Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Festivitate de premiere a tuturor arhitecților șefi ai județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, i-a premiat astăzi, 4 octombrie 2021, de Ziua Mondială a Arhitecturii, pe toți cei care au ocupat funcția de arhitect șef al județului începând cu anul 1968, când a fost înființat județul.

„Le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru județul Dâmbovița, au fost oameni care și-au pus amprenta asupra tuturor proiectelor de dezvoltare în județul nostru și în același timp le urez succes și multă sănătate celor care sunt astăzi în funcție.

Vreau să rămâneți alături de noi pentru toate proiectele pe care le avem la nivelul județului Dâmbovița, pentru că sunteți oameni cu experiență și vedeți altfel din afara Consiliului dezvoltarea județului. Suntem astăzi într-un plin proces de dezvoltare, am spus-o de anul trecut și o spun și astăzi în fața dumneavoastră, cred că în această perioadă lucrăm la cel mai grandios program de dezvoltare a județului Dâmbovița, legat de investițiile majore”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Le-au fost înmânate plachete și diplome de recunoștință pentru întreaga activitate arhitecților-șefi Gheorghe Dumitru (mai 1980 – martie 1987), Dan Nițescu (martie 1987 – martie 2012), Dumitru Barbu (martie 2012 – septembrie 2014), Alexandrina Soare (august 2015 – aprilie 2016), Iulian Vișanu (aprilie 2016 – septembrie 2018) și Cristina Herția (septembrie 2014 – iulie 2015).

„De asemenea, în cadrul festivității, la care au fost prezenți atât vicepreședinții CJD Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, cât și secretarul general aj județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, președintele Corneliu Ștefan i-a înmânat plachetă și diplomă de recunoștință și binecunoscutului arhitect Corneliu Ionescu, unul dintre cei mai buni experți din țară în monumente istorice, iar actualului arhitect-șef, Teodor Bâte, medalia județului pentru activitatea curentă pe care o desfășoară în cadrul Direcției Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

La evenimentul organizat de Consiliul Județean Dâmbovița a fost prezent și președintele filialei Teritoriale Muntenia Vest a Ordinului Arhitecților din România (OAR), Emil Stănescu.

Tot astăzi, pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița, la secțiunea Urbanism, au fost publicate Ghidurile de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural pentru tot județul Dâmbovița, realizate cu sprijinul OAR.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT