Connect with us

Dâmboviţa

Primar Târgoviște: Directorii unităților de învățământ au fost epurați politic!

Publicat

pe

Nici PSD nu a fost Albă ca Zăpada, dar nivelul de cinism din acest moment nu a existat niciodată – a declarat, astăzi – 17 septembrie 2021, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan – secretarul executiv al PSD Dâmbovița, cu referire la „epurarea politică a directorilor instituțiilor de învățământ din județul Dâmbovița. Spune edilul că a primit numeroase semnale că singura condiție pentru a fi numit într-un astfel de post a fost cea de membru PNL și că li s-a reproșat directorilor schimbați că și-au exprimat aprecierea cu privire la activitatea primarului sau a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, amândoi reprezentanți PSD – spre deosebire de echipa de la conducerea Inspectoratului Școlar.

„Mi se pare inadmisibilă această modalitate de a trata o chestiune extrem de importantă pentru comunitatea locală. Nu poți să pui în fruntea unităților de învățământ oameni fără experiență, doar pentru că au calitatea de membru al unui partid politic.

Între Primărie și directorii de școală există un contract de management administrativ. Poate că era utilă și părerea noastră, a celor care asigurăm baza materială a unităților de învățământ, că nu la Inspectoratul Școlar se duce directorul și cere!

Nu voi renunța din a face tot ceea ce depinde de mine pentru că instituțiile de învățământ din Târgoviște să fie conduse de oameni competenți, de oameni care știu cum să manageriere. Mi se pare inadmisibil ca unicul criteriu să fie cel al apartenenței politice”.

Primarul Daniel Cristian Stan i-a îndemnat pe toți cei care se simt pregătiți, să se înscrie la concursul pentru ocuparea posturilor de director, întrucât procedura va fi una transparentă, cu reguli clare care au fost deja publicate.

„Administrația locală va avea un reprezentant în fiecare comisie de concurs și ne vom asigura că legea va fi respectată și că cei care dovedesc că au nivelul de cunoștințe și competențe să conducă o unitate de învățământ vor face acest lucru. Cel puțin teoretic, sunt garanții de corectitudine. Înțeleg că sunt niște lipitori de afișe care trebuie să primească niște posturi, dar, dacă vom constata nereguli, vom sesiza organele abilitate”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Tânăr din Dâmbovița a alimentat mașina cu carburant patru nopți la rând fără să plătească!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii din Târgoviște au reținut, ieri – 5 decembrie 2023, un tânăr de 23 de ani, din Gura Vulcanei, care a sustras plăcuțele de înmatriculare ale unui autovehicul parcat în Târgoviște și le-a montat la o altă mașină cu care a plecat la plimbare.

De asemenea, în cursul nopților de 1, 2, 3 și 4 decembrie, bărbatul a alimentat autoturismul cu carburant în valoare de peste 3.000 de lei, de la șase stații, fără a achita contravaloarea produsului.

Individul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Dosarul este instrumentat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite