Connect with us

SOCIAL

Diferența dintre jucătorii de poker și cei de Blackjack

Publicat

pe

Pentru un jucător neinițiat, aflat la început de drum, jocurile de, Poker și Blackjack pot părea destul de asemănătoare. Ambele sunt jocuri de cărți și au câteva elemente comune ca reguli. Pentru cunoscători însă, cele două variante de divertisment nu seamănă absolut deloc,

În timp ce Blackjack-ul cere ca jucătorul să aplice o strategie strictă și să aibă un pic de noroc, Pokerul necesită răbdare, tehnică și capacitatea de a-ți manipula adversarii. Ambele jocuri sunt extrem de populare pentru senzațiile palpitante pe care le oferă, dar, deoarece sunt foarte diferite unul de celălalt, și jucătorii celor două jocuri se deosebesc considerabil..

Iată câteva dintre diferențele principale remarcate între jucătorii de Blackjack și jucătorii de Poker.

Cum urmăresc regulile

Una dintre diferențele cheie dintre jucătorii de Blackjack și Poker este modul în care respectă regulile. Blackjack-ul are un set universal de strategii, iar jucătorii le urmăresc cu mare atenție, aceștia intervenind asupra cărților doar pentru puțin timp, în partea incipientă a jocului. Respectarea strategiei este foarte importantă în Blackjack, deoarece numai așa vei putea câștiga mesele.

Pokerul, pe de altă parte, este un joc care pune la încercare nervii jucătorilor. Majoritatea jucătorilor de poker își schimbă strategiile în funcție de dinamica jocului. Deoarece trebuie să joci poker împotriva altor adversari, factorul psihologic are și el un cuvânt de spus. Pokerul depinde mai puțin de noroc decât de blackjack și necesită mult mai multă răbdare și capacitate de a-ți manipula adversarii. Strategiile se pot schimba când vine vorba de poker, însă la blackjack jucătorii respectă regulile cu strictețe.

Strategiile

Blackjack-ul este mai puțin solicitant pentru jucători decât Pokerul. În cazul unui meci de poker, nu doar că ai nevoie de o strategie și o execuție perfectă, dar trebuie să fii metodic, persuasiv și capabil din punct de vedere psihologic să faci față presiunii de a juca cu o grămadă de adversari cu experiență. De asemenea, dacă dorești să te antrenezi pentru competițiile mari, poți încerca și secțiunea 888 casino dedicată jocurilor de masă unde vei găsi titluri attractive care să te ajute să îți îmbunătățești performanțele de joc.

Pe de altă parte, jucătorii de Blackjack respectă cu sfințenie regulile și, cu ajutorul strategiei și cu puțin noroc, au șanse mult mai mari să câștige. În poker, nervii pot distruge performanțele jucătorilor. Acesta este motivul pentru care jucătorii de poker sunt considerați clienții de top ai majorității cazinourilor. Aceștia sunt adesea jucători foarte venerați, deoarece jocul este extrem de solicitant și epuizant, iar profesioniștii reușesc totuși să iasă pe primul loc de fiecare dată.

Tipologiile de persoane

Jucătorii de poker sunt adesea foarte competitivi și agresivi. Așa cum era de așteptat, deoarece este un joc pe care îl joci împotriva altor jucători și nu împotriva casei, atmosfera este una tensionată în poker. Astfel, jucătorii sunt, de asemenea, hipercompetitivi. Aceștia apelează la o mulțime de trucuri pentru a-și înșela adversarii și pentru a câștiga în acest duel al nervilor.

Pe de altă parte, blackjack-ul pe care trebuie să-l joci împotriva casei este mult mai tern și lipsit de adrenalină. Jucătorii de blackjack nu prea sunt competitivi. În schimb, există un sentiment de camaraderie între jucători, deoarece aceștia au scopul comun de a învinge casa.

Jucătorii de poker trebuie să fie mai sociabili. Întrucât este un joc de competiție, nervi și psihologie, jucătorii de poker sunt de obicei buni la interpretarea gesturilor adversarilor și comunicarea cu aceștia. Psihanaliza este o parte integrantă a pokerului. Pe de altă parte, și jucătorii de blackjack socializează în timpul meciului deoarece trebui să se coordoneze cu restul jucătorilor de la masă în vederea obținerii victoriei.

Jucătorii profesioniști de poker sunt obișnuiți să dea randament sub tensiune și fac față greutăților. Pokerul este un joc de urcușuri și coborâșuri extraordinare. Este nevoie de o mulțime de nervi pentru a sta la o masă de poker profesionistă și pentru a ieși victorios. Presiunea imensă cu care se confruntă un jucător de poker de fiecare dată când se așează la o masă îi dezvoltă capacitatea de a gestiona adversitățile..

Blackjack-ul poate părea destul de banal și monoton pentru jucători, însă este mult mai confortabil din punct de vedere psihic decât pokerul. Pentru a fi bun la poker, trebuie să ai nervi de oțel și să te stăpânești foarte bine la momentul confruntării cu adversarii tăi.

După cum putem vedea, există destul de multe diferențe între un jucător de poker și un jucător de blackjack. Ambele jocuri se află în topul preferințelor jucătorilor de jocuri de masă, iar asta din motive bine întemeiate. Pokerul este probabil cel mai dramatic joc dintre toate jocurile de cazino. Iar cealalt se bazează pe strategie, absența emoțiilor și hazard.

Cazinourile nu vor fi complete fără niciunul dintre aceste două jocuri. Cu toate acestea, este bine să cunoști diferențele dintre cele două jocuri, precum și diferențele dintre jucătorii acestor jocuri înainte de a te decide să te așezi la o astfel de masă. Trebuie să știi ce cer aceste două jocuri de la jucători înainte de a te avânta în aventura unei competiții reale. Blackjack este mai ușor de jucat, dar nu oferă aceeași adrenalină și dramă ca pokerul. Ia în calcul toate aspectele unui joc înainte de a alege să-l joci și odată așezat la masă dă tot ce ai mai bun pentru a domina meciul.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Donează un strop de sânge pentru un tânăr polițist care se luptă cu boala!

Publicat

pe

Tânărul polițist Cristian Ionuț Amuză, în vârstă de 36 de ani, de fel din comuna Raciu, județul Dâmbovița, are nevoie urgent de trombocite și sânge, după ce, săptămâna trecută, a suferit un transplant de celule stem. Nu contează grupa, doar să mergeți să donați la orice Centru de Transfuzii din țară! Specificați că donați sânge pentru Cristian Ionuț Amuză, care este internat la Spitalul Fundeni.

„Cristi a fost diagnosticat prima dată în luna iunie 2020 cu limfom malign non-Hodkin anaplazic cu celula mare T stadiul III B, în august 2021 a făcut un autotransplant, a fost ok până în octombrie anul trecut, când la analize s-a constatat că a recidivat mult mai agresiv, de atunci a făcut iar tratament, chimioterapie, iar acum este internat la Institutul Clinic Fundeni. Un strop de sânge poate fi un strop de viață!”, este mesajul pe care l-au postat colegii săi pe Facebook.

Cristian Ionuț Amuză își desfășura serviciul în București.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Interfonul care blochează bătrânii și bolnavii în apartamente. Litigiu pe scara unui bloc din Târgoviște

Publicat

pe

Tehnologia reprezintă acum un domeniu indispensabil vieții de zi cu zi. Nu putem să ne ducem existența, mai ales în comunitate, fără să apelăm la telefoane, televizoare, camere video, carduri, cititoare de carduri și lista poate continua. Dar, atunci când tehnica de vârf este implementată cum nu trebuie, fără să se țină cont de toate amănuntele, de interesul fiecărei persoane în parte, apar probleme. Unii sunt fericiți, racordați la nou, la ceea ce se cheamă confort, civilizație, alții au constatat că sunt nefericiți să nu zicem prejudiciați. Infuzia de tehnologie, așa, fără să fie analizate toate situațiile, pune viața unora dintre noi în pericol.

Poate că nu vă vine să credeți, dar am întâlnit o astfel de cazuistică. Aici, în Târgoviște, într-un bloc de locuințe de pe strada Boerescu Zaharia, din Micro 8. Totul a plecat de la un interfon de scară. Dorit de unii, mai tineri, mai sănătoși, mai dispuși la nou, dezavuat de alții, mai în vârstă, care viețuiesc singuri, loviți de boli, dependenți de tratamente, mereu pregătiți să ceară sprijin medical, fie zi, fie noapte. Problema care ne-a atras atenția și pe care am considerat-o pertinentă și dătătoare de posibile situații de criză ne-a fost relatată de Aurora Dumitrache, locatară a imobilului respectiv.

Doamna Dumitrache nu are nimic împotriva tehnicii, împotriva instalării unor mijloace de siguranță electronice la intrarea în bloc, mai ales în vremurile acestea nesigure, dar nu este de acord cu un anumit tip de sistem, care, spune dumneaei, îi pune viața în pericol. Au hotărât o parte a vecinilor să schimbe interfonul vechi care s-a defectat și nu a mai existat posibilitatea de a fi reparat. Doamna Aurora ne-a spus că era mulțumită de sistemul respectiv, întrucât putea fi controlat din locuință. Erai sunat de prieteni, rude, echipaje de intervenție medicală de la intrare și puteai deschide ușa rapid, printr-o apăsare de buton. Acum, se plânge că lucrurile sunt schimbate în rău. S-au adunat bani pentru a fi montat un interfon nou de scară. De toate diligențile, relația cu firma care efectuează instalarea sistemului s-a ocupat un vecin.

Aurora Dumitrache a aflat, cu stupoare, că interfonul care va fi montat nu îi mai permite să acționeze din apartament deschiderea ușii de la intrare pe scară. Ar trebui, atunci când apare un musafir, o urgență medicală, poștașul, polițistul, pompierul să coboare și să deschidă ușa de la intrare. Situația este într-adevăr ciudată pentru un om care are probleme de sănătate. Aurora Dumitrache ne-a mărturisit, aproape cu lacrimi în ochi, că acest tip de interfon îi va pune viața în pericol. Atunci când i se va face rău și nu se va putea deplasa, ce face în condițiile în care, singură în casă fiind, solicită un echipaj medical la domiciliu? Cum va intra personalul sanitar în bloc, la două noaptea spre exemplu? Cine deschide ușa de la intrarea în bloc?

„Consider că, prin dorința unora de a fi instalat pe scara noastră un astfel de tip de interfon care nu îmi mai permite să deschid rapid, din apartament, ușa de la intrarea pe scară, așa cum am procedat până acum, îmi este pusă viața în pericol, îmi sunt încălcate drepturile de proprietar.

Am zis, nu am nimic împotriva montării unor astfel de dispozitive, dar să fie conforme cu situația noastră, cu problemele de sănătate cu care mă confrunt. Îmi vine rău în casă, sun la Ambulanță. Vin oamenii și stau în fața blocului fiindcă eu, pacient, nu pot coborî să le deschid ușa și nici nu am pe cine să rog să meargă jos. Nu mi se pare corect. Nu este normal”, ne-a spus, cu mâhnire, Aurora Dumitrache.

Am mers la fața locului. Am văzut despre ce este vorba. Interfonul vechi, defect, nu fusese schimbat încă. Urma să vină echipa de tehnicieni de la firma specializată pentru a purcede la instalarea noului sistem de siguranță. Auzind discuții a ieșit afară din apartament și vecinul care s-a ocupat de strângerea banilor de la proprietarii de apartamente, de relația cu firma care trebuie să execute lucrarea. Deloc politicos. Nervos, nevoie mare! Ne-a înjurat și pe nou, și pe toți vecinii din bloc, folosind cuvinte urâte. Nu a vrut să discute cu noi despre situația ivită. Ne-a adus un act prin care dovedea că a plătit avans societății care se ocupă cu instalarea, ne-a spus să îl băgăm în cur, apoi a plecat înjurând așa, la general, la nivel de scară.

Despre interfonul cu probleme, care nu prea pare fi indicat pentru a fi montat într-un imobil în care trăiesc și persoane singure, bătrâni, oameni cu probleme medicale, am discutat și cu profesoara Daniela Popescu. Împărtășește aceeași opinie cu Aurora Dumitrache. Nu este de acord cu montarea unui astfel de model de interfon. Ne-a mai spus că lucrurile astea ar fi trebuit făcute urmând anumiți pași, că ar fi trebuit consultați toți proprietarii de apartamente, să li se spună exact ce și cum și fiecare să semneze dacă este sau nu de acord.

Am vorbit și cu reprezentanții firmei care a fost solicitată să instaleze noul sistem de acces în scara blocului. Au recunoscut că, într-adevăr, dacă îți vine un musafir, o cunoștință, echipaj medical trebuie să coborî din apartament și să le deschizi ușa de întrare. Altfel nu se poate. Nu pot intra decât cei care dețin cartelă de acces. Oamenii ne-au spus că nu este nicio problemă, renunță la lucrare dacă nu este înțelegere pe scară. Returnează avansul primit. Au mai precizat, de asemenea, că pot monta și sistem de siguranță cu control și permitere a accesului din apartament, așa cum dorește Aurora Dumitrache, dar este mai scump.

Rămâne de văzut cum se va rezolva această situație acceptată de unii locatarii, respinsă de alții, cu argumente pertinente. Până la urmă, trebuie să ținem cont de problemele fiecăruia atunci când trăim într-o comunitate, într-un spațiu oarecum comun.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite