Connect with us

Dâmboviţa

PERPLEX. Guran s-a dat cu Cîțu sau alții fac jocurile în PNL Dâmbovița?

Publicat

pe

În urmă cu două zile, am primit la redacție un comunicat de presă din partea PNL Dâmbovița care mi-a zdruncinat puțin nivelul de percepție a ecuațiilor politice, a jocurilor și permutărilor care se fac, de obicei, în conjuncturi favorabile interesului.

Liberalii dâmbovițeni, aflați sub destoinicul cârmaci fidel lui Ludovic Orban se pare doar până la congres, senatorul Virgil Guran, ne trimit un material în care este elogiat premierul Cîțu, ce a făcut pentru țară Guvernul pe care l-a condus. Câte lucruri bune au realizat în această perioadă tulbure! Și au dat înainte cu strategii, proceduri și investiții, cu mari proiecte.

Mă întreb, mai este Virgil Guran președinte la PNL Dâmbovița? Din câte știu, l-a urmat până la finalul bătăliei pe Ludovic Orban. Un fel de Baba Novac. Fostul președinte al PNL nu și-a schimbat discursul. Dimpotrivă, Ludovic a devenit și mai critic la adresa lui Cîțu, a lui Iohannis. Ba chiar și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, afirmând că nu se mai regăsește în actualul PNL.

O fi schimbat Virgil Guran macazul? A părăsit linia moartă a lui Orban și face acum manevre prin gara lui Cîțu? Bine, respectivul comunicat, în care este elogiat Florin Cîțu, nu este semnat de Guran, ci de departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița. Mă întreb dacă Virgil Guran a fost de acord cu un așa text prin care se demonstrează clar că politica este uneori ca o fată ușuratică, să nu zic altceva, care umblă și ea în fustele frivole ale interesului, ori pe la PNL Dâmbovița au început alții să facă jocurile?

Se tot aude prin târgul nostru că anumiți politicieni de dreapta au ieșit din amorțire și au trecut la făcut planuri de preluare a organizației. Ba chiar ar fi mers pe la Cîțu să îi ofere loialitatea. Dacă nu este așa, nu îl mai înțeleg pe domnul Virgil Guran. Orice ar spune pozitiv despre acest comunicat numesc dinainte a fi gargară politică.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

170 de ani de la înființarea comunității bulgarilor de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de vicepreședintele Antonel Jîjîie și administratorul public al județului, Cristian Avanu, la evenimentul organizat de Asociația ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște pentru sărbătorirea a 170 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

De asemenea, sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Avem bucuria azi de a ne reuni în acest cadru festiv pentru a ne aminti despre identitatea pe care dumneavoastră ați reușit să o mențineți în timp ca pe o carte de vizită nu numai a comunității bulgărești, dar și a orașului Târgoviște și a Județului Dâmbovița însuși. Îmi doresc să purtați în suflet această identitate a bulgarilor târgovișteni, identitate ce se regăsește în cultura, educația și istoria – repere ce mențin vie identitatea poporului nostru.

Chiar dacă pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi, mă bucur că putem să marcăm jertfa înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru realizarea unui vis măreţ – unitatea naţională. Printre aceşti eroi, în amintirea cărora ne plecăm fruntea cu respect, se numără şi cei 97 de ostaşi români de etnie bulgară, căzuţi la datorie pentru reîntregirea României. Evenimentul de astăzi îmi întăreşte credinţa că, în ciuda inevitabilelor frământări din jurul nostru, suntem o naţiune solidară, care îşi respectă trecutul şi îi onorează pe cei care au contribuit la construirea prezentului și viitorului ei. Curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea acestor idealuri nu trebuie nicicând uitate.

Vă asigur de respectul meu pentru ceea ce ați făcut de-a lungul secolelor pentru acest oraș și pentru acest județ, pentru faptul că strămoșii dumneavoastră au contribuit la Războiul de Independență din 1877 și la cele două războaie mondiale.

Felicit comunitatea bulgară din Municipiul Târgoviște pentru modul în care a reușit să se integreze în acest spațiu geografic, pentru modul în carea a știut să se consolideze de-a lungul celor 170 de ani de la stabilirea în cartierul Matei Voievod și, nu în ultimul rând, pentru conservarea și promovarea tradițiilor străvechi.

Închei prin a vă spune că sunteţi un bun exemplu de urmat – oameni muncitori, harnici, care v-aţi clădit prin trudă tot ceea ce aveți astăzi.

Vă urez mulți ani cu sănătate și împliniri și, de asemenea, transmit la mulţi ani tuturor acelora ce poartă numele Sfântului Andrei! Să ne revedem de fiecare dată cu bine!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT