Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Stație de capăt pentru transportul public și 300 de locuri de parcare pe Șoseaua Găești

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că lucrările de asfaltare pe Șoseaua Găești vor fi finalizate luna aceasta. De asemenea, edilul a precizat că, în zonă, vor fi amenajate 300 de locuri de parcare și va fi construită o stație de capăt pentru transportul public, în ideea decongestionării traficului în oraș.

Edilul spune că se vor crea toate condițiile pentru ca persoanele care vin cu treburi în Târgoviște să-și lase mașinile la marginea municipiului, în condiții de maximă siguranță, și să folosească pentru deplasările interne transportul public local, care va fi unul dintre cele mai moderne din România, cu autobuze de ultimă generație, dotate între altele cu rețea wifi și dispozitive pentru prevenirea răspândirii virușilor. De asemenea, stațiile vor fi cu totul diferite de ceea ce avem în acest moment.

„Șoseaua Găești este principala cale de intrare în oraș a autoturismelor. Vorbim de aproximativ 3.000 de autoturisme care intre în Târgoviște, dimineața, între 07:15 și 08:30. Aici, administrația locală derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, care presupune, pe de o parte, refacerea integrală a părții carosabile – trei straturi de asfalt, din care au fost deja turnate două. De asemenea, refacerea trotuarelor, a spațiului verde, canalizație pentru rețelele de telecomunicații și lucrări de preluare a apelor pluviale.

Până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii, cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă, care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public, în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun.

În această zonă, în perioada următoare, vor începe și lucrările de construire a unei stații de capăt pe proiectul de modernizare a transportului public local. Vom avea un nod de preluare a călătorilor în această zonă. Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Razvan

    14 octombrie 2021 at 21:45

    Bună gluma cu parcarea. Cum sa-i convingi sa lase mașina la intrarea în oraș când ei parcheaza la supermarket pe locurile persoanelor cu dizabilități pentru a putea fii cât mai aproape de intrarea în magazin, dacă s-ar putea ar intra și cu ea în magazin. Ideea e buna dar greu de pus în practica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite