Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean îi critică dur pe USR-iști, care vor din nou la guvernare

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean i-a criticat dur, aseară, la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, pe actualii guvernanți, pentru că au ignorat cu bună știință cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Liberalii au fost toată vara ocupați cu alegerile interne, cu propriile interese și combinații politice. Țara mai la urmă. De asemenea, reprezentanții USR care au gestionat Ministerul Sănătății, nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina loviturile dure ale coronavirusului. Iar acum, vor să vină din nou la guvernare. Culmea, cu același ministru incapabil, Ioana Mihăilă.

Titus Corlățean a spus, în emisiunea moderată de Mihai Gândea, că USR-iștii au dat dovadă de o atitudine iresponsabilă, aproape criminală. Cunoșteau situația, primiseseră evaluările de la specialiștii, știau clar ce urmează și nu au luat măsurile necesare. Sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum. Infectări în masă și sute de morți zilnic.

„În clipa în care ai primit avertizările, informațiile de la structurile statale, indiferent cum se numesc ele, așa cum Iohannis a avut din decembrie 2019 informările la acel mai înalt nivel cu privire la ce va fi să fie și n-a făcut nimic.(…) Să fie lucrurile foarte clare, noi am spus-o în dezbaterea parlamentară la moțiunea de cenzură, responsabilitatea principală o au cei care au condus Ministerul Sănătății, și aici USR-PLUS a dat cei doi miniștri și toate echipele lor care au căpușat instituțiile statului. Responsabilitatea este, per ansamblu, și a Guvernului.

Noi am dat jos acest Guvern pentru că în ansamblul său a fost responsabil. Nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul 4 al pandemiei. Au făcut achiziții de 200 de milioane de euro anul trecut, știți sutele de ventilatoare care au stat în depozitele Unifarm și au fost nefolosite în timp ce oamenii mureau și în condițiile în care, iată, se publică în Monitorul Oficial, un protocol nou medical, care include noile medicamente, etapele, ce trebuie să facă.

Aceste medicamente erau la fel de valoroase și valabile și în iunie, și în iulie, și în august, și în septembrie, și nu au făcut absolut nimic. Ei sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum, apropo de valul acesta de îmbolnăviri și de decese”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Astăzi, când miniștrii propuși de Cioloș s-au prezentat în Parlament pentru a fi audiați în cadrul comisiilor de specialitate, senatorul social-democrat Titus Corlățean a pus pe pagina sa de Facebook un mesaj plin de repulsie și indignare.

„Trebuie să fii USR-ist neomarxist, ca să mai ai tupeul de a veni la Parlament și să-ti mai dorești să fii la guvernare, când ai pe conștiință atâtea victime nevinovate, pentru care nu ai făcut nimic, deși aveai Puterea și conduceai Ministerul Sănătății! Cioloș și neomarxiștii săi vor primi de la PSD ceea ce merită în Parlament”, a scris președintele executiv al PSD Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

170 de ani de la înființarea comunității bulgarilor de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de vicepreședintele Antonel Jîjîie și administratorul public al județului, Cristian Avanu, la evenimentul organizat de Asociația ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște pentru sărbătorirea a 170 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

De asemenea, sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Avem bucuria azi de a ne reuni în acest cadru festiv pentru a ne aminti despre identitatea pe care dumneavoastră ați reușit să o mențineți în timp ca pe o carte de vizită nu numai a comunității bulgărești, dar și a orașului Târgoviște și a Județului Dâmbovița însuși. Îmi doresc să purtați în suflet această identitate a bulgarilor târgovișteni, identitate ce se regăsește în cultura, educația și istoria – repere ce mențin vie identitatea poporului nostru.

Chiar dacă pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi, mă bucur că putem să marcăm jertfa înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru realizarea unui vis măreţ – unitatea naţională. Printre aceşti eroi, în amintirea cărora ne plecăm fruntea cu respect, se numără şi cei 97 de ostaşi români de etnie bulgară, căzuţi la datorie pentru reîntregirea României. Evenimentul de astăzi îmi întăreşte credinţa că, în ciuda inevitabilelor frământări din jurul nostru, suntem o naţiune solidară, care îşi respectă trecutul şi îi onorează pe cei care au contribuit la construirea prezentului și viitorului ei. Curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea acestor idealuri nu trebuie nicicând uitate.

Vă asigur de respectul meu pentru ceea ce ați făcut de-a lungul secolelor pentru acest oraș și pentru acest județ, pentru faptul că strămoșii dumneavoastră au contribuit la Războiul de Independență din 1877 și la cele două războaie mondiale.

Felicit comunitatea bulgară din Municipiul Târgoviște pentru modul în care a reușit să se integreze în acest spațiu geografic, pentru modul în carea a știut să se consolideze de-a lungul celor 170 de ani de la stabilirea în cartierul Matei Voievod și, nu în ultimul rând, pentru conservarea și promovarea tradițiilor străvechi.

Închei prin a vă spune că sunteţi un bun exemplu de urmat – oameni muncitori, harnici, care v-aţi clădit prin trudă tot ceea ce aveți astăzi.

Vă urez mulți ani cu sănătate și împliniri și, de asemenea, transmit la mulţi ani tuturor acelora ce poartă numele Sfântului Andrei! Să ne revedem de fiecare dată cu bine!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT