care își vor pierde sporul pentru condițiile de lucru, în cuantum de 5 până la 15% din salariu.

Susține Dragodănescu că totul se întâmplă sub pretextul unei informări cu privire la „expirarea buletinelor de analiză în baza cărora se acordă sporurile pentru condiții de muncă” și le cere angajaților DAS să nu permită această manipulare.

„Condițiile de muncă nu s-au schimbat. Conducerea instituției avea obligația depunerii documentelor necesare expertizării locurilor de muncă pentru toate categoriile de personal, în vederea emiterii unui buletin de determinare prin expertizare, anterior expirării Buletinului Nr. 72/23.08.2018. Salariați ai DAS, treziți-vă! Aveți dreptul la sporul pentru condiții de muncă, însă dacă veți accepta, prin semnătură, să nu vi se mai acorde acest spor, atunci îl veți pierde definitiv”, atrage atenția Nicolae Dragodănescu – liderul Sindicatului Valahia Târgoviște.

De asemenea, Dragodănescu va solicita prefectului județului să convoace Comisia de Dialog Social, pentru a analiza modul în care s-a procedat cu privire la sporurile pentru condiții de muncă.

„Despre sporurile pentru condiții de muncă, pe înțelesul tuturor:
1. DSP Dâmbovița a emis pentru DAS Târgoviște, Buletinul nr. 68/11.08.2021 în baza Rapoartelor de evaluare a riscurilor profesionale, Raportului Medical, Fiselor de post ale salariaților și Organigrama.
2. La baza emiterii acestui buletin au stat aceleași documente ca și pentru obținerea Buletinului din 2018, cu privire la evaluarea locurilor de muncă, întocmite de același evaluator ( II RĂSTUF LAVINIA – ŞTEFANIA),
3. Potrivit fiselor de evaluare depuse la dosar, există același număr de riscuri ca și în evaluarea anterioară!
4. Documentele care au stat la baza emiterii Buletinului, au fost analizate de același medic specialist din cadrul DSP Dâmbovița ( Dr. Crăciun Niculina );
5. Singura condiție pentru eliberarea acestui Buletin a fost îndeplinirea a cel puțin un criteriu din cele enumerate la art. alin 1 din HG nr. 153/ 2018 și A FOST ÎNDEPLINITĂ;
6. Există în cadrul DAS Târgoviște, un Regulament de acordare a sporului pentru condiții de muncă care prevede că procentul de acordare a acestui sport este de:
– 5% pentru 0-5 factori
– 7% pentru 6-10 factori
– 10% pentru 11-20 factori
– 15% pentru 11-33 factori
7. Locurile de muncă din cadrul DAS Târgoviște, care beneficiază de aceste sporuri sunt prevăzute în Anexa nr.9 și Anexa nr. 8 din HG 153/2017 (asistenții personali sunt trecuți la pct. IV litera A din Anexa nr. 9);
8. Pe înțelesul tuturor – SUNT ÎNTRUNITE TOATE CONDIȚIILE DE ACORDARE A SPORURILOR PENTRU CONDIȚII DE MUNCĂ în cadrul DAS Târgoviște.
9. Singurul mod un care se pot lua aceste sporuri este prin acordul părților, dat pe un Act Adițional la CIM… acesta este motivul presiunii făcute asupra salariaților.
10. Dacă semnați aceste acte adiționale la CIM, înseamnă că vă dați acordul pentru a nu mai primi acest spor. PROTESTAȚI ÎMPOTRIVA ACESTUI ABUZ!
Sindicatul Valahia răspunde de informările publice făcute precum și de legalitatea protestelor!”, este informarea făcută de liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite