Connect with us

Dâmboviţa

Țara este măcinată de Guvernul lui Iohannis, adus la putere prin fraudă morală

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, fost ministru de Externe, consideră, pe bună dreptate, că ceea ce se întâmplă în momentul de față la nivelul puterii nu are precedent în istoria guvernărilor de după 1989, fie că a fost vorba de conduceri de stânga sau de dreapta, de coaliții sau alte alianțe politice.

„Dincolo de aspectele care pot părea mai mici, precum momentul schimbării unui director de la Direcția de Avizare din Ministerul Justiției din funcția pe care o îndeplinea, astea sunt mici detalii față de fotografia cea mare care reflectă cea mai pură bătălie de putere fără niciun fel de scrupule”, susține demnitarul social-democrat.

Mai afirmă Titus Corlățean că instituțiile statului sunt folosite greșit de toți actorii implicați în actualul conflict, se dă o bătălia oarbă pentru putere.

„Ăsta este un lucru profund greșit pentru că nu are nicio legătură cu ceea ce ar trebui să fie atât de mult clamatul stat de drept în România. Avem de-a face cu o bătălie foarte dură de putere și chiar și de tentație de control al unor instrumente din domeniul juridicului și judiciarului. Adaug asta pentru că această nominalizare de șefi ai parchetelor era în curs. Adaug și din episoadele anterioare din ultimii doi ani de guvernare de dreapta și ulterior de guvernare de dreapta plus USRPLUS și UDMR.

Altceva au afirmat unii dintre membrii actualei guvernări atunci când erau în opoziție și cu totul altceva au practicat din punctul de vedere al respectării pozițiilor CSM odată ce au venit la putere.bAu intrat într-o contradicție și într-o incoerență de logică și de depoziție”, a mai spus senatorul PSD.

Nu a scăpat de discursul critic al lui Titus Corlățean nici președintele Klaus Iohannis, care, în opinia fostului ministru de Externe al României, nu a respectat votul legitim, democratic al cetățenilor și i-a adus la putere pe cei de la PNL și USRPLUS prin fraudă morală. Au ajuns la putere deși pierduseră alegerile. De ce? Fiindcă Iohannis a vrut să-și satisfacă un orgoliu. Să aibă Guvernul său. Acum îl are din plin!

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite