Connect with us

POLITIC

Rușinos! Florin Cîțu a dat iar cu oiștea, deja ruptă, în gard!

Publicat

pe

Negocierile de la Cotroceni s-au încheiat. Rezultatul, Dacian Cioloș este candidatul propus pentru funcția de prim-ministru. De comentat poziția premierului demis Florin Cîțu, după ce a văzut că din delegația PSD, alături de Gabriel Ciolacu și Paul Stănescu, au mai făcut parte președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, primărița comunei Căbești, din Bihor – Corina Ene și edilul municipiului Galați – Ionuț Pucheanu.

Mârlănește, încercând să sfideze grosolan realitatea, liderul partidului aflat în agonie, PNL, a spus că nu a dat bani administrațiilor PSD, la rectificarea mascată de săptămâna trecută, fiindcă reprezentanții social-democrați nu au făcut treabă, nu au performat în activitate, sunt slabi.

Cât de meschin și fals să fii când faci asemenea afirmații? De ce nu ai venit, domnule premier, la Târgoviște, să vezi câte s-au schimbat în oraș de când este Cristian Daniel Stan primar? Și o spune unul care nu este chiar în grupul de apropiați ai edilului. Școli, grădinițe, cinematograf, parcuri, parcări, străzi. Și lista e lungă…

Vino, stimabile, să urmărești implicarea în administrația publică județeană a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Cum scoate proiecte pe bandă rulantă nebazându-se, din păcate, pe finanțarea incertă a guvernării liberale. A inițiat un Program Județean de Dezvoltare Locală unic în România. Primăriile primesc finanțare, indiferent de culoarea politică, fiindcă este vorba de comunități, de oameni și de problemele lor. Ține unit județul, departe de logica tulbure a politicii.

Să vii cu astfel de nerozii în față, ditamai președintele de partid este oribil. Te-ai declasat ca lider politic. Dă o tură prin județul Dâmbovița, să vezi ce au făcut și ce fac primarii PSD. Totul este schimbat. Șantiere. Obiective noi. Civilizație. Confort. Implicare pentru o viață mai bună.

Valoarea unui politician stă în capacitatea sa de a trece rapid de la promisiune la faptă și în enunțarea curajoasă a adevărului. Restul este nisip și se scurge în ignoranță și uitare.

Ai alocat, domnule Cîțu, bani din visteria țării cui ai vrut, după interes, iar pe cei pe care i-ai prejudiciat îi mai și jignești. Rușine!

Dacă informațiile pe care te-ai bazat când ai alocat banii și ai lansat astfel de minciuni au fost transmise de Instituția Prefectului, este și mai grav!

POLITIC

Ciolacu, PSD: Președintele țării a dovedit că este rupt de realitate

Publicat

pe

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a dat un verdict trist: „România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice! Niciodată, în istoria modernă a României, ruptura dintre cei care conduc țara și populație nu a fost atât de mare”.

A mai spus președintele PSD că șeful statului român, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier în batjocură pe Dacian Cioloș. Prin această nominalizare, a arătat țării că este rupt de realitate, că este cinic și lipsit de responsabilitate.

„Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune? Tot că a învins pandemia?”, se întreabă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD crede că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, lacrimile și, „măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate”!

A mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook că datoria președintelui țării este aceea de a găsi soluții pentru problemele românilor.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Fost ministru al Culturii: Cartea și lectura nu sunt în preocupările actualilor guvernați

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a remarcat, cu tristețe, că actualii guvernanți nu au treabă cu cultura, cu sprijinirea creatorilor de artă, a editurilor, librăriilor și distribuitorilor de carte. Fostul ministru al Culturii a constatat, cu stupoare, că în Parlamentul României, s-a votat respingerea unui proiect de lege prin care anul 2020 trebuia să fie declarat „Anul promovării lecturii”. Și asta se întâmplă, a spus deputatul social-democrat în intervenția sa, în contextul în care actuala guvernare a promis că, în 2020 va sprijini sectorul cultural, lucru care nu s-a întâmplat.

„Pe de altă parte ar trebui să remarcăm că și anul 2019 a fost anul cărții. O sărbătoare mai mult simbolică, fiindcă în plan factual anul cărții a fost un an greu și rușinos pentru piața românească de carte. În anul 2020, anul promovării lecturii, am înregistrat o scădere a pieței de carte cu aproximativ 10 procente față de anul 2019, în timp ce țări precum Norvegia, Suedia sau Finlanda înregistrau creșteri cu 10%, în același an pandemic, față de anul precedent”, a precizat Ionuț Vulpescu.

Soluțiile minune au stat în politicile publice aplicate. Cartea a fost declarată a fi produs esențial, a mai punctat deputatul PSD, iar librăriile au fost tratate ca spații destinate serviciilor esențiale.

„Acestea sunt soluțiile magice la care apelează acele țări în care cultura se află la loc de cinste în cadrul procesului de guvernare. În tot acest timp, noi votăm aniversari simbolice menite să marcheze vidul măsurilor și soluțiilor reale”, a mai adăugat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu le-a reamintit colegilor din Parlament că 2015 a fost anul în care a depus un amendament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la cărți, manuale școlare și la alte produse culturale a fost redus la 5%.

„Este ultima măsură pe care un Guvern sau un Parlament a dat-o pentru a susține cartea și lectura”, a declarat Ionuț Vulpescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT