ACTUALITATE
Școală de nota 10, inaugurată la Căprioru. FOTO
Astăzi – 13 septembrie 2021, în prima zi de școală, sub un soare minunat de toamnă, fără încorsetarea restricțiilor stricte de pandemie, în satul Căprioru, comuna Tătărani, odată cu clinchetul primului clopoțel, a fost inaugurată și instituția de învățământ general cu clasele I-VIII, după ce clădirea a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la standarde europene. Proiectul a fost derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și a avut o valoare de 1.703.636, 00 lei.
La evenimentul de deschidere desfășurat la Tătărani, alături de primarul Constantin Pătru și de viceprimarul Virginia Ivașcu, s-au aflat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, administratorul public Cristian Avanu, deputații Carmen Holban, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, consilieri județeni și șefi de instituții.
Oaspeții au fost întâmpinați cu tradiționala pâine și sare, după care, așa cum se obișnuiește la astfel de manifestări, a fost tăiată panglica inaugurală. Această onoare au avut-o președintele Corneliu Ștefan și primarul Constantin Pătru.
A urmat o scurtă incursiune prin sălile de clasă, unde le-au fost prezentate invitaților amenajările interioare, dotările, toate facilitățile de care vor beneficia deopotrivă elevi și cadre didactice.
Pe terenul de sport amenajat în spatele școlii, acolo unde nu cu multă vreme în urmă, după cum a mărturisit edilul comunei, se înota în noroaie, în prezența a sute de elevi, profesori și părinți, s-a consumat ceremonialul de deschidere a noului an școlar. După slujba religioasă ținută cu acest prilej de preoții parohiilor din localitate, a urmat o suită de alocuțiuni, rostite de directorul școlii – prof. Dan Voicu, primarul Constantin Pătru și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.
Directorul Dan Voicu i-a lăudat pe reprezentanții Primăriei pentru sprijinul acordat instituțiilor de învățământ de pe teritoriul comunei și pentru modul în care se ocupă de administrarea localității.
„Sunt sigur că sunteți nerăbdători să intrați în clase, în noua școală modernă, construită la cele mai înalte standarde europene. Nici la oraș nu o să vedeți o așa școală frumoasă”.
A mai vorbit dascălul de problemele create de pandemie, dar peste care au reușit să treacă până acum cu bine datorită conlucrării și colaborării dintre autorități, cadre didactice, elevi și părinți.
„Cu toate acestea, copiii noștri tot au avut de pierdut din punct de vedere educațional, dar mai ales emoțional. Tocmai de aceea, este nevoie ca anul acesta, noi, cadrele didactice, să fim mai empatici, mai flexibili. Să dăm dovadă de sensibilitate pedagogică, să fim mai aproape de copii”, a spus directorul școlii.
Constantin Pătru, primarul comunei Tătărani, a avut un discurs sincer, poate chiar prea limpede, mărturisindu-le celor de față, pe un ton dur, cu subiect și predicat, ceea ce îl nemulțumește legat de comportamentul unor elevi care nu pun preț pe bunul comun care este școala, pe aceste valori care trebuie protejate și lăsate în stare bună moștenire generațiilor viitoare. Constantin Pătru, așa cum îl știm, dintr-o bucată, a criticat un pic, în fața părinților, și corpul didactic al școlii, care nu a catadicsit să participe la ultimele activități de pregătire a instituției pentru deschidere.
„Îmi pare rău să o spun, dar am fost obligați să aducem salariații Primăriei Tătărani pentru a munci la această școală în vederea pregătirii perimetrului exterior. Am vopsit inclusiv gardurile. Nu am văzut pe nimeni alături de noi. Îmi pare rău, chiar dacă supăr pe cineva, nu se poate să venim în ultima zi și să spunem doar asta e clasa mea… Vreau cuierul așa, vreau dulapul așa. Pe timpul meu, școala era pentru toți o mare responsabilitate. Cu regret vă spun și în memoria domnului director Nedelcu, să îi fie țărâna ușoară, care a predat o viață în această școală, erau alte timpuri, dar parcă mai sănătoase”, a spus Constantin Pătru.
Cu nerv și curajos așa cum îl știm, primarul de la Tătărani le-a cerut învățătorilor și profesorilor să se implice mai mult în educația copiilor, să îi supravegheze mai atent, astfel încât să nu fie alterate sau distruse în vreun fel dotarea, ambientul modern realizat la Școala Căprioru.
A urmat la cuvânt președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, care l-a felicitat pe primarul Constantin Pătru pentru modul în care se achită de îndatoririle de ales, pentru toate investițiile realizate și pentru cele pe care le are în curs de materializare.
„Vreau să plecăm cu un gând pozitiv, curat de aici. Trebuie să știm foarte clar, așa cum ne spuneau bunicii noștri, că în mediul rural trei instituții erau și sunt foarte importante: Biserica, Școala și, nu în ultimul rând, Primăria. Vă asigur de toată colaborarea mea și a instituției pe care o conduc. Voi fi alături de comuna Tătărani și de tot ceea ce domnul primar și-a propus să realizeze pentru dumneavoastră.
Iată că, după un an și jumătate de pandemie, în sfârșit, ne putem vedea în curtea școlii, iar apoi să intrăm cu emoție la clase. Urez sănătate copiilor, părinților, bunicilor și cadrelor didactice. De aici, dintre dumneavoastră, să plece oameni cu care să ne mândrim și la nivelul comunei Tătărani, și la județ, dar și în România. Să aveți rezultate cât mai bune la învățătură”, a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan.
ACTUALITATE
Casa de Sănătate Dâmboviţa, 25 de ani de activitate în slujba asiguraților
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița va organiza, joi – 12 decembrie 2024, de la ora 16:00, o ședință festivă pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la înființarea instituției.
„Viaţa şi sănătatea trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care trăim.
Împlinirea a 25 de ani de activitate în slujba asiguratului dâmbovițean marchează o perioadă de muncă, de eforturi constante, de continue căutări, dar și de nedorite erori.
De aceea, sistemul de sănătate are nevoie permanentă de confirmarea solidarității întregii societăți pentru sprijinirea dezvoltării sale – un act de mobilizare socială pentru promovarea și susținerea calității serviciului medical, având conștiința că fiecare moment împreună deschide uși către noi experiențe constructive”, spune Cristina Sima – președinta CJAS Dâmbovița.
ACTUALITATE
Jaf armat ca-n filme, la o bancă din Călărași! Poliția a instituit filtre la toate ieșirile din oraș
Jaf ca-n filme, în această seară în municipiul Călărași! Un individ mascat și îmbrăcat în negru a intrat înarmat cu un pistol într-o bancă din centrul orașului, a amenințat personalul, solicitându-le să-i dea banii pe care îi aveau la dispoziție, după care a fugit cu circa 20.000 de euro.
Din câte am aflat de la reprezentanții presei locale, întrega zonă este împânzită de polițiști și echipe speciale, care desfășoară ample cercetări pentru a da de urma atacatorului.
Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. La toate ieșirile din Călărași, Poliția a instalat filtre.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ALEGERIacum 2 zile
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
ALEGERIacum 2 zile
Primar comuna Voinești: Românii s-au săturat de aroganța și miștocăreala lui Tudose
-
Dâmboviţaacum 15 ore
Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ALEGERIacum 2 zile
PSD Dâmbovița a câștigat alegerile parlamentare în 75 de localități din județ