Connect with us

POLITIC

Tupeu marca Alina Gorghiu…

Publicat

pe

Sursa foto: Digi24.ro

Liberala Alina Gorghiu, din gașca lui Florin Cîțu, ne uimește cu declarațiile sale demagogice, prost alcătuite și neinspirate. Probabil, senatoarea PNL are impresia că vorbește pentru o armată de proști. După ce au organizat în plin val patru acel congres de pomină, de pe urma căruia s-au ales cu cel mai slab lider din istoria PNL dar și cu câteva amenzi pentru încălcarea restricțiilor (astea au fost, așa, de ochii lumii!), madam Gorghiu iese din nou public să certe PSD-ul pentru faptul că a inițiat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ba chiar îi roagă pe social-democrați să retragă moțiunea.

Textul pe care Alina Gorghiu l-a postat pe pagina ei de Facebook te face să te închini într-un gest reflex, iar glandele salivare să pornească o secreție în exces pe care suntem obligați să o eliminăm în exterior. Remarcăm tupeul, demagogia și ipocrizia. Redăm mai jos proza politică a senatoarea liberale așa, ca material de studiu.

„Fix acum, când suntem la mijlocul valului 4 al pandemiei, când Guvernul trebuie să aibă puteri depline pentru a lua măsuri de urgență când situația o impune, PSD inițiază moțiune de cenzură. PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani, în loc să vină cu soluții legislative pentru stoparea pandemiei, pentru rezolvarea creșterii facturilor și pentru alte probleme cu care ne confruntăm. PSD a rămas același partid nociv, căruia nu îi pasă de români. Fac un apel la responsabilitate din partea colegilor din Parlament. Un vot pentru moțiunea PSD este un vot contra sănătății românilor, contra PNRR, un vot contra dezvoltării României, un vot pentru partidul stagnării, un vot care compromite orice șansă a românilor la progres”, a scris senatoarea PNL.

Păi, bine doamnă Gorghiu, dumneavostră vorbiți de responsabilitate, de pandemie, de sănătatea românilor, de criză economică? De luni de zile ne țineți tot într-o bătălie internă. Țara a fost pe undeva pe la diverse. Corporațiile au aprins fitilul bombei prețurilor la gaze naturale și electricitate și nu ați făcut nimic. Ați tăcut. V-ați văzut de lupta cu Orban. I-ați eliminat pe cei de la USRPLUS din Guvern, slabi de altfel, pentru a vă proteja interesele economice. Ba, pe deasupra, ați sfidat o țară întreagă, organizând un congres cu 5.000 de participanți într-un București aflat sub cod roșu. Ați încălcat toate normele în materie de restricție. Ați arătat că sunteți tari. Că nu vă pasă de nimeni. Și acum vorbiți de pandemie, de rolul pe care îl are Guvernul în rezolvarea acestei crize pandemice? Cât tupeu să ai pentru a dezvolta public asemenea bazaconii politice?

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT