Connect with us

ACTUALITATE

Transportul de călători, în vizorul polițiștilor din Dâmbovița

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița au desfășurat, ieri – 15 septembrie 2021, în intervalul orar 12:00-15:00, sub autoritatea Instituției Prefectului, o acțiune pentru verificarea legalității transportului public de persoane, precum și a modului în care sunt respectate regulile impuse de starea de alertă generată de pandemia de coronavirus.

Scopul acţiunii este unul preventiv şi vizează impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi limitarea infectării cu COVID-19.

„În urma activităților din teren, polițiștii de la rutieră au efectuat verificări în peste 60 de autovehicule destinate transportului public de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.835 de lei, 5 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. Totodată, poliţiştii rutieri i-au informat pe cetățeni cu privire la faptul că din, 15 septembrie, au intrat în vigoare prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nr. 142/2021, prin care s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, oboare, bâlciuri, talciocuri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane, autogări), pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

De asemenea, prin această hotărâre s-a impus și obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităților de învățământ din județul Dâmbovița. Polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile organizate, siguranță cetățenilor fiind prioritatea forțelor de ordine”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite