Connect with us

ACTUALITATE

Expoziție foto-documentară și conferință comemorativă la Câmpulung

Publicat

pe

Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Cotenescu I. Gheorghe” vernisează, vineri – 17 septembrie 2021, începând cu ora 13:00, la Vila Cocuţa din Câmpulung Muscel (str. Lascăr Catargiu, nr. 14), expoziţia foto-documentară „Apel la memorie: victimele războaielor”, în cadrul unei conferințe comemorative, la 82 de ani de la declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, prin atacarea Poloniei de către Germania lui Hitler şi Uniunea Sovietică a lui Stalin.

„În jurul orei 14:00 se va depune o coroană de flori şi se va oficia un serviciu religios la Monumentul Eroilor Polonezi din cimitirul Flămânda. Va urma o excursie de documentare, iar pe traseu vor fi vizitate şi se vor depune flori la complexul monumental „Zidul Roşu”, dedicat celei mai longevive organizaţii de rezistenţă armată anticomunistă din România, „Haiducii Muscelului”, fondată şi condusă iniţial de un viitor martir câmpulungean, locotenent-colonelul Gheorghe Arsenescu (1907-1962), la Mausoleul de la Mateiaş, dedicat victimelor luptelor purtate în zonă în toamna anului 1916, şi la placa memorială dezvelită şi sfinţită în septembrie 2019, în prezenţa gărzii de onoare asigurate de Ministerul Apărării Naţionale, la Vila Patriarhală-centrul social de la Dragoslavele, unde a fost internat, în perioada Octombrie 1939 – Decembrie 1940, Mareşalul Edward Rydz-Smigly, Comandantul Suprem al armatei poloneze, refugiat în România în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, împreună Preşedintele, Primul-ministru, Guvernul, parlamentari, militari şi civili, însumând puţin 50.000 de civili şi militari (unele surse merg până la la un maxim de 100.000 de persoane refugiate), dispersaţi de Guvern pe teritoriul României Mari. La întoarcere vor fi vizitate Monumentul Eroilor şi Biserica din comuna Stoeneşti ctitorită de Preotul profesor căpitan dâmboviţeano-muscelean Gheorghe I. Cotenescu, de la naşterea căruia s-au împlinit recent 135 de ani (1886-1965)”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media de publicistul Radu Petrescu-Muscel.

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT