Connect with us

OPINII

Gata! „Guvernul meu”, afară!

Publicat

pe

Unde am mai auzit de astfel de tragedii repetative în spațiul european? Parcă pe nicăieri. Suntem noi și atât. O dovadă clară că nu ne-am dezmeticit și că ne ducem viața în același stil dinainte de 89, așa, luați de un val. Constrânși de varii situații.

S-a întâmplat odată la Piatra Neamț, la Matei Balș, acum și la Constanța. Au murit oameni în spitale! Nu de boală. Arși de vii! În pat, la tratament. Sedați, imobilizați, fără nicio posibilitate de a se salva. Au fost doar ei și Dumnezeu. Au fost executați de sistemul oribil în care trăim și care este alimentat și susținut de o clasă politică arogantă, nepregătită, nepăsătoare, interesată doar de propriile combinații.

Că nu spun prostii stă ca mărturie dură ultima tragedie de la Constanța. Șapte oameni, care au venit la spital pentru a se caută de sănătate, pentru a mai cerși un pic de viață, au pierit arși de vii. Așa i-a răsplătit sistemul în care trăim! Ce dovadă mai clară a nepăsării vrem? Culmea, toate aceste drame s-au întâmplat în vremea jalnicei guvernări PNL, USRPLUS și UDMR.

Toată vara, să nu spun chiar din primăvară, liberalii s-au caftit între ei. Au uitat că sunt la putere. Au transformat țara într-un ring al răfuielilor personale alimentate sistematic și de la Cotroceni, unde omul care de șapte ani vrea Guvernul său mai mult a vegetat ca un padișah.

Mai bine de trei luni de zile, pe când întreaga Europă vuia și se pregătea de valul patru al pandemiei care venea vijelios dinspre India, guvernanții noștri stăteau de râci interne, porționau puterea, să ajungă la toți.

Nici vorbă să pregătească spitalele, să vadă ce mai este de făcut din punct de vedere tehnic și medical prin aceste unități. Ba chiar ne-au târât din cauza orgoliului nemăsurat a lui Cîțu și într-o criză politică care nu s-a văzut prea tare, dar am simțit-o.

Culmea, s-au luat la ceartă liberalii cu useriștii, nu pentru faptul că avem nevoie de legi clare pentru sănătate, pentru educație, de măsuri de stopare a exploziei prețurilor la gaze și energie electrică. Nu. Pe ei îi interesa mai mult legile Justiției, cum să desființeze Secția de cercetare a magistraților și alte chestii de astea ce țin de anumite interese de castă.

Și uite unde am ajuns din nou! Nepăsarea față de popor, la care s-a adăugat goana oarbă după funcții și poziții bine plătite, a cerut tribut. Șapte oameni au ars de vii la Constanța!

Președintele Iohannis era plecat bine mersi în Germania când s-a produs nenorocirea. Să primească un premiu care, sincer, pe noi nu ne încălzește cu nimic. Ar fi trebuit să încalece iute pe avion și să aterizeze direct la Constanța. Să vină printre oameni, să ia în nas mirosul de ars. Să fie alături de familiile distruse de durere.

De unde! S-a mulțumit să spună că statul a clacat. Păi, stimabile dom’ Iohannis, pe care te-am ales orbește crezând în tipicăreala și seriozitatea germană, mata nu faci parte din această ecuație? Parcă ți se spune șeful Statului, nu? L-ai vrut pe Cîțu premier, șef la partidul de suflet. Nici măcar nu te interesează ce gloată de miniștri are în preajmă, cât sunt de consecvenți, de bine pregătiți. De fapt, se vede. Țara este vai de ea. Guvernul liberal, sprijinit o țâră și de USRPLUS și UDMR, a luat-o la vale. A luat-o pe copcă!

Dacă nici după nenorocirea de la Constanța nu vă dați toți demisia înseamnă că ați pierdut total controlul, sunteți conduși de alte interese. Nu mai realizați în ce postură ingrată sunteți. Nici nu ar mai trebui să așteptați moțiunea de cenzură. Afară. În frunte cu președintele vostru! E prea mult!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Necesitatea, ca o durere…

Publicat

pe

De câteva săptămâni, cu excepția liderilor înscriși în această incertă cursă a Guvernării de coaliție la care participă PSD, PNL și, mereu în trendul puterii, fată mare, UDMR, nimeni nu mai comentează probleme ce țin de politica recentă. Motivul este ușor de dedus. Nu poți veni în față cu nimic în momente de incertitudine și tensiune generate de negocieri. Simplu. Nu știi ce ai putea spune, nu știi ce întrebare ar răzbate dinspre jurnaliști și ai putea, fără să vrei, să emiți o ipoteză, un răspuns, care să zgâlție șandramaua și așa croită fără un proiect clar și cu necunoscute și orgolii din toate părțile. Poți, să ieși din linia partidului dacă ți se grăbește conștiința să refuleze taman în aceste zile de foc. Așa că este mai bine să taci până ce se călește tochitura și poate fi servită. Eventual, cu un medicament înainte.

Este clar, țara are nevoie rapid de un Guvern, chiar și unul instabil cum se preconizează să iasă aceasta, clădit printr-o aliniere anormală dintre PSD și PNL. Mârâiturile se aud prin toate cancelariile celor două formațiuni politice, dar sunt stinse repede cu calmante.

Asta este situația. Calculul politic, îmbrăcat în grabă în haina interesului național, a primat. PSD-ul a lăsat de la el. A preferat să se înhame la jugul guvernării alături de liberalii optuzi și UDMR-iștii interesați să fie pe cai mari în orice conjunctură, decât să meargă la alegeri anticipate. Au dat o șansă președintelui Iohannis, cel care fredonează de 7 ani refrenul „Pesede este de vină”, să stea liniștit la Cotroceni încă trei ani. Asta dacă nu apar neprevăzute!

Social-democrații împart acum responsabilitatea guvernării, intrând să are ogorul de care și-au bătut joc liberalii și USR-iștii. Scot în față tot ce au mai bun pentru a demonstra românilor că sunt pregătiți să se sacrifice pentru țară. Vin lângă unii care nu prea mai au ce arăta. Așa că liniștea politicienilor din PSD, cu excepția celor de la vârf, angrenați în negocieri, este firească.

Joi – vineri, vom avea un guvern. Nu proaspăt. Unul din bucăți care, în mod normal, nu s-ar potrivi deloc în puzzle-ul politic, nu ar ieși nicio imagine încântătoare, dar totul ține de necesitate, de urgență. Și, în asemenea condiții, anormalul poate fi reconsiderat.

Citește în continuare

OPINII

Tupeul în politică!

Publicat

pe

Liberalii vor alianță cu PSD, dar să dicteze ei, să rămână vioara întâi. Și, ca să fie pachetul complet, îl vor premier tot pe Florin Cîțu, omul dat jos din fruntea Guvernului în urma unui moțiuni introduse de PSD. Primul șef al executivului din 1990 încoace demis cu un număr record de voturi! Dar, ce mai contează! Acum, musiu Cîțu se vrea reînscăunat ca premier. Ar fi culmea, ca social-democrații care l-au trântit invocând motive pertinente să accepte, ca urmare a ciudatei alianțe, nominalizarea lui Florinel Cîțu ca prim-ministru și să se mai alinieze și într-un Guvern condus de acesta.

Necunoscute sunt căile politicii! Ieri l-ai văzut incapabil, nepregătit pentru a conduce o țară, iar acum să îl iei de bun. Nu știu dacă placa asta cu compromisul de dragul țării, cu sacrificiul suprem ține în condițiile date. Te aliezi, faci concesii, dar ții cont și de potențialul uman, de valori, îi analizezi pe cei cu care vin aliații de conjunctură în față. Nu accepți să stai în aceeași bancă, să îți împărți imaginea cu ciurucuri, cu indivizi care nu au performat de nici un fel. Nu îi ei la kilogram…

Rosturile politicii sunt un pic întinse ca o jartea. Trage fiecare de ea pentru a-și pune în valoare ținuta, pentru a-și asigura imaginea. Misiune dificilă într-un teritoriu plin de imprevizibil unde doctrina, dar mai ales interesele, nu corespund deloc.

Rămân consecvent ideii că PNL trebuie trimis în lada istoriei. În plan politic, economic, social, cultural liberalii nu au produs nimic bun. Au fost doar obsedați de lupta cu PSD, de eliminarea cu orice preț a social-democraților de pe scena politică. Și acum, culmea, tocmai aceștia îi salvează de la pieire. Și te uiți la liberali că totuși au tupeu! Sunt rupți în sondaje, în credibilitate, poporul îi urăște, și-au dat afară din partid fostul președinte și vor în continuare să dirijeze…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT