Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Stație de capăt pentru transportul public și 300 de locuri de parcare pe Șoseaua Găești

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că lucrările de asfaltare pe Șoseaua Găești vor fi finalizate luna aceasta. De asemenea, edilul a precizat că, în zonă, vor fi amenajate 300 de locuri de parcare și va fi construită o stație de capăt pentru transportul public, în ideea decongestionării traficului în oraș.

Edilul spune că se vor crea toate condițiile pentru ca persoanele care vin cu treburi în Târgoviște să-și lase mașinile la marginea municipiului, în condiții de maximă siguranță, și să folosească pentru deplasările interne transportul public local, care va fi unul dintre cele mai moderne din România, cu autobuze de ultimă generație, dotate între altele cu rețea wifi și dispozitive pentru prevenirea răspândirii virușilor. De asemenea, stațiile vor fi cu totul diferite de ceea ce avem în acest moment.

„Șoseaua Găești este principala cale de intrare în oraș a autoturismelor. Vorbim de aproximativ 3.000 de autoturisme care intre în Târgoviște, dimineața, între 07:15 și 08:30. Aici, administrația locală derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, care presupune, pe de o parte, refacerea integrală a părții carosabile – trei straturi de asfalt, din care au fost deja turnate două. De asemenea, refacerea trotuarelor, a spațiului verde, canalizație pentru rețelele de telecomunicații și lucrări de preluare a apelor pluviale.

Până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii, cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă, care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public, în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun.

În această zonă, în perioada următoare, vor începe și lucrările de construire a unei stații de capăt pe proiectul de modernizare a transportului public local. Vom avea un nod de preluare a călătorilor în această zonă. Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Razvan

    octombrie 14, 2021 at 9:45 pm

    Bună gluma cu parcarea. Cum sa-i convingi sa lase mașina la intrarea în oraș când ei parcheaza la supermarket pe locurile persoanelor cu dizabilități pentru a putea fii cât mai aproape de intrarea în magazin, dacă s-ar putea ar intra și cu ea în magazin. Ideea e buna dar greu de pus în practica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT