Connect with us

ACTUALITATE

Rușinos! Dintr-un miliard de lei, puterea liberală nu a alocat niciun bănuț pentru sinistrații din blocul care a explodat la Găești

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, este cel care s-a implicat pentru rezolvarea situației critice în care se află zeci de familii din orașul Găești, rămase pe drumuri după explozia produsă în luna ianuarie care le-a distrus blocul în care locuiau.

Cetățenii s-au adăpostit care încotro, pe la rude, prieteni, trăiesc în condiții provizorii, precare, departe de o existența dusă în confort și normalitate.

Din păcate, în tot acest răstimp, autoritățile locale, Instituția Prefectului Dâmbovița și responsabilii din Guvernul României doar au mimat că îi sprijină. Nu s-a făcut nimic pentru expertizarea construcției afectată de suflul puternic al exploziei rețelei de gaze naturale, nici vorbă să înceapă vreo lucrare de reabilitare a imobilului. Ce să mai spunem de alocarea altor locuințe. Indiferență și ridicare din umeri!

Titus Corlățean, încă din primele zile de după deflagrația care a adus disperare și neîncredere în sufletele acelor găeșteni rămași pe drumuri, a luat taurul de coarne. Atât cât îi permit prerogativei de senator al României, de demnitar al statului, de om atent la suferința semenilor, a căutat să dezmorțească aparatul administrativ de la nivel local, județen și central, să îi determine pe înalții funcționari să se miște mai repede, să găsească soluții de rezolvare a acestei crize sociale.

Au urmat o serie de declarații politice, interpelări, insistențe pe lângă cei cu responsabilitate, ieșiri publice, luări de poziție. Senatorul PSD a mers de mai multe ori la Găești pentru a discuta cu cetățenii sinistrați, pentru a vedea dacă s-a mișcat ceva, dacă mecanismul statului condus de liberali a pornit și soarta acelor cetățeni reprezintă pentru ei o preocupare. Nimic.

Și a venit această ilegală și abuzivă alocare de fonduri din Rezerva aflată la dispoziția Guvernului operată, pe ultima sută de metri, de premierul demis Florin Cîțu. Măsura este considerată de social-democrați a fi, de fapt, o rectificare bugetară mascată, prin care clientela lui Cîțu, cei care l-au votat la congresul stalinist de luna trecută, au fost recompensați. Grav însă este faptul că guvernanții, deși primiseseră din partea senatorului Titus Corlățean o mulțime de semnale bine expuse, documentate, despre situația dificilă în care trăiesc niște români din Găești, Dâmbovița, nu au alocat un leu pentru ieșirea acestora din impas.

Culmea, în motivația trimisă de Instituția Prefectului Dâmbovița în care se menționează superficial, în câteva rânduri, oportunitatea alocării de fonduri în județ, nu există nici măcar o trimitere către cazul disperat de la Găești.

„Am fost acolo împreună cu președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, cu alți colegi. Am discutat cu cetățenii disperați de faptul că guvernul nu face nimic, nici primarul de la Găești, nici prefectul de Dâmbovița nu fac absolut nimic pentru a-i ajuta pe acești oameni. Să mergeți să vedeți acest bloc. Este îngrozitor, parcă s-a tras cu tancul, cu tunul. Oamenii trăiesc în condiții precare, fiecare pe unde a putut să-și amenajeze câte ceva. Plătesc chirii care le depășește capacitatea financiară. Este o situație dramatică”, a mărturisit Titus Corlățean.

A mai spus senatorul PSD în cadrul întâlnirii în care erau acuzați liberalii de împărțire discreționară a banului public, pe criterii partinice, că, în urma demersurilor pe care le-a inițiat, a discuțiilor pe care le-a purtat cu reprezentanții guvernamentali, a primit răspunsuri evazive, neclare, ba chiar rușinoase.

„Răspunsul pe care îl primesc de la Ministerul Finanțelor, este vorba de o adresă semnată de un secretar de stat, pentru ministrul interimar de la Finanțe, era prea dificil să-și aplece penița. Un secretar de stat trimite adresa cu numărul 642016/30.09.2021, în care recunoaște că acest tip de situație intră în categoria situațiilor speciale, de urgență, și că, în consecință, banii trebuie alocați din fondul de rezervă, din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului și a primului ministru. Dar, în lipsa unui act normativ, a unei hotărâri de guvern, Ministerul Finanțelor nu poate aloca acești bani. Cineva trebuie să o facă, probabil Papa de la Roma, nu Guvernul României”, a mai arătat Corlățean.

Senatorul social-democrat este puternic intrigat de situația creată, de indiferența guvernanților față de cei pe care, de fapt, îi reprezintă, pe care legal, moral, constituțional, ar fi trebuit să îi sprijine, în contextul în care au scos din Fondul de Rezervă un miliard de lei, dar nici un bănuț pentru sinistrații de la Găești.

„Mă întorc la situația pe care o avem și îl întreb pe demisul Cîțu. Domnule Cîțu, demis cum ești, dumneata și toate slugile liberale începând cu cei din județul asta, de la Prefectură și până la ceilalți, nu am văzut când ați adoptat această rectificare bugetară mascată, acea hotărâre de guvern punctuală, cu alocare de bani pentru această situație specială de bloc explodat? Nu am văzut hotărârea de guvern care, cu adevărat, corespunzând acestui tip de fond de rezervă și de intervenții speciale, trebuie să acorde acești bani. În schimb, am văzut finanțări pentru PNL-iștii voștri, pentru investiții, pentru bănuțul gros și răscumpărări de voturi de la congres. Cei de la Găești, care trăiesc în acel bloc, trebuie să știe că guvernanții demiși și-au bătut joc încă o dată, mai ales de acești oameni care sunt în nevoie. Acesta este un exemplu de cinism și nerușinare care sunt clasice pentru puterile de dreapta din România”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Clarvăzătoarea Georgeta Florea îi roagă pe românii din străinătate să revină acasă până nu va fi prea târziu!

Publicat

pe

Georgeta Florea, din Drajna de Sus, județul Prahova, cea care a pus în paginile a zeci de volume mesajele pe care le-a primit de la îngerul său de lumină, credință și coroană, îi îndeamnă încă o dată pe românii care sunt plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă. Vremurile sunt din ce în ce mai grele, mai dificile. Timpul pe care românii l-ar mai avea la dispoziție pentru a reveni în țară, i-a comunicat îngerul Georgetei Florea, s-a scurtat.

„Dacă veți vrea să veniți când timpul a trecut, nu veți mai putea să intrați în țară. Dacă într-o mașină vor fi patru persoane, din care trei sunt din diverse țări și unul român, acesta va vedea foc la graniță și nu va trece. Se va întoarce, dar va muri la prima cumpănă. Ceilalți trei străini vor intra în România”, a povestit Georgeta Florea ceea ce i-a comunicat îngerul de lumină, credință și coroană.

I-a mai sfătuit clarvăzătoarea din Drajna de Sus pe conaționalii noștri risipiți prin Europa să vină în România, să trudească acasă că este de lucru și aici.

„Cine dorește să muncească va găsi de muncă. Nu trebuie să vă fie rușine de muncă! Fiul lui Dumnezeu a lucrat tâmplărie. Și voi în străinătate faceți munca de jos. Aceeași muncă să o faceți și în țara voastră. Judecați cum sunteți văzuți în țară străină? Faceți treburile cele mai grele pentru banii care vor veni și vor pleca de la voi. Aflați că acei bani nu vă vor ține de cald. Casele vor cădea, copiii le vor pierde, focul va arde și multe rele se vor abate asupra lor. Spor la bani veți avea în țara voastră. Veniți români acasă, nu lăsați străinii să cotropească această țară”, este mesajul transmis drept credincioasei Georgeta Florea de îngerul cu care comunică de ani și ani.

Răsfoind cărțile pe care Georgeta Florea le-a scris la inspirația ființei celeste de la care a primit informații uluitoare pe care le-a pus în pagină într-o formă simplă care să nu altereze deloc mesajul, am constatat că textele sunt pline de adevăruri, de lucruri care se împlinesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

PucFast, șase zile de distracție și teatru pentru copii la Pucioasa

Publicat

pe

Ca un preambul al Zilei de 1 iunie, sărbătoarea internațională a copilăriei, dar și al „Zilelor județului Dâmbovița”, la Pucioasa se desfășoară, în intervalul 27 mai – 1 iunie, cea de-a patra ediție a Festivalului de Animație „PucFast”. Manifestarea cultural-distractivă este organizată de Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate.

Pe parcursul a șase zile, în Parcul Central al orașului se va consuma un maraton al distracției și bunei dispoziții dedicat, în primul rând, celor mai tinere vlăstare ale Pucioasei. Directorul festivalului este cunoscutul om de cultură Dan Țopa.

La această manifestare artistică participă trupe de la Teatrul de Vest Reșița, Teatrul „Arabella” din București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul Național București și de la Teatrul Republican „Licurici” din Chișinău, Republica Moldova.

Astăzi – 28 mai 2022, manifestările au fost deschise în sunet de fanfară, dar fără paradă așa cum era planificat, fiindcă micuții din Pucioasa s-au trezit mai târzior. Apoi, pe scena special amenajată la intrarea în parc, copiii și nu numai ei, au putut urmări piesa „Capra cu trei iezi”, o viziune modernă a celebrei povești a lui Ion Creangă montată de artiștii Teatrului de Vest din Reșița. Au urmat atelierele de creație și un spectacol coregrafic prezentat de dansatorii cercului de balet din cadrul Centrului European de Cultură.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Pucioasa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT