Connect with us

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Școala este drumul pe care nu trebuie să-l abandonăm niciodată!

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, și de colegii din partid, la o incursiune prin județ, cu prilejul deschiderii anului școlar 2021-2022 și inaugurarea unor obiective educaționale la Tătărani și Raciu.

Pe bună dreptate, a spus parlamentarul social-democrat, școala este drumul pe care nu trebuie să-l abandonăm niciodată. Crede Radu Popa că, oricât de greu ar fi și oricâte obstacole ar întâmpina, copilul trebuie susținut pentru a continua pregătirea pentru viață, pentru viitor.

„Rezultatul acestui efort comun tripartit, elev-părinte-educator, este un produs care se apropie mai ușor de succes. Generațiile de mâine se vor confrunta pe terenul cunoașterii, știința a împins dincolo de așteptări această lume. Din acest motiv, școala are o influență mare în drumul copilului spre adolescentă și, de acolo, spre realizarea în viață.

Știu că nu toți copiii au liniștea necesară să se gândească la lecții și la teme. Dar e nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a clădi o societate de oameni cât mai pregătiți, de tineri care vin în viață cu o solidă cultură generală. Asta face doar școala.

Astăzi, am participat la inaugurarea unei noi școli. Prin efortul nevăzut al primarului comunei Tatarani, Constantin Pătru, și al doamnei viceprimar Gina Ivașcu, copiii din Căprioru și din întreaga zonă, au o școală nouă. De aceea, ziua de azi e la fel de importantă ca toate celelalte, iar meritul acestor “domni Trandafir”, unor neștiuți, altor insuficient apreciați, se va vedea în succesul sau plânsul tinerilor de mâine. Până atunci, succes tuturor elevilor, învățătorilor și profesorilor care pornesc azi spre o nouă provocare”, a scris deputatul Radu Popa, pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Expoziție comemorativă preot Gheorghe I. Cotenescu în satul Izvoarele, comuna Voinești

Publicat

pe

La Căminul Cultural Izvoarele, comuna Voinești, a fost vernisată, în acest weekend, expoziția itinerantă de fotografie documentară „135 de ani de la nașterea preotului profesor dâmbovițeano-muscelean Gheorghe Cotenescu”. Evenimentul a fost organizat de nepotul celui dispărut – Radu Petrescu Muscel, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviște. Manifestările comemorative au debutat cu săvârșirea slujbei parastasului, în biserica parohială din sat.

Publicistul Radu Petrescu-Muscel a demarat acest proiect anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, și până acum expoziția a fost vernisată la Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Pitești, București, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea.

„Preotul Gheorghe Cotenescu s-a născut și și-a petrecut prima treime a vieții sale în județul Dâmbovița, desfășurând o activitate intensă pe plan cultural, ca student, la îndemnul și alături de Nicolae Iorga, în Liga Culturală și ca militant politic (co-fondator al Partidului acestuia, în 1910), apoi în asociatiile studentesti, ca jurnalist (secretar de redacție al revistei „Cultura”, organul de presa al Asociatiei Cântăreților Bisericești din România), ori ca animator cultural în cadrul renumitelor Societăți Corale „Carmen” (D. G. KIRIAC) și „Hora” (Juarez Movila), precum și Societatea culturală „Miron Costin”, ca elev preferat al marilor profesori universitari I. Popescu-Pasărea, Ioan Mihălcescu (viitorul Mitropolit Irineu al Moldovei) și George Stephanescu (fondatorul Operei Române).

Preotul Gheorghe I. Cotenescu a luat parte la întreaga campanie militară (1916–1919) și a fost decorat cu ordinul militar „Coroana României”.

În peste 20 de ani de profesorat la şcolile din Stoeneşti şi la seminariile din Câmpulung-Muscel, Curtea de Argeş şi Cernica-Ilfov, a fost dascălul unor personalități de seamă: Patriarhii Teoctist Arăpaşu şi Iustin Moisescu, Episcopii Gherasim Cristea, Eftimie Luca şi Roman Stanciu, arhimandriţii Sofian Boghiu, Roman Braga, Felix Dubneac, Grigorie Băbuş, Ioasaf Popa, Ioasaf Ganea, Atanasie Gladcovschi, Tănase Petroniu, Iustin Pârvu, profesorii universitari Ioan Pulpea-Rămureanu şi Anton Uncu. După preluarea puterii de către regimul comunist a fost arestat în primul lot de muşceleni, fiind condamnat după 14 luni de anchetă îngrozitoare”, se precizează într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT