Connect with us

ACTUALITATE

Dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat, acum urmează să muriţi de foame… Mesajul unui medic de familie

Publicat

pe

Dr. Sandra Alexiu (Sursa foto: Facebook)

Președinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, a scris, pe pagina sa de Facebook, că situația epidemiologică din România a ajuns astăzi într-un punct așa de critic, din cauza faptului că decidenții politici nu au ținut cont de recomandările experților din sănătate. Și, din păcate, se acționează în continuare în același mod!

Confuzia amară a dr. Sandra Alexiu este că, în timp ce toată lumea din vest se deschide, românii vor muri și de foame, nu doar din cauza coronavirusului, pentru că nimeni nu va dori să vină în țara noastră, să ia „virusul daco-mutant” direct de la sursă!

Explicațiile dr. Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov

⃣ Am solicitat încă din toamna trecută să se aloce fonduri substanţiale pentru o campanie reală de educaţie şi comunicare către populaţie pentru a pregăti vaccinarea în masă, pe fondul ezitării deja cunoscute din epidemia din rujeolă. Am argumentat că există oameni cu această preocupare, care cunosc mecanismele comunicării către publicul larg şi că există agenţii specializate în asta, răspremiate chiar la nivel internaţional. Abia acum după un an s-a aflat oficial că Guvernul nu a dorit să aloce fonduri pentru aşa ceva, personal am primit direct răspunsuri de genul „nu sunt bani, cine vrea se vaccinează, cine nu – nu, considerăm că nu e cazul, agenţiile sug sângele poporului” etc.

⃣ Medici de familie, infecţionişti, pediatri, microbiologi, epidemiologi, apar în presă, online, social media, bloguri, vloguri de un an şi se străduiesc să facă educaţie aşa cum pot, cum ştiu, cu două mâini, fără fonduri, cu puţină notorietate obţinută, reuşim să mai pătrundem şi în Prime Time… Politicul nimic…

⃣Cel mai mare potenţial de încredere din partea populaţiei în sistemul medical este în medicii de familie. În ciuda finanţării ruşinoase, a spatelui întors de cvasifiecare guvern de după revoluţie, sondajele se încăpăţânează să arate acelaşi lucru. Ce face politicul? Ignoră şi asta pe lângă toate celelalte.. Cu toate că Banca Mondială, UE, OMS, ete na, cine sunt ăştia să decidă pentru România?

⃣ Principalii vaccinatori din România pe tot ce înseamnă Programe naţionale de sănătate şi categorii speciale sunt medicii de familie. Ce face politicul? Ignoră complet acest lucru şi nu dă vaccin medicilor de familie decât prin aprilie-mai când se cam terminase dorinţa naturală şi educată de vaccinare şi a început să scârţâie campania oficială. Între timp noi programasem deja în platformă cam toată populatia dornică de vaccinare, pe mulţi chiar după 2 noaptea când apăreau locuri în centrele unde lucram în afara contractelor cu casa de asigurări.

Politicul supărat începe să lase colţurile gurii, să ridice sprâncenele şi să ţipe că de ce nu se implică medicii de familie, că a băgat bani în asta… Circa 40 de lei brut per vaccin per medic, în timp ce 100 de lei per bonuri de masa per persoană vaccinată pe care să le distribuie…. Cin’să fie, poliţia sau musafirii!?! Exact, medicii de familie… A, şi ca să nu vă plictisiţi, luaţi toţi pacienţii din nou la telefon om cu om ca să îi convingeţi să se vaccineze…

Ce ştiu prostovanii aia de experţi în epidemii….

⃣ DSP judeţean zice să închidem şcolile şi să trecem copiii online pentru că ne-am întrecut deja cu gluma, incidenţa peste 20 pe ici pe colo, şcolile sistem mixt online cu fizic vezi să nu, profesori experţi în nevaccinare şi conspiratheory. Ce face politicul? Ignoră DSP, ce ştiu prostovanii aia de experţi în epidemii….

⃣ INSP zice „carantinaţi Bucureştiul că murim pe capete, spitalele sunt pline ochi, pacienţii stau în paturi supraetajate, explodează saloanele de la candele”. Ce decide politicul!? Pas.

⃣ Portugalia închide centrele de vaccinare că nu mai au pe cine vaccina, au terminat toată populaţia eligibilă. Întrebat care e secretul acestui fapt, conducătorul campaniei portugheze spune „am decuplat complet campania de vaccinare de la politică, am laăat- o pe mâna profesioniştilor”…

⃣ Macron, preşedintele ţării aceleia care ne-au luat o treime din doctori în ultimii 25 de ani, zice că fiecare francez trebuie sa aibă un medic de familie şi un psiholog. Politicul nostru ilustru are o altă părere.

⃣ Toată lumea vaccinată la vest de noi se deschide, nouă pe analfabetismul funcţional o să ne moară şi turismul, că oricât de atractiv ar fi Dracula, nu o să vrea nimeni să vină să ia virusul daco-mutant direct de la sursă, aşa că dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat, acum urmează să muriţi de foame, care aţi scăpat de boală şi nestriviţi la pelerinaje.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT