Connect with us

ACTUALITATE

Rușinos! Dintr-un miliard de lei, puterea liberală nu a alocat niciun bănuț pentru sinistrații din blocul care a explodat la Găești

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, este cel care s-a implicat pentru rezolvarea situației critice în care se află zeci de familii din orașul Găești, rămase pe drumuri după explozia produsă în luna ianuarie care le-a distrus blocul în care locuiau.

Cetățenii s-au adăpostit care încotro, pe la rude, prieteni, trăiesc în condiții provizorii, precare, departe de o existența dusă în confort și normalitate.

Din păcate, în tot acest răstimp, autoritățile locale, Instituția Prefectului Dâmbovița și responsabilii din Guvernul României doar au mimat că îi sprijină. Nu s-a făcut nimic pentru expertizarea construcției afectată de suflul puternic al exploziei rețelei de gaze naturale, nici vorbă să înceapă vreo lucrare de reabilitare a imobilului. Ce să mai spunem de alocarea altor locuințe. Indiferență și ridicare din umeri!

Titus Corlățean, încă din primele zile de după deflagrația care a adus disperare și neîncredere în sufletele acelor găeșteni rămași pe drumuri, a luat taurul de coarne. Atât cât îi permit prerogativei de senator al României, de demnitar al statului, de om atent la suferința semenilor, a căutat să dezmorțească aparatul administrativ de la nivel local, județen și central, să îi determine pe înalții funcționari să se miște mai repede, să găsească soluții de rezolvare a acestei crize sociale.

Au urmat o serie de declarații politice, interpelări, insistențe pe lângă cei cu responsabilitate, ieșiri publice, luări de poziție. Senatorul PSD a mers de mai multe ori la Găești pentru a discuta cu cetățenii sinistrați, pentru a vedea dacă s-a mișcat ceva, dacă mecanismul statului condus de liberali a pornit și soarta acelor cetățeni reprezintă pentru ei o preocupare. Nimic.

Și a venit această ilegală și abuzivă alocare de fonduri din Rezerva aflată la dispoziția Guvernului operată, pe ultima sută de metri, de premierul demis Florin Cîțu. Măsura este considerată de social-democrați a fi, de fapt, o rectificare bugetară mascată, prin care clientela lui Cîțu, cei care l-au votat la congresul stalinist de luna trecută, au fost recompensați. Grav însă este faptul că guvernanții, deși primiseseră din partea senatorului Titus Corlățean o mulțime de semnale bine expuse, documentate, despre situația dificilă în care trăiesc niște români din Găești, Dâmbovița, nu au alocat un leu pentru ieșirea acestora din impas.

Culmea, în motivația trimisă de Instituția Prefectului Dâmbovița în care se menționează superficial, în câteva rânduri, oportunitatea alocării de fonduri în județ, nu există nici măcar o trimitere către cazul disperat de la Găești.

„Am fost acolo împreună cu președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, cu alți colegi. Am discutat cu cetățenii disperați de faptul că guvernul nu face nimic, nici primarul de la Găești, nici prefectul de Dâmbovița nu fac absolut nimic pentru a-i ajuta pe acești oameni. Să mergeți să vedeți acest bloc. Este îngrozitor, parcă s-a tras cu tancul, cu tunul. Oamenii trăiesc în condiții precare, fiecare pe unde a putut să-și amenajeze câte ceva. Plătesc chirii care le depășește capacitatea financiară. Este o situație dramatică”, a mărturisit Titus Corlățean.

A mai spus senatorul PSD în cadrul întâlnirii în care erau acuzați liberalii de împărțire discreționară a banului public, pe criterii partinice, că, în urma demersurilor pe care le-a inițiat, a discuțiilor pe care le-a purtat cu reprezentanții guvernamentali, a primit răspunsuri evazive, neclare, ba chiar rușinoase.

„Răspunsul pe care îl primesc de la Ministerul Finanțelor, este vorba de o adresă semnată de un secretar de stat, pentru ministrul interimar de la Finanțe, era prea dificil să-și aplece penița. Un secretar de stat trimite adresa cu numărul 642016/30.09.2021, în care recunoaște că acest tip de situație intră în categoria situațiilor speciale, de urgență, și că, în consecință, banii trebuie alocați din fondul de rezervă, din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului și a primului ministru. Dar, în lipsa unui act normativ, a unei hotărâri de guvern, Ministerul Finanțelor nu poate aloca acești bani. Cineva trebuie să o facă, probabil Papa de la Roma, nu Guvernul României”, a mai arătat Corlățean.

Senatorul social-democrat este puternic intrigat de situația creată, de indiferența guvernanților față de cei pe care, de fapt, îi reprezintă, pe care legal, moral, constituțional, ar fi trebuit să îi sprijine, în contextul în care au scos din Fondul de Rezervă un miliard de lei, dar nici un bănuț pentru sinistrații de la Găești.

„Mă întorc la situația pe care o avem și îl întreb pe demisul Cîțu. Domnule Cîțu, demis cum ești, dumneata și toate slugile liberale începând cu cei din județul asta, de la Prefectură și până la ceilalți, nu am văzut când ați adoptat această rectificare bugetară mascată, acea hotărâre de guvern punctuală, cu alocare de bani pentru această situație specială de bloc explodat? Nu am văzut hotărârea de guvern care, cu adevărat, corespunzând acestui tip de fond de rezervă și de intervenții speciale, trebuie să acorde acești bani. În schimb, am văzut finanțări pentru PNL-iștii voștri, pentru investiții, pentru bănuțul gros și răscumpărări de voturi de la congres. Cei de la Găești, care trăiesc în acel bloc, trebuie să știe că guvernanții demiși și-au bătut joc încă o dată, mai ales de acești oameni care sunt în nevoie. Acesta este un exemplu de cinism și nerușinare care sunt clasice pentru puterile de dreapta din România”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite