Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Cerere de finanțare aprobată pentru extinderea rețelei de gaze naturale în comuna Voinești

Publicat

pe

Extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în toate satele comunei Voinești este unul dintre dezideratele pe care primarul Gabriel Dănuț Sandu nu le-a abandonat, ba chiar a insistat serios pe lângă factorii responsabili pentru materializarea acestui proiect.

Și, iată că semnalele sunt de bun augur! Cererea de finanțare pentru investiția „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale prin înființarea rețea de gaze naturale în satele Izvoarele, Lunca Suduleni, Mînjina, Manga, Oncești și extinderea rețea de distribuție în satele Voinești și Gemenea-Brătulești” a fost admisă. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Citește și: Toamnă bogată în proiecte de dezvoltare la Primăria Voinești

„Consider că aprobarea acestui proiect reprezintă un câștig imens pentru administrația publică locală de la Voinești, dar mai ales pentru cetățenii comunei noastre. Este un pas important pe care îl facem spre confortul și civilizația de tip european. Urmează procedurile firești în astfel de situații, respectiv evaluare tehnico-financiară, apoi semnarea contractului. Sperăm ca până la sfârșitul anului să se întâmple acest lucru. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni”, ne-a precizat Gabriel Dănuț Sandu.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT