Connect with us

POLITIC

Dacian Cioloș este premierul propus de președinte Iohannis să formeze noul Guvern

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis l-a propus pe liderul USR, Dacian Cioloș, drept candidat pentru funcția de premier al României, după consultările cu partidele politice de astăzi.

Mișcarea era previzibilă, având în vedere că își dorește refacerea coaliției de guvernare. Și ce propunere mai potrivită să-i readuci la putere pe cei de la USR putea avea dacă nu chiar liderul lor, proaspăt ales, Dacian Cioloș?

Rămâne să vedem dacă premierul demis, Florin Cîțu, se va regăsi în noul Guvern, eventual ca șef peste Finanțe. În rest, mai mult ca sigur îi vom revedea în funcții pe ministrii USR din Cabinetul Cîțu. Chiar și cei demiși de acesta.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean, întâlniri la nivel înalt cu diplomați din Georgia și Kazahstan

Publicat

pe

Sfârșitul de săptămână a fost unul rodnic în plan diplomatic pentru senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României. La sediul Parlamentului României, senatorul PSD Titus Corlățean s-a întâlnit cu Romano Vassilenko – ministrul adjunct de Externe al statului Kazahstan. Această țară, a precizat parlamentarul român, este un partener cheie al țării noastre în Asia Centrală și va juca totodată un rol important în materializarea proiectelor de interconectare energetică și de infrastructură de transport dintre Asia Centrală, zona Caucazului, Marea Neagră, România, și, evident, Uniunea Europeană.

„În Kazahstan, țară cu resurse energetice de hidrocarburi substanțiale, există o comunitate istorică româno-basarabeană și un Lectorat de limbă, cultură și civilizație română”, a adăugat președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Tot spre finalul săptămânii, senatorul Titus Corlățean i-a avut invitați la București pe președintele Comisiei de politică externă Nikolai Samkharadze și pe președintele Comisiei pentru Integrare Europeană Levan Makhashvili, ambii reprezentanți ai Parlamentului Republicii Georgia.

„Cu 20% din teritoriu aflat sub ocupația militară a Federației Ruse și cu o serie de provocări constante de securitate în regiunea sa, Georgia are o relație de prietenie mai veche cu România și un parteneriat strategic încheiat cu țara noastră. Are statutul de candidat la integrarea în Uniunea Europeană și respectiv de aspirant la NATO. Din păcate, viața politică internă extrem de tensionată și fractura existentă în mediul politic și în societatea georgiană nu ajută statul georgian pentru a realiza progrese decisive în atingerea celor două obiective majore.

Am ascultat cu atenție ce ni s-a spus, am spus la rândul nostru ceea ce era de precizat, din punct de vedere democratic european. E clar că este nevoie de înțelepciune politică și în egală măsură de voință politică din partea actorilor interni și partenerilor externi, pentru ca procesul de integrare europeană să fie relansat.

Oricum, România rămâne consecventă în susținerea integrării euro-atlantice a Georgiei. Iar în plan bilateral vrem să promovăm o serie de proiecte economice și de interconectare, prin faimosul cablu submarin, care să lege cele două maluri de Vest și de Est ale Mării Negre. Obiectivele sunt pe deplin realizabile”, a declarat Titus Corlățean.

La Senatul României, Titus Corlățean s-a întâlnit de asemenea și cu o delegație a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), condusă de Gita Kothari – coordonatorul proceselor de aderare la OCDE și director adjunct juridic al acestei structuri politico-economice. Obiectivul României de aderare la această Organizației internațională de elită în domeniul financiar, economic și al standardelor sociale rămâne 2026. Stadiul actual al negocierilor și al avizelor obținute pentru diferite capitole este în ton cu graficul prevăzut.

„Ca vicepreședinte recent desemnat de Parlament al Comisiei speciale Parlamentare de susținere a aderării României la OECD intenționez să îmi folosesc toate cunoștințele de fond și relaționările politico-diplomatice externe pentru atingerea acestui obiectiv de țară, fundamental pentru creșterea prosperității societății românești și pentru mai multă echitate socială”, a spus senatorul PSD Titus Corlățean.

Gita Kothari, șeful acestei delegații OPCE și senatorul Titus Corlățean se cunosc de mai bine de 25 de ani.

„Am descoperit că ne știm din vremea tinereții, de la Strasbourg, când fiecare își îndeplinea atribuțiunile în relația cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Eu, ca atașat juridic în cadrul misiunii României la Consiliul Europei și co-agent al Guvernului la CEDO, ea, în calitate de consilier juridic la Grefa Curții”, a adăugat președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Comentarii la rece. Crin se vrea întâi la Cotroceni, apoi vede ce face pentru țară!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Am constatat că liderii politici pe care îi avem, acolo, sus, la București, în prima linie, ori nu sunt prea interesați de țară, ori nu sunt chiar așa de deștepți sau urmează vreun plan aiuristic, altfel nu îmi explic modul lor de exprimare, textele proaste pe care le folosesc în discursurile lor, comportamentul, uneori, infantil. Ascultându-i, realizezi rapid că vorbesc doar pentru ei și pentru propria echipă, nu pentru țară. Exemplu. Crin Antonescu, întrebat cu ce proiecte vine în fața românilor în această campanie electorală, a răspuns, cu siguranță, sincer, că preocuparea lui acum este să ajungă la Cotroceni, apoi vede ce trebuie făcut. Alo! Chiar într-un asemenea hal am decăzut? Se pierde total comunicarea cu cetățeanul, cu năzuințele și speranțele sale? Mai contează el în procesul electoral sau reprezintă doar un accesoriu așezat pe mantia falsă a democrației?


Nu mă așteptam niciodată să îl văd pe Victor Ponta jucând într-un horror politico-electoral. Dacă prestează corect fiindcă așa simte, așa crede, luptă pentru poporul ăsta amărât, este de apreciat și de susținut. Dacă este doar personajul într-un scenariu scris în cancelariile de partid, cum cred mulți, eu încă nu, este de plâns pentru noi, dar… El este totuși de lăudat pentru că poate să facă un asemenea rol mare. Să fii linșat de colegii de partid, pus la zid, înghesuit, să știi că prietenii și apropiații din PSD apar pe o scenă și, fiindcă regulile de partid trebuie urmate cu sfințenie, declară, senin, votăm Crin Antonescu, este ceva de noaptea minții. Incredibilul dus în faza de credibil! Nu cred că îi este ușor nici unui președinte de organizație PSD să le spună colegilor din partid, primarilor, șefilor de filiale locale, că trebuie să scoată procent mare pentru Crin Antonescu, să demonstreze că respectă deciziile luate la vârf. În mare anomalie electorală am intrat! Asta ca să nu zic altceva!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite