Connect with us

ACTUALITATE

Carantină de noapte în municipiul Slobozia, între orele 20:00-05:00

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a aprobat o serie de restricții care se aplică în municipiul Slobozia, începând de ieri – 5 octombrie 2021, ca urmare a faptului că rata de incidență în ultimele 14 zile a depășit pragul de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori.

Astfel, s-a instituit carantină de noapte, între orele 20:00 și 05:00. Fac excepție persoanele vaccinate, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea dozei de rapel, și cele care fac dovada că se află între ziua 15 și 180 de la momentul infectării cu virusul Sars Cov-2.

Citește aici textul integral al Hotărârii CJSU Ialomița

De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spatiile exterioare, respectiv: piețe, târguri, oboare, spații comerciale, stații de autobuz, în perimetrul de 50 m în jurul unitatilor de învățământ.

Accesul persoanelor în restaurante și cafenele va fi permis în limita a 50% din capacitate și doar pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boală. La fel, în zona de food din magazinele tip mall, săli de sport, piscine interioare etc. Barurile, cluburile și discotecile au fost închise.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT