Connect with us

ACTUALITATE

Emiterea cardului de sănătate pentru elevii și studenții cu vârsta între 18 și 26 de ani

Publicat

pe

Toate persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani sunt asigurate în sistemul național de sănătate fără plată contribuției, dacă au calitatea de elev sau student.

Potrivit informațiilor furnizate de CAS Dâmboviţa, pentru a afla dacă ai calitatea de asigurat, trebuie accesat site-ul Casei, secțiunea Verificare Asigurat (link aici), unde se introduce CNP-ul persoanei și numărul antispam. Aplicația va genera apoi un mesaj în care se menționează dacă ești sau nu asigurat, dacă ai cardul național de sănătate emis și data înscrierii la medicul de familie.

În cazul în care apari că fiind neasigurat, deși ești elev sau student și ai vârsta între 18 și 26 de ani, trebuie depusă o solicitare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, cu următoarele documente:
– Copie act de identitate
– Adeverință de la unitatea de învățământ din care să rezulte calitatea de elev sau student
– Declarație pe proprie răspundere (se va ridica de la sediul instituției).

Cardul de sănătate se tipărește din oficiu pentru persoanele care au împlinit 18 ani, conform raportărilor instituțiilor de învățământ, și urmează să fie trimis cu Poșta Română la adresa de domiciliu. De asemenea, se emite și la solicitarea persoanelor interesate, prin depunerea documentelor sus-amintite. Până la primirea cardului de sănătate, elevii și studenții vor beneficia de servicii medicale și medicamente în baza verificării de către furnizori a calității de asigurat în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats