Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean îi critică dur pe USR-iști, care vor din nou la guvernare

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean i-a criticat dur, aseară, la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, pe actualii guvernanți, pentru că au ignorat cu bună știință cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Liberalii au fost toată vara ocupați cu alegerile interne, cu propriile interese și combinații politice. Țara mai la urmă. De asemenea, reprezentanții USR care au gestionat Ministerul Sănătății, nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina loviturile dure ale coronavirusului. Iar acum, vor să vină din nou la guvernare. Culmea, cu același ministru incapabil, Ioana Mihăilă.

Titus Corlățean a spus, în emisiunea moderată de Mihai Gândea, că USR-iștii au dat dovadă de o atitudine iresponsabilă, aproape criminală. Cunoșteau situația, primiseseră evaluările de la specialiștii, știau clar ce urmează și nu au luat măsurile necesare. Sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum. Infectări în masă și sute de morți zilnic.

„În clipa în care ai primit avertizările, informațiile de la structurile statale, indiferent cum se numesc ele, așa cum Iohannis a avut din decembrie 2019 informările la acel mai înalt nivel cu privire la ce va fi să fie și n-a făcut nimic.(…) Să fie lucrurile foarte clare, noi am spus-o în dezbaterea parlamentară la moțiunea de cenzură, responsabilitatea principală o au cei care au condus Ministerul Sănătății, și aici USR-PLUS a dat cei doi miniștri și toate echipele lor care au căpușat instituțiile statului. Responsabilitatea este, per ansamblu, și a Guvernului.

Noi am dat jos acest Guvern pentru că în ansamblul său a fost responsabil. Nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul 4 al pandemiei. Au făcut achiziții de 200 de milioane de euro anul trecut, știți sutele de ventilatoare care au stat în depozitele Unifarm și au fost nefolosite în timp ce oamenii mureau și în condițiile în care, iată, se publică în Monitorul Oficial, un protocol nou medical, care include noile medicamente, etapele, ce trebuie să facă.

Aceste medicamente erau la fel de valoroase și valabile și în iunie, și în iulie, și în august, și în septembrie, și nu au făcut absolut nimic. Ei sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum, apropo de valul acesta de îmbolnăviri și de decese”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Astăzi, când miniștrii propuși de Cioloș s-au prezentat în Parlament pentru a fi audiați în cadrul comisiilor de specialitate, senatorul social-democrat Titus Corlățean a pus pe pagina sa de Facebook un mesaj plin de repulsie și indignare.

„Trebuie să fii USR-ist neomarxist, ca să mai ai tupeul de a veni la Parlament și să-ti mai dorești să fii la guvernare, când ai pe conștiință atâtea victime nevinovate, pentru care nu ai făcut nimic, deși aveai Puterea și conduceai Ministerul Sănătății! Cioloș și neomarxiștii săi vor primi de la PSD ceea ce merită în Parlament”, a scris președintele executiv al PSD Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite