Connect with us

Dâmboviţa

PRO România, în reconstrucție pentru alegerile din 2024

Publicat

pe

PRO România, chiar dacă este un partid neparlamentar, cotat mai în toate sondajele cu procente situate între 2 și 3%, ceea ce denotă că președintele Victor Ponta nu a făcut mare lucru pentru a scoate formațiunea din conul de umbră, se zbate să reziste, să se impună, dacă nu la centru, măcar la nivel local și județean. Sunt lideri care, în județele în care coordonează activitatea politică, au reușit să facă acest lucru. Adrian Țuțuianu, fost senator și fost membru marcant al PSD, este unul dintre ei.

De obicei, partidele neparlamentare se pierd în marea indiferenței, își diluează existența până aproape de dispariție. Apoi, apar subit, precum ciupercuțele colorate pe care nu le bagă nimeni în seamă, doar în pragul unor alegeri. Tocmai de acest lucru se ferește Adrian Țuțuianu, care și-a tras seva dintr-un partid organizat, cu structuri forte, pregătite mereu de acțiune cum este PSD.

În concluzie, menținerea în viață a partidului, chiar dacă nu acționează pe prima scenă a politicii, ci mai mult în culise și în situație de improvizație, pare a fi esențială în aceste momente. Așa s-a văzut ieri întâlnirea Delegației Județene a PRO România Dâmbovița, desfășurată la Complexul Nova din Târgoviște. Și, ca să aibă substanță și greutate, la evenimentul politic au fost invitați mai mulți lideri județeni și naționali ai partidului. Îi numim aici pe Marian Neacșu de la Ialomița, Felix Rache – Buzău, Bogdan Ivan – Argeș, Florin Stancu – Dolj, Nicolae Barbu – Giurgiu și Răzvan Mezeșanu – Călărași.


Ei bine, toți acești lideri de la PRO România, probabil de la organizațiile care funcționează bine, nu au venit la Târgoviște doar pentru a asista la o ședință de partid. Cu siguranță, scopul acestei adunări, nu neapărat de taină, a fost și acela de a pune țara la cale, de a pregăti anumite mișcări în partid, de a încerca o resuscitare a întregului organism politic al PRO România, care nu lucrează tocmai unitar. Astea sunt probleme ce pot fi constatate în viitorul apropiat.

Oricum, a spus Adrian Țuțuianu, astfel de ședințe ale delegațiilor județene se vor organiza în toate zonele țării unde există filiale închegate, iar scopul suprem va fi acela de reconstrucție a partidului și de a concepe un proiect politic pentru 2024.

Adrian Țuțuianu, optimist, a spus că PRO România are ca obiectiv obținerea a 7-10 procente la următoarele alegeri. Nu se va putea ajunge la acest rezultat, a mai precizat liderul dâmbovițean, decât cu condiția să se muncească serios la procesul de organizare, pentru construcția unui program politic și pentru identificarea rapidă a nișei electorale căreia să i se adreseze PRO România.

Țuțuianu vrea ca toate etapele să fie parcurse ordonat, ședințe, conferințe ale tuturor structurilor ce alcătuiesc partidul, iar punctul culminant să îl constituie congresul național care se preconizează a se desfășura în 2022 la care, după cum a spus Țuțuianu, să se stabilească un program politic, un program de guvernare și o conducere legitimă a partidului.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Tânăr din Dâmbovița a alimentat mașina cu carburant patru nopți la rând fără să plătească!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii din Târgoviște au reținut, ieri – 5 decembrie 2023, un tânăr de 23 de ani, din Gura Vulcanei, care a sustras plăcuțele de înmatriculare ale unui autovehicul parcat în Târgoviște și le-a montat la o altă mașină cu care a plecat la plimbare.

De asemenea, în cursul nopților de 1, 2, 3 și 4 decembrie, bărbatul a alimentat autoturismul cu carburant în valoare de peste 3.000 de lei, de la șase stații, fără a achita contravaloarea produsului.

Individul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Dosarul este instrumentat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite