Connect with us

Dâmboviţa

PRO România, în reconstrucție pentru alegerile din 2024

Publicat

pe

PRO România, chiar dacă este un partid neparlamentar, cotat mai în toate sondajele cu procente situate între 2 și 3%, ceea ce denotă că președintele Victor Ponta nu a făcut mare lucru pentru a scoate formațiunea din conul de umbră, se zbate să reziste, să se impună, dacă nu la centru, măcar la nivel local și județean. Sunt lideri care, în județele în care coordonează activitatea politică, au reușit să facă acest lucru. Adrian Țuțuianu, fost senator și fost membru marcant al PSD, este unul dintre ei.

De obicei, partidele neparlamentare se pierd în marea indiferenței, își diluează existența până aproape de dispariție. Apoi, apar subit, precum ciupercuțele colorate pe care nu le bagă nimeni în seamă, doar în pragul unor alegeri. Tocmai de acest lucru se ferește Adrian Țuțuianu, care și-a tras seva dintr-un partid organizat, cu structuri forte, pregătite mereu de acțiune cum este PSD.

În concluzie, menținerea în viață a partidului, chiar dacă nu acționează pe prima scenă a politicii, ci mai mult în culise și în situație de improvizație, pare a fi esențială în aceste momente. Așa s-a văzut ieri întâlnirea Delegației Județene a PRO România Dâmbovița, desfășurată la Complexul Nova din Târgoviște. Și, ca să aibă substanță și greutate, la evenimentul politic au fost invitați mai mulți lideri județeni și naționali ai partidului. Îi numim aici pe Marian Neacșu de la Ialomița, Felix Rache – Buzău, Bogdan Ivan – Argeș, Florin Stancu – Dolj, Nicolae Barbu – Giurgiu și Răzvan Mezeșanu – Călărași.


Ei bine, toți acești lideri de la PRO România, probabil de la organizațiile care funcționează bine, nu au venit la Târgoviște doar pentru a asista la o ședință de partid. Cu siguranță, scopul acestei adunări, nu neapărat de taină, a fost și acela de a pune țara la cale, de a pregăti anumite mișcări în partid, de a încerca o resuscitare a întregului organism politic al PRO România, care nu lucrează tocmai unitar. Astea sunt probleme ce pot fi constatate în viitorul apropiat.

Oricum, a spus Adrian Țuțuianu, astfel de ședințe ale delegațiilor județene se vor organiza în toate zonele țării unde există filiale închegate, iar scopul suprem va fi acela de reconstrucție a partidului și de a concepe un proiect politic pentru 2024.

Adrian Țuțuianu, optimist, a spus că PRO România are ca obiectiv obținerea a 7-10 procente la următoarele alegeri. Nu se va putea ajunge la acest rezultat, a mai precizat liderul dâmbovițean, decât cu condiția să se muncească serios la procesul de organizare, pentru construcția unui program politic și pentru identificarea rapidă a nișei electorale căreia să i se adreseze PRO România.

Țuțuianu vrea ca toate etapele să fie parcurse ordonat, ședințe, conferințe ale tuturor structurilor ce alcătuiesc partidul, iar punctul culminant să îl constituie congresul național care se preconizează a se desfășura în 2022 la care, după cum a spus Țuțuianu, să se stabilească un program politic, un program de guvernare și o conducere legitimă a partidului.

Dâmboviţa

Românii vor da venitul pe 3-4 luni pentru plata facturilor la gaze și energie electrică!

Publicat

pe

Cu explozia prețurilor la energia electrică și gaze naturale nu este de glumit. Dacă prin țară, din loc în loc, au început să bușească facturile într-un dans bine coordonat, parcă pentru a testa gradul de suportabilitate al oamenilor, greul încă nu a venit pentru marea majoritate a populației. Urmează.

Reprezentanții Partidului Social Democrat au inițiat un proiect de lege care are în vedere plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Numai într-un asemenea mod, prin adoptarea acestui act normativ, românii pot fi puși cât de cât la adăpost de furia prețurilor în această iarnă. Frigul nici nu îl mai luăm în calcul!

„Iată unde ne-a dus politica găunoasă a domnului Cîțu și a partenerilor săi de coaliție. Uitați unde am ajuns. Fiecare român simte în buzunarul propriu costul ridicat la factura de gaze și de energie electrică. Dublarea facturilor la utilități, electricitate și gaze, înseamnă un cost suplimentar de aproximativ 5.766 de lei pentru fiecare român pe an, 1200 de euro pentru fiecare gospodărie din România”, a spus Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Liderul social-democrat a făcut o analiză și mai amară, care arată unde se vor scurge veniturile românilor, din cauza indiferenței manifestate de actualii guvernanți care nu au catadicsit să se mobilizeze, să pregătească măsuri viabile de contracarare a acestor explozii ale prețurilor.

A dezvăluit Corneliu Ștefan că un român cu salariu minim pe economie, de 1.386 de lei pe lună, va fi obligat să dea pentru plata utilităților venitul pe care îl obține din muncă pe cel puțin patru luni.

„Cei cu un salariu mediu, de 3.545 lei pe lună, vor plăti la utilități salariul pentru o lună și jumătate. În cazul pensionarilor, și le aduc aminte tuturor pensionarilor, că anul trecut, pe 1 septembrie, guvernanții liberali trebuiau să indexeze punctul de pensie. Iată, a trecut un an și punctul de pensie nu că nu s-a indexat, dar nici măcar nu mai deschid subiectul pe această temă cei din Guvernul României.

Stimați reprezentanții ai Guvernului, stimate domnule prim-ministru, stimată doamnă ministru al muncii, cu ce își vor mai procura medicamente sau alimente bătrânii, dacă trei luni de zile toată pensia o vor da pentru plata facturilor la gaze și energie electrică?

Sunt peste 2,9 milioane de pensionari care au o pensie mai mică de 1.600 de lei pe lună, iar 1, 5 milioane de pensionari au o pensie sub 1000 de lei pe lună. Aceștia vor trebui să cheltuie pensiile încasate pe patru luni de zile pentru utilități. Iar cei sub 1000 de lei pe lună vor da pensia pe 6 luni pentru plata utilităților”, a concluzionat președintele PSD Dâmbovița.

În opinia social-democraților, cele mai corecte măsuri pentru rezolvarea crizei care tocmai a pornit trebuie să plece de la compensarea facturilor simultan cu plafonarea prețurilor și creșterea capacității interne de producție de energie.

„Adoptarea de urgență a unei hotărâri de Guvern care să dea posibilitatea consiliilor de administrație de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica să limiteze marja de profit a acestor companii, și nu în ultimul rând , prețul final la energia produsă de aceste companii să se plafoneze, să scadă conform propunerile noastre. De urgență trebuie accelerat procesul de absorbție al fondurilor europene prin fondul de modernizare unde România are 10 miliarde de euro și le poate investi de urgență în sistemul energetic, pentru creșterea capacității interne de producție”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Puterea liberală tace când este vorba de soarta celor mulți, de fapt, nu a stat niciodată acest lucru în preocuparea lor. Acum sunt interesați de congresul de pe 25 septembrie. Resetarea PNL este mai importantă decât soarta națiunii.

„Am pierdut patru luni de zile și nu avem nici un răspuns din partea Guvernului României și, implicit, din partea fostului ministru al Fondurilor Europene, domnul Ghinea, celebrul Ghinea, un ministru care a lansat numai gogoși în spațiul public. Nici până astăzi nu avem un PNRR aprobat de Comisia Europeană. Nici până astăzi nu avem autoritățile de management aprobate. Nici până astăzi nu avem un proiect major în România aprobat de cei din conducerea acestui minister”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan.

Proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energia electrică și la gaze naturale promovat de PSD, spune Corneliu Ștefan, este o dovadă clară a faptului că social-democrațiilor nu le este indiferentă soarta românilor, existența de zi cu zi a cetățenilor acestei țări.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT