Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, este cel care s-a implicat pentru rezolvarea situației critice în care se află zeci de familii din orașul Găești, rămase pe drumuri după explozia produsă în luna ianuarie care le-a distrus blocul în care locuiau.
Cetățenii s-au adăpostit care încotro, pe la rude, prieteni, trăiesc în condiții provizorii, precare, departe de o existența dusă în confort și normalitate.
Din păcate, în tot acest răstimp, autoritățile locale, Instituția Prefectului Dâmbovița și responsabilii din Guvernul României doar au mimat că îi sprijină. Nu s-a făcut nimic pentru expertizarea construcției afectată de suflul puternic al exploziei rețelei de gaze naturale, nici vorbă să înceapă vreo lucrare de reabilitare a imobilului. Ce să mai spunem de alocarea altor locuințe. Indiferență și ridicare din umeri!
Titus Corlățean, încă din primele zile de după deflagrația care a adus disperare și neîncredere în sufletele acelor găeșteni rămași pe drumuri, a luat taurul de coarne. Atât cât îi permit prerogativei de senator al României, de demnitar al statului, de om atent la suferința semenilor, a căutat să dezmorțească aparatul administrativ de la nivel local, județen și central, să îi determine pe înalții funcționari să se miște mai repede, să găsească soluții de rezolvare a acestei crize sociale.
Au urmat o serie de declarații politice, interpelări, insistențe pe lângă cei cu responsabilitate, ieșiri publice, luări de poziție. Senatorul PSD a mers de mai multe ori la Găești pentru a discuta cu cetățenii sinistrați, pentru a vedea dacă s-a mișcat ceva, dacă mecanismul statului condus de liberali a pornit și soarta acelor cetățeni reprezintă pentru ei o preocupare. Nimic.
Și a venit această ilegală și abuzivă alocare de fonduri din Rezerva aflată la dispoziția Guvernului operată, pe ultima sută de metri, de premierul demis Florin Cîțu. Măsura este considerată de social-democrați a fi, de fapt, o rectificare bugetară mascată, prin care clientela lui Cîțu, cei care l-au votat la congresul stalinist de luna trecută, au fost recompensați. Grav însă este faptul că guvernanții, deși primiseseră din partea senatorului Titus Corlățean o mulțime de semnale bine expuse, documentate, despre situația dificilă în care trăiesc niște români din Găești, Dâmbovița, nu au alocat un leu pentru ieșirea acestora din impas.
Culmea, în motivația trimisă de Instituția Prefectului Dâmbovița în care se menționează superficial, în câteva rânduri, oportunitatea alocării de fonduri în județ, nu există nici măcar o trimitere către cazul disperat de la Găești.

„Am fost acolo împreună cu președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, cu alți colegi. Am discutat cu cetățenii disperați de faptul că guvernul nu face nimic, nici primarul de la Găești, nici prefectul de Dâmbovița nu fac absolut nimic pentru a-i ajuta pe acești oameni. Să mergeți să vedeți acest bloc. Este îngrozitor, parcă s-a tras cu tancul, cu tunul. Oamenii trăiesc în condiții precare, fiecare pe unde a putut să-și amenajeze câte ceva. Plătesc chirii care le depășește capacitatea financiară. Este o situație dramatică”, a mărturisit Titus Corlățean.
A mai spus senatorul PSD în cadrul întâlnirii în care erau acuzați liberalii de împărțire discreționară a banului public, pe criterii partinice, că, în urma demersurilor pe care le-a inițiat, a discuțiilor pe care le-a purtat cu reprezentanții guvernamentali, a primit răspunsuri evazive, neclare, ba chiar rușinoase.
„Răspunsul pe care îl primesc de la Ministerul Finanțelor, este vorba de o adresă semnată de un secretar de stat, pentru ministrul interimar de la Finanțe, era prea dificil să-și aplece penița. Un secretar de stat trimite adresa cu numărul 642016/30.09.2021, în care recunoaște că acest tip de situație intră în categoria situațiilor speciale, de urgență, și că, în consecință, banii trebuie alocați din fondul de rezervă, din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului și a primului ministru. Dar, în lipsa unui act normativ, a unei hotărâri de guvern, Ministerul Finanțelor nu poate aloca acești bani. Cineva trebuie să o facă, probabil Papa de la Roma, nu Guvernul României”, a mai arătat Corlățean.
Senatorul social-democrat este puternic intrigat de situația creată, de indiferența guvernanților față de cei pe care, de fapt, îi reprezintă, pe care legal, moral, constituțional, ar fi trebuit să îi sprijine, în contextul în care au scos din Fondul de Rezervă un miliard de lei, dar nici un bănuț pentru sinistrații de la Găești.
„Mă întorc la situația pe care o avem și îl întreb pe demisul Cîțu. Domnule Cîțu, demis cum ești, dumneata și toate slugile liberale începând cu cei din județul asta, de la Prefectură și până la ceilalți, nu am văzut când ați adoptat această rectificare bugetară mascată, acea hotărâre de guvern punctuală, cu alocare de bani pentru această situație specială de bloc explodat? Nu am văzut hotărârea de guvern care, cu adevărat, corespunzând acestui tip de fond de rezervă și de intervenții speciale, trebuie să acorde acești bani. În schimb, am văzut finanțări pentru PNL-iștii voștri, pentru investiții, pentru bănuțul gros și răscumpărări de voturi de la congres. Cei de la Găești, care trăiesc în acel bloc, trebuie să știe că guvernanții demiși și-au bătut joc încă o dată, mai ales de acești oameni care sunt în nevoie. Acesta este un exemplu de cinism și nerușinare care sunt clasice pentru puterile de dreapta din România”, a declarat senatorul Titus Corlățean.