Connect with us

ACTUALITATE

Deniz Kilinç, fostă majoretă Dracula’s Girls Târgoviște, a fost condusă pe ultimul drum

Publicat

pe

Astăzi – 22 octombrie 2021, a fost condusă pe ultimul drum tânăra de 26 de ani Deniz Kilinç, fostă membră a trupei de majorete „Dracula’s Girls”, coordonată de Alina Dumbravă. Deniz a fost răpusă pe neașteptate de complicațiile cauzate de temutul coronavirus. Trupul neînsuflețit al fetei s-a aflat depus la capela bisericii „Sfântul Nicolae”, situată pe strada Grigore Alexandrescu din Târgoviște.

Au venit pentru a-și lua adio de la acestă tânără plină de viață prieteni, cunoștințe, fostele colege din trupă, care s-au mai aflat prin Târgoviște, și mulți concitadini puternic mișcați de această tragedie. După oficierea slujbei religioase, cortegiul funerar a pornit spre cimitir.

„Ce durere mai mare poate fi decât ca o mamă să își conducă unica fiică pe ultimul drum?! Și totuși Lidia a găsit putere și cutează să meargă mai departe. De ce, pentru simplu motiv că viața a fost nedreaptă de multe ori până acum, pentru cei dragi nouă, parcă prevestind acest greu asalt.

În același timp, trebuie să păstrăm vie amintirea și memoria lui Deniz, un copil independent, cu o personalitate puternică, ce a știut să trăiască intens în această viață. Păcat că drumul ei a fost atât de scurt, păcat de tinerețea ei și de faptul că s-a gândit să plece atât de devreme, grăbind, spre o lume mai bună. Aici o așteaptă tatăl și bunicul său, cu siguranță bărbații care i-au influențat creșterea și educația ca om pe acest pământ.

Dacă v-a supărat cu ceva, vă rog să o iertați, iar dacă ați cunoscut-o vă rog să ne luăm iertare și ramas bun de la ea. Închei cu versurile transpuse în operă de maestrul Dinică: în cel din urmă ceas, când vorba n-are glas.., o strângere de mână, e un bun rămas”, a scris un prieten pe Facebook.

Alina Dumbravă, cea care a creat această minunată trupă de majorete – „Dracula’s Girls”, care a devenit într-un timp scurt cunoscută în întreaga Europă, a fost puternic marcată de această dispariție prematură a unei prietene, a unui om plin de viață și cu multe planuri de viitor.

„Ne amintim cu toții pofta de viață cu care venea la fiecare repetiție, râsul molipsitor și pasiunea pentru dans și nu putem să ne gândim că nu o vom mai revedea. Nu este drept ce se întâmplă… Ramas bun, Deniz”, este mesajul Alinei Dumbravă.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Expoziție de costume populare românești la Camera de Comerț Dâmboviţa

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a organizat, la sediul din Târgoviște – strada Calea Câmpulung, Nr. 6A, o expoziție de costume tradiționale românești, pe care vă invită să o vizitați în zilele de 19 și 20 iunie 2024. Fotografiile pe care le veți realiza cu acest prilej vor fi publicate pe conturile de socializare ale instituțiilor, pentru a face cunoscută povestea „cămășii cu altiță” și a rămâne mărturie a respectului și aprecierii arătate portului tradițional românesc.

„Ia românească câștigă tot mai multă recunoaștere în conștiința europeană și mondială, devenind un format vestimentar tradițional de o frumusețe unică și originală. Mulțumim partenerilor ARHaic Design, Ali Lux și Framing Art – Înrămarea, pe înțelesul tuturor pentru sprijinul acordat în realizarea acestei expoziții”, este mesajul transmis de echipa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Reamintim faptul că în data de 24 iunie se sărbătorește „Ziua Universală a Iei”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Obligațiile angajatorilor în perioadele caniculare. ITM Dâmbovița a început verificările în teren

Publicat

pe

ITM Dâmbovița le reamintește angajatorilor că, dacă temperatura exterioară a aerului depășește, într-o perioadă de două zile consecutive, valoarea de 37 de grade Celsius sau dacă este atins acest nivel, corelat cu condiții de umiditate mare, au obligația să asigure normalizarea condițiilor de muncă și menținerea stării de sănătate a salariaților.

Astfel, se impun următoarele:
– reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;
– asigurarea ventilației la locul de muncă, iar acolo unde procesul de lucru permite, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer;
– asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea de dușuri;
– asigurarea echipamentului individual de protecție.

„Precizez că măsuri de protecție a stării de sănătate a salariaților se impun și atunci când, prin specificul activității, la locul de muncă, temperaturile ajung la valori ridicate.

În plus, pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de munca în condiții de temperaturi ridicate, este obligatoriu ca angajații să fie examinați medical atât la angajare cât și periodic, avându-se în vedere posibilitatea de reducere a programului de lucru sau chiar schimbarea locului de muncă, în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice sau care au contraindicații de a desfășura activitate la temperaturi ridicate”, ne informează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Atenție! Inspectorii SSM din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița vor efectua controale la angajatori, în perioadele caniculare, atât pentru a-i informa în privința obligațiilor pe care le au, cât și pentru a verifica modul în care respectă obligațiile care le revin, din punct de vedere legal.

„Pe tot parcursul sezonului cald, în cadrul controalelor efectuate, inspectorii de muncă dâmbovițeni verifică și modul în care angajatorii respectă dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă”, mai spune Marius Lixandru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite