Connect with us

ACTUALITATE

Crizantema de Aur 2021. Concurenții de la secțiunea de creație

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Festivalul Național „Crizantema de Aur”, Târgoviște 2021, continuă, în această seară, tot de la ora 18:00, cu secțiunea de interpretare. Reamintim că această ediție, având numărul 54, este transmisă în direct pe TVR3.

Au rămas în concurs, după preselecțiile realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM, creațiile a 14 compozitori, după cum urmează:

– Octavian Coteț (Chișinău)
– Mircea Aurel Ciugureanu (Timișoara)
– Marcel Morărescu (Târgoviște)
– Petre Marcel Vârlan (Brașov)
– Bela Andrași (Hunedoara)
– Camelia Florescu (București)
– Marcel Iorga (Vaslui)
– Dumitru Caulea (Cernăuți)
– Stelian Coman (București,)
– Horia Făgărășanu (Timișoara)
– Marin Voican (București)
– Maricel Maxim (Holboca)
– Adrian Beldiman (Chișinău)
– Viorel Covaci (București)

Acompaniază Orchestra „Romanța” – dirijor Lucian Vlădescu. Mâine seară sunteți invitați la „Gala Laureaților”, care va fi, de asemenea, transmisă în direct pe TVR3, dar și de Radio România Antena Satelor.

Ediția din acest an este organizată de Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova. Direcția artistica a Festivalului este asigurată de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște.

Reamintim faptul în anul 2016 a fost inițiată, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, procedura de înscriere a Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT