Connect with us

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Școala este drumul pe care nu trebuie să-l abandonăm niciodată!

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, și de colegii din partid, la o incursiune prin județ, cu prilejul deschiderii anului școlar 2021-2022 și inaugurarea unor obiective educaționale la Tătărani și Raciu.

Pe bună dreptate, a spus parlamentarul social-democrat, școala este drumul pe care nu trebuie să-l abandonăm niciodată. Crede Radu Popa că, oricât de greu ar fi și oricâte obstacole ar întâmpina, copilul trebuie susținut pentru a continua pregătirea pentru viață, pentru viitor.

„Rezultatul acestui efort comun tripartit, elev-părinte-educator, este un produs care se apropie mai ușor de succes. Generațiile de mâine se vor confrunta pe terenul cunoașterii, știința a împins dincolo de așteptări această lume. Din acest motiv, școala are o influență mare în drumul copilului spre adolescentă și, de acolo, spre realizarea în viață.

Știu că nu toți copiii au liniștea necesară să se gândească la lecții și la teme. Dar e nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a clădi o societate de oameni cât mai pregătiți, de tineri care vin în viață cu o solidă cultură generală. Asta face doar școala.

Astăzi, am participat la inaugurarea unei noi școli. Prin efortul nevăzut al primarului comunei Tatarani, Constantin Pătru, și al doamnei viceprimar Gina Ivașcu, copiii din Căprioru și din întreaga zonă, au o școală nouă. De aceea, ziua de azi e la fel de importantă ca toate celelalte, iar meritul acestor “domni Trandafir”, unor neștiuți, altor insuficient apreciați, se va vedea în succesul sau plânsul tinerilor de mâine. Până atunci, succes tuturor elevilor, învățătorilor și profesorilor care pornesc azi spre o nouă provocare”, a scris deputatul Radu Popa, pe pagina sa de Facebook.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite