Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Trei contracte de finanțare semnate la Răzvad. Vezi ce investiții finanțează CJ Dâmbovița!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat, astăzi – 13 octombrie 2021, la Răzvad unde a semnat, împreună cu primarul localității – Emanuel Spătaru, trei contracte de finanțare pentru realizarea unor obiective de infrastructură care se vor derula prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Proiectele au o valoare totală de 6.292.899 lei și vor fi materializate în perioada 2021-2024:
– Realizarea de branșamente la rețeaua de canalizare a gospodăriilor de pe strada Tudor Vladimirescu, sat Valea Voievozilor (DJ719). Contribuția administrației județene va fi de 790.882,42 lei, iar valoarea totală a proiectului este de 1.964.327,54 lei.
– Execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces la gospodăriile de pe strada Tudor Vladimirescu în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad. Consiliul Județean alocă 1.555.383,87 lei, iar valoarea totală a proiectului este de 3.417.106,87 lei
– Construirea de piste pentru biciclete pe strada Tudor Vladimirescu, în satul Valea Voievozilor. Pentru acest proiect, CJ Dâmboviţa va participa cu 388.507,21 lei, iar valoarea totală a proiectului este de 911.464,63 lei.

La evenimentul de astăzi, alături de președintele CJ, s-au aflat vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public – Cristian Avanu și secretarul județului – Dan Popa. De asemenea, pentru a vedea cum se lucrează în administrație, lângă echipa de conducere a Consiliului Județean Dâmbovița, au fost prezenți cei șapte tineri acceptați în programul de internship desfășurat la nivelul CJD.

„Am venit să semnăm trei contracte importante pentru comuna Răzvad, contracte ce fac parte dintr-un program amplu de dezvoltare a județului Dâmbovița. Este singura localitate în care ne-am deplasat pentru a semna aceste contracte, restul au fost semnate la sediul CJD.

30 septembrie a fost ultima dată până la care s-au depus proiecte pentru PJDL, program unic în România. Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală se vor materializa 31 de obiective pentru construirea / modernizarea / reabilitarea drumurilor publice; 5 obiective pentru realizarea / reabilitarea / modernizarea / dotarea unităților sanitare; 4 obiective pentru realizarea / reabilitarea / modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare; 2 obiective pentru construirea / modernizarea / reabilitarea centrelor civice; 4 obiective pentru realizarea / reabilitarea / modernizarea de poduri și pasaje; 9 obiective pentru construirea / amenajarea / reabilitarea bazelor sportive și piste de biciclete; 5 obiective – execuție / modernizare / reabilitare sisteme colectoare ape pluviale și unul pentru realizarea / reabilitarea / modernizarea obiective culturale.

Pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 58.551.000 lei. După cum bine știți, prin bugetul pe care l-am aprobat în luna aprile, pentru acest an am alocat suma de 20 milioane lei, credite bugetare, Restul sumei o vom aloca în anii 2022, 2023 și 2024, așa cum avem planificarea cu fiecare unitate administrativ-teritorială”, a precizat Corneliu Ștefan.

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad, i-a mulțumit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița pentru implicare în rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă administrațiile publice locale și pentru sprijinul acordat în vederea edificării unor obiective de interes.

„Prin intermediul acestor proiecte, vom face șanțurile, podețele și trotuarele, dar și piste de biciclete pentru tronsonul de drum DJ719, respectiv strada Tudor Vladimirescu, unde am finalizat problema utilităților (apă, gaze, curent, canalizare), motiv pentru care închidem toată zona și va fi un exemplu pentru întreaga comună.

O să facem și branșamente pentru fiecare gospodărie în parte pentru că, ați văzut, ne confruntăm cu sitații de genul acesta – asfaltăm, betonăm, facem trotuare, după care vin oamenii și trebuie să se branșeze la apă, la canal. Prin urmare, am gândit să facem lucrurile cu cap, astfel că, mai întâi de toate vom face branșamente pentru toate gospodăriiile, după care vom veni cu trotuarele, șanțurile și podețele, dar și pista de biciclete”, a spus primarul Emanuel Spătaru.


Până la această dată, au fost transmise și evaluate 76 de solicitări de finanțare, cu încadrare în majoritatea domeniilor specifice PJDL, din care, după procedura de evaluare, au fost aprobate, prin hotărâri ale Consiliului Județean, 61 de obiective de investiții pentru 41 de unități administrativ-teritoriale. Valoarea totală a investiției aferente celor 61 de obiective aprobate în cadrul PJDL este de 135.300.629,02 lei, din care contribuția CJD este de 58.217.023,58 lei, iar 77.083.605,44 lei – partea de cofinanțare a  consiliilor locale.

Președintele Corneliu Ștefan a profitat de acest moment pentru a vorbi și despre stadiul în care se află cel mai important proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița, o investiție cu o valoare de de aproximativ 450 milioane euro, derulată prin Programul Operațional Infrastructură Mare,

„Avem astăzi în evaluare lotul 1 și lotul 2, în achiziție publică, sunt deja vizibile în SICAP, avem loturile 4, 5 și 7, iar în maximum două săptămâni o să vedem public loturile 8 și 10 care sunt acum în evaluare la ANRMAP.

Valoarea totală a acestor loturi care sunt în diverse stadii de evaluare sau depuneri de oferte este de 44 milioane euro. Am spus din prima zi ca președinte al CJD, că nu voi lăsa echipa tehnică din cadrul Companiei de Apă să doarmă. Până la sfârșitul anului vom scoate toate loturile pentru toată valoarea de 450 milioane euro.

În două săptâmâni, vom avea desemnat câștigătorul pentru achiziționarea de echipoamente, cu o valoare de 5 milioane Euro și nu în ultimul rând, cel mai important lot, fără de care nu putem să mergem mai departe – asistența tehnică și managementul proiectului, cu o valoare de 15 milioane Euro.

În lotul 10 se află și comuna Răzvad unde ne aflăm astăzi. Până în prezent, am scos cu clauză suspensivă loturile care vizeză doar rețele de apă, iar după semnarea contractului, am putut să scoatem și loturile pentru canalizare”, a explicat președintele Corneliu Ștefan.


După evenimentul de semnare a contractelor de finanțare cu Primăria Răzvad, a urmat de o vizită pe șantierul de lucrări de la obiectivul de investiții „Grădiniță cu program prelungit cu două săli în comuna Răzvad”, finanțat din bugetul local, în valoare de aproximativ 4 milioane lei și la obiectivul de investiții „Extindere a sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor și Răzvad”, derulat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL II), proiectul în valoare de 13.909.814,84 lei.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT