Connect with us

ACTUALITATE

Școală de nota 10, inaugurată la Căprioru. FOTO

Publicat

pe

Astăzi – 13 septembrie 2021, în prima zi de școală, sub un soare minunat de toamnă, fără încorsetarea restricțiilor stricte de pandemie, în satul Căprioru, comuna Tătărani, odată cu clinchetul primului clopoțel, a fost inaugurată și instituția de învățământ general cu clasele I-VIII, după ce clădirea a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la standarde europene. Proiectul a fost derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și a avut o valoare de 1.703.636, 00 lei.

La evenimentul de deschidere desfășurat la Tătărani, alături de primarul Constantin Pătru și de viceprimarul Virginia Ivașcu, s-au aflat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, administratorul public Cristian Avanu, deputații Carmen Holban, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, consilieri județeni și șefi de instituții.

Oaspeții au fost întâmpinați cu tradiționala pâine și sare, după care, așa cum se obișnuiește la astfel de manifestări, a fost tăiată panglica inaugurală. Această onoare au avut-o președintele Corneliu Ștefan și primarul Constantin Pătru.

A urmat o scurtă incursiune prin sălile de clasă, unde le-au fost prezentate invitaților amenajările interioare, dotările, toate facilitățile de care vor beneficia deopotrivă elevi și cadre didactice.

Pe terenul de sport amenajat în spatele școlii, acolo unde nu cu multă vreme în urmă, după cum a mărturisit edilul comunei, se înota în noroaie, în prezența a sute de elevi, profesori și părinți, s-a consumat ceremonialul de deschidere a noului an școlar. După slujba religioasă ținută cu acest prilej de preoții parohiilor din localitate, a urmat o suită de alocuțiuni, rostite de directorul școlii – prof. Dan Voicu, primarul Constantin Pătru și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Directorul Dan Voicu i-a lăudat pe reprezentanții Primăriei pentru sprijinul acordat instituțiilor de învățământ de pe teritoriul comunei și pentru modul în care se ocupă de administrarea localității.

„Sunt sigur că sunteți nerăbdători să intrați în clase, în noua școală modernă, construită la cele mai înalte standarde europene. Nici la oraș nu o să vedeți o așa școală frumoasă”.

A mai vorbit dascălul de problemele create de pandemie, dar peste care au reușit să treacă până acum cu bine datorită conlucrării și colaborării dintre autorități, cadre didactice, elevi și părinți.

„Cu toate acestea, copiii noștri tot au avut de pierdut din punct de vedere educațional, dar mai ales emoțional. Tocmai de aceea, este nevoie ca anul acesta, noi, cadrele didactice, să fim mai empatici, mai flexibili. Să dăm dovadă de sensibilitate pedagogică, să fim mai aproape de copii”, a spus directorul școlii.

Constantin Pătru, primarul comunei Tătărani, a avut un discurs sincer, poate chiar prea limpede, mărturisindu-le celor de față, pe un ton dur, cu subiect și predicat, ceea ce îl nemulțumește legat de comportamentul unor elevi care nu pun preț pe bunul comun care este școala, pe aceste valori care trebuie protejate și lăsate în stare bună moștenire generațiilor viitoare. Constantin Pătru, așa cum îl știm, dintr-o bucată, a criticat un pic, în fața părinților, și corpul didactic al școlii, care nu a catadicsit să participe la ultimele activități de pregătire a instituției pentru deschidere.

„Îmi pare rău să o spun, dar am fost obligați să aducem salariații Primăriei Tătărani pentru a munci la această școală în vederea pregătirii perimetrului exterior. Am vopsit inclusiv gardurile. Nu am văzut pe nimeni alături de noi. Îmi pare rău, chiar dacă supăr pe cineva, nu se poate să venim în ultima zi și să spunem doar asta e clasa mea… Vreau cuierul așa, vreau dulapul așa. Pe timpul meu, școala era pentru toți o mare responsabilitate. Cu regret vă spun și în memoria domnului director Nedelcu, să îi fie țărâna ușoară, care a predat o viață în această școală, erau alte timpuri, dar parcă mai sănătoase”, a spus Constantin Pătru.

Cu nerv și curajos așa cum îl știm, primarul de la Tătărani le-a cerut învățătorilor și profesorilor să se implice mai mult în educația copiilor, să îi supravegheze mai atent, astfel încât să nu fie alterate sau distruse în vreun fel dotarea, ambientul modern realizat la Școala Căprioru.

A urmat la cuvânt președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, care l-a felicitat pe primarul Constantin Pătru pentru modul în care se achită de îndatoririle de ales, pentru toate investițiile realizate și pentru cele pe care le are în curs de materializare.

„Vreau să plecăm cu un gând pozitiv, curat de aici. Trebuie să știm foarte clar, așa cum ne spuneau bunicii noștri, că în mediul rural trei instituții erau și sunt foarte importante: Biserica, Școala și, nu în ultimul rând, Primăria. Vă asigur de toată colaborarea mea și a instituției pe care o conduc. Voi fi alături de comuna Tătărani și de tot ceea ce domnul primar și-a propus să realizeze pentru dumneavoastră.

Iată că, după un an și jumătate de pandemie, în sfârșit, ne putem vedea în curtea școlii, iar apoi să intrăm cu emoție la clase. Urez sănătate copiilor, părinților, bunicilor și cadrelor didactice. De aici, dintre dumneavoastră, să plece oameni cu care să ne mândrim și la nivelul comunei Tătărani, și la județ, dar și în România. Să aveți rezultate cât mai bune la învățătură”, a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan.

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT