Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Stație de capăt pentru transportul public și 300 de locuri de parcare pe Șoseaua Găești

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că lucrările de asfaltare pe Șoseaua Găești vor fi finalizate luna aceasta. De asemenea, edilul a precizat că, în zonă, vor fi amenajate 300 de locuri de parcare și va fi construită o stație de capăt pentru transportul public, în ideea decongestionării traficului în oraș.

Edilul spune că se vor crea toate condițiile pentru ca persoanele care vin cu treburi în Târgoviște să-și lase mașinile la marginea municipiului, în condiții de maximă siguranță, și să folosească pentru deplasările interne transportul public local, care va fi unul dintre cele mai moderne din România, cu autobuze de ultimă generație, dotate între altele cu rețea wifi și dispozitive pentru prevenirea răspândirii virușilor. De asemenea, stațiile vor fi cu totul diferite de ceea ce avem în acest moment.

„Șoseaua Găești este principala cale de intrare în oraș a autoturismelor. Vorbim de aproximativ 3.000 de autoturisme care intre în Târgoviște, dimineața, între 07:15 și 08:30. Aici, administrația locală derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, care presupune, pe de o parte, refacerea integrală a părții carosabile – trei straturi de asfalt, din care au fost deja turnate două. De asemenea, refacerea trotuarelor, a spațiului verde, canalizație pentru rețelele de telecomunicații și lucrări de preluare a apelor pluviale.

Până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii, cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă, care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public, în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun.

În această zonă, în perioada următoare, vor începe și lucrările de construire a unei stații de capăt pe proiectul de modernizare a transportului public local. Vom avea un nod de preluare a călătorilor în această zonă. Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Razvan

    octombrie 14, 2021 at 9:45 pm

    Bună gluma cu parcarea. Cum sa-i convingi sa lase mașina la intrarea în oraș când ei parcheaza la supermarket pe locurile persoanelor cu dizabilități pentru a putea fii cât mai aproape de intrarea în magazin, dacă s-ar putea ar intra și cu ea în magazin. Ideea e buna dar greu de pus în practica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Atenție! Se apropie temenul limită pentru scutirea de majorări aplicată de Primăria Poiana

Publicat

pe

20 decembrie 2021 este termenul limită până la care contribuabilii persoane fizice din comuna Poiana pot depune cerere la Primărie pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere.

Pentru a beneficia de această facilitate, este obligatoriu ca, până la același moment – 20 decembrie 2021, să achite toate impozitele și taxele locale restante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT