Connect with us

Dâmboviţa

Exploatarea resursele proprii de gaze naturale ar fi atenuat șocul produs de explozia prețurilor

Publicat

pe

La „Ora Guvernului” din Parlament, săptămâna trecută, deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa nu a scăpat prilejul de a-l critica încă o dată, cu tărie și argumente solide, pe ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu. În luarea sa de cuvânt de la înalta tribună a Parlamentului, demnitarul social-democrat a spus că România a fost prinsă nepregătită de această explozie a prețurilor la energia electrică și la gaze naturale, de criza care se propagă cu repeziciune în societate.

„Această situație putea fi evitată dacă miniștrii Energiei din ultimele două-trei guverne ar fi luat la timp măsurile necesare. România trebuia să fie pregătită pentru această viitură a prețurilor la energie care ne-a lovit puternic. În baza Directivei Europene numărul 944, România trebuia să aibă operabilă Legea consumatorului vulnerabil, domnule ministru. La 1 ianuarie anul acesta, trebuia să fie gata. Asta presupunea ca, încă de anul trecut, Coaliția de centru-noapte să nu fie preocupată doar de alegeri, ci să se gândească și la români. Nu ați făcut nimic pentru asta, domnule ministru”, a declarat Radu Popa.

Deputatul PSD i-a cerut încă o dată ministrului Energiei, Virgil Popescu, să își depună demisia pentru incompetență, pentru faptul că nu a făcut nimic pentru atenuarea acestui formidabil șoc al scumpirilor de pe piața energiei și a gazelor naturale. Au fost căutate tot felul de scuze, dar nu soluții de rezolvare. Radu Popa a pus din nou în discuție șansa ca România să depășească această criză profundă de pe piața de energie apelând la propriile resurse.

„În România avem un zăcământ la Caragele. Se întinde de la Snagov până la Buzău și este estimat a avea între 25-27 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Zăcământul a fost descoperit în 2016. Nu era nicio criză a gazului atunci. Romgaz și-a asumat începerea exploatarii între 2018-2019. Exploatează o parte din gazul acela. Dar dacă Ministerul Economiei și apoi cel al Energiei, domnule ministru Popescu, ar fi asigurat fondurile necesare pentru retehnologizare, respectiv alocarea a 125 milioane de euro, nu 45 de milioane cât le-ați dat până acum, am fi avut gaz și ar fi scăzut presiunea pe preț. Nu ați făcut investiții nici în gaze naturale, nici în energie electrică. Ne vorbiți acum de construcția reactoarelor 3 și 4. Păi câte capacității de producție de energie ați construit în România de când sunteți ministru, domnule Virgil Popescu? Astfel încât să vă credem acum că veți construi reactoare nucleare? Zero”, a mai adăugat deputatul Radu Popa.

Parlamentarul PSD nu a găsit viabilă nici schema de ajutor pentru consumatorul vulnerabil care a fost propusă de ministrul Virgil Popescu de la Energie și asumată de „Guvernul de centru-noapte”, cum îi place să numească cabinetul Cîțu. Aceștia, consideră deputatul, ar trebui să spună adevărul până la capăt, să prezinte cum stau lucrurile în realitate.

„În timp ce factura la energie vine în fiecare lună la mine acasă și la toți românii, citirea contoarelor electrice se face, domnule ministru, la trei luni în mediul urban și șase luni în mediul rural. Înseamnă că nu puteți compensa mai devreme de șase luni aceste facturi dezastruoase. Cred că este timpul să apelați la specialiști pentru că suntem într-o criză de sistem. Suntem în ceea mai mare criză de sistem din ultimii 30 de ani”, a punctat deputatul Radu Popa.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT