Connect with us

ACTUALITATE

Utilitatea alegerii unei mese auxiliare pentru sufrageria ta

Publicat

pe

Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com
Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com

Dimensiunea pe care o are, forma, stilul sau alte aspecte specifice, toate acestea sunt importante atunci când alegi o masă auxiliară, iar dintr-o simplă alegere, ajungi în fața unui fapt complicat care necesită o atenție deosebită.

Folosită cu preponderență drept măsuță de cafea, dar utilă și în diverse alte scopuri, o masă auxiliară este absolut utilă în orice sufragerie bine echipată. Iată câteva dintre aspectele specifice legate de alegerea unei mese auxiliare cu care să îți echipezi sufrageria.

Ce tipuri de măsuțe auxiliare există?

În funcție de stilul pe care îl are sufrageria da, dar și în funcție de cât de echipată este aceasta cu dispozitivele moderne utilizate în scopuri diverse, poți alege o anume măsuță auxiliară care să îți fie de folos. Poți alege unul dintre modelele de măsuțe auxiliare rotunde pentru un spațiu mare, aerisit, o măsuță auxiliară cu spațiu suplimentar de depozitare pentru spațiile mici, acolo unde ai nevoie de spațiu suplimentar pentru depozitarea diverselor obiecte sau poți alege o măsuță care să se adapteze viziunilor futuriste pe care le ai, îndreptându-te spre modele de măsuțe în forme neconvenționale.

Pentru a crea o atmosferă de epocă, poți alege o măsuță auxiliară retro, din marmură sau sticlă, în timp ce pentru un aspect modern al încăperii poți alege o măsuță auxiliară din lemn și sticlă, cu picioarele în diverse forme și cu detalii deosebite.

Cum să alegi măsuța auxiliară în funcție de utilitatea pe care o are?

Principala utilitate a unei măsuțe auxiliare este aceea de a servi cafeaua în sufragerie, însă multe dintre acestea pot fi utilizate și în scopuri diverse, cum ar fi depozitarea cărților sau revistelor.

De asemenea, există și un sortiment variat de măsuțe TV, utilitatea acestora fiind evidentă din denumire pe care o au. Poți alege o măsuță auxiliară de acest fel ținând seama de materialul din care este realizat, de design-ul pe care îl are (în funcție de televizorul pe care dorești să îl plasezi pe ea), respectiv de spațiul suplimentar de depozitare pe care dorești să îl utilizezi. Astfel, există modele de măsuțe sau comode pentru televizor realizate din lemn, în culori diverse (de la alb sau negru la culorile natur ale lemnului sau variante vopsite), acestea putând fi adaptate la stilul pe care dorești să îl adopți în sufrageria ta – unul modern sau unul vintage, cu aspecte clasice sau cu aspecte futuriste pentru un living inedit.

 

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Andreea

    octombrie 20, 2021 at 10:42 am

    Multumesc mult pentru informatie si pentru link!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

HISTORY Channel marchează Ziua Națională a României cu difuzarea documentarelor despre Regina Maria și Regele Mihai

Publicat

pe

de

De 1 decembrie, telespectatorii HISTORY Channel România au o nouă întâlnire cu istoria. HISTORY Channel marchează Ziua Națională cu transmisia specială a documentarelor istorice „Maria – Inima României” și „Regele Mihai: Drumul către casă”.

Documentarul-eveniment „Maria – Inima României” va fi transmis de la ora 15:15, și în reluare de la ora 22:00. Acesta prezintă povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marei Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne.

Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Destinul său, al uneia dintre cele mai cunoscute femei din Europa epocii interbelice, a fost influențat de evenimente întâmplate în palatele regale din România, în saloanele Parisului, pe străzile New York-ului, la Kremlin și chiar în Vestul Sălbatic.

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” (ora 16:15, în reluare la ora 21:00) prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

„Regele Mihai: Drumul către casă” preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția, documentarul este o continuare a mult apreciatei producții „Războiul regelui” (titlu internațional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”), care a avut premiera la TV în 2016 și a fost difuzat în 42 de țări, fiind transmis inclusiv de către HISTORY Channel și HISTORY2.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

Valoarea istorică a filmului este îmbogățită cu înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de Regele Mihai, documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și cu relatările istoricilor occidentali și români, printre care profesorul Dennis Deletant, cel mai important autor și istoric occidental specializat în istoria României, profesor emerit al University College London, și Dr. Matei Cazacu, autor al mai multor cărți de istorie românească și istoric la Centre National de la Recherche Scientifique în Paris. Diana Mandache, în prezent cel mai prolific biograf al Familiei Regale a României, și-a adus contribuția din punct de vedere editorial și al cercetării. Filmul o include și pe jurnalista și autoarea britanică Tessa Dunlop.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș și sunt produse de Chainsaw Film Productions.

„Cele două povești regale conțin toate ingredientele necesare unui roman: viclenie politică, suferință, evenimente care pun viața în pericol, iubiri secrete. O să vă placă!”, a declarat John M. Florescu, producătorul executiv al programelor.

„Suntem onorați să fim pe HISTORY Channel pe 1 Decembrie 2021, de Ziua Națională a României, pentru a aniversa 103 ani de la Marea Unire din Alba Iulia, cu două filme documentare istorice produse independent de Chainsaw Film Production: «Maria – Inima României» si «Regele Mihai: Drumul către casă». Practic acest două filme documentare istorice acoperă perioada 1875-2017 din istoria modernă a României, 142 de ani de istorie, evoluție și progres. Urmărind și înțelegând istoria corect în prezent percepem altfel viitorul, mai ales pentru educația generațiilor tinere. În anul 2022, împreună cu producătorul executiv John Florescu și cu HISTORY Channel, dar și cu suportul partenerilor, vom iniția al doilea Turneu Istoric de Educație Națională cu proiecțiile acestor filme în peste 20 de orașe. Vă invităm să urmăriți istoria și în anul 2022, când se aniversează, la Alba Iulia, Centenarul de la încoronarea Reginei Maria din 15 Octombrie 1922”, a adăugat Dan Drăghicescu, producător asociat al celor două filme.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT