Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean îi critică dur pe USR-iști, care vor din nou la guvernare

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean i-a criticat dur, aseară, la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, pe actualii guvernanți, pentru că au ignorat cu bună știință cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Liberalii au fost toată vara ocupați cu alegerile interne, cu propriile interese și combinații politice. Țara mai la urmă. De asemenea, reprezentanții USR care au gestionat Ministerul Sănătății, nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina loviturile dure ale coronavirusului. Iar acum, vor să vină din nou la guvernare. Culmea, cu același ministru incapabil, Ioana Mihăilă.

Titus Corlățean a spus, în emisiunea moderată de Mihai Gândea, că USR-iștii au dat dovadă de o atitudine iresponsabilă, aproape criminală. Cunoșteau situația, primiseseră evaluările de la specialiștii, știau clar ce urmează și nu au luat măsurile necesare. Sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum. Infectări în masă și sute de morți zilnic.

„În clipa în care ai primit avertizările, informațiile de la structurile statale, indiferent cum se numesc ele, așa cum Iohannis a avut din decembrie 2019 informările la acel mai înalt nivel cu privire la ce va fi să fie și n-a făcut nimic.(…) Să fie lucrurile foarte clare, noi am spus-o în dezbaterea parlamentară la moțiunea de cenzură, responsabilitatea principală o au cei care au condus Ministerul Sănătății, și aici USR-PLUS a dat cei doi miniștri și toate echipele lor care au căpușat instituțiile statului. Responsabilitatea este, per ansamblu, și a Guvernului.

Noi am dat jos acest Guvern pentru că în ansamblul său a fost responsabil. Nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul 4 al pandemiei. Au făcut achiziții de 200 de milioane de euro anul trecut, știți sutele de ventilatoare care au stat în depozitele Unifarm și au fost nefolosite în timp ce oamenii mureau și în condițiile în care, iată, se publică în Monitorul Oficial, un protocol nou medical, care include noile medicamente, etapele, ce trebuie să facă.

Aceste medicamente erau la fel de valoroase și valabile și în iunie, și în iulie, și în august, și în septembrie, și nu au făcut absolut nimic. Ei sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum, apropo de valul acesta de îmbolnăviri și de decese”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Astăzi, când miniștrii propuși de Cioloș s-au prezentat în Parlament pentru a fi audiați în cadrul comisiilor de specialitate, senatorul social-democrat Titus Corlățean a pus pe pagina sa de Facebook un mesaj plin de repulsie și indignare.

„Trebuie să fii USR-ist neomarxist, ca să mai ai tupeul de a veni la Parlament și să-ti mai dorești să fii la guvernare, când ai pe conștiință atâtea victime nevinovate, pentru care nu ai făcut nimic, deși aveai Puterea și conduceai Ministerul Sănătății! Cioloș și neomarxiștii săi vor primi de la PSD ceea ce merită în Parlament”, a scris președintele executiv al PSD Dâmbovița.

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: De la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas!

Publicat

pe

Consecvent unor principii clare de a spune lucrurilor pe nume, ieșind din șabloane rutinei de partid, deputatul Ionuț Vulpescu a atras atenția celor care militează pe partea stângă a eșichierului politic că, în Europa, pe fondul crizelor de tot felul, care se completează reciproc, riscurile populismului și ale politicilor economice și sociale lipsite de alternative sunt reale. Deja se manifestă. A vorbit fostul ministru al Culturii despre fenomenul politic consumat recent în Italia, unde alegerile au fost câștigate de formațiunile de dreapta. Totul s-a produs pe fondul unor nemulțumiri, al unor stări de lucruri induse de criza energetică, explozia prețurilor de după, dar și al politicii confuze duse la nivel european.

„Dacă trecem dincolo de aparențe, în Italia nu s-a produs nicio schimbare de fond și nici nu se va produce. Este doar o supapă de siguranță, deschisă după trei ani de criză, care au dus la acumularea de tensiuni importante în societatea italiană. Așa cum se spunea despre Tony Blair că a fost adevăratul urmaș al Doamnei de Fier, așa se va spune despre Giorgia Meloni, că este adevăratul urmaș al lui Draghi”, a precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Mai susține parlamentarul social-democrat că, și la noi, tentația populistă este mare, dar România nu este Italia și nu își permite acest lux politic, „indiferent de faptul că suntem la stânga sau la dreapta, ideologic vorbind, sau că suntem la putere sau în opoziție. Avem, în contextul crizei, un spațiu tot mai redus de manevră în plan politic. Nu mă refer la funcționarea democratică a societății românești. Eu cred sincer că avem nevoie de o mai activă contraputere, care să amintească politicului de obligațiile sale. Iar această contraputere este cetățeanul. Numai că retragerea lui din spațiul public este o veste proastă. Locul cetățenilor este luat de tot felul de ”profeți”, care predică false soluții, ce adâncesc criza, în loc să o calmeze”, a mai menționat Ionuț Vulpescu.

Europa, spune deputatul PSD, se află într-un adevărat festival al populismului și spectacolele de acest tip nu sunt deloc în regulă.

„Este semn că politicul nu mai are ce propune societăților respective. Asta trebuie să ne preocupe în cel mai înalt grad. Pentru că, place sau nu acest adevăr, ne aflăm, practic, într-un regim cu ”partid unic”, de vreme ce oricine ar câștiga alegerile, oriunde în Europa, politicile economice și sociale sunt aceleași, de extracție neoliberală: tăieri de taxe și de impozite, privatizări în serviciile publice de educație, sănătate, transporturi, demontarea brutală a Statului Bunăstării. Construcția de alternative nu mai funcționează. Iar când cresc periculos frustrările cetățenilor, lor li se administrează o porție de populism, pe post de calmant. Schema asta nu are cum funcționa la nesfârșit. Nimeni nu are resurse financiare pentru a plăti eșecurile piețelor din bani publici”, a mai arătat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu a mai constatat un lucru pe care, cu siguranță, îl vedem mulți. Partidele europene de stânga sunt slabe, tocmai acum când ar trebui să fie pe scena dezbaterii publice și să ofere alternative.

„Din prea mult reformism, stânga nu mai are o adecvare la realitate, care e de așteptat din partea ei. Iar dreapta europeană nu are niciun interes să producă așa ceva. Că va guverna la extreme, că va guverna mai aproape de centru, știe că va guverna, indiferent de performanțe. Iar asta și din lipsă de competitori serioși la stânga.

Trebuie să ne gândim serios, pentru că de la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas. Și prea mulți, din spațiul politic european, par gata să-l facă. Dar când a fost totalitarismul o soluție, și pentru cine? Dacă vrem reforma clasei politice, atunci să începem cu reforma gândirii, și acțiunii, politice. Dacă nu facem asta, ne limităm la o ipocrizie ce ne va rupe și mai mult de cetățeni și de agenda lor. Și tentația totalitară poate face pasul la totalitarism fără să mai putem reacționa. Depinde de noi încotro se duce politicul, nu doar în România”, a concluzionat deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT