Connect with us

ACTUALITATE

Jandarmeria Română s-a făcut de râs mai rău ca niciodată!

Publicat

pe

Jandarmeria Română a publicat pe pagina sa de Facebook un punct de vedere cu privire la scandalul de la IJJ Prahova, unde 11 candidați la concursul de admitere la școlile de subofițeri jandarmi au primit nota 10 după contestații, fiindcă nu li s-au înmânat subiectele care ar fi trebuit! Incompetență sau furt acoperit de prevederile legale? Autoritățile de anchetă chiar vor lăsa situația așa?

„Referitor la situaţia înregistrată la concursul de admitere la şcolile de subofiţeri ale Jandarmeriei, Serviciul Comunicare Publică al Jandarmeriei face următoarele precizări:
– În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

– În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

– Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”.

Pe bună dreptate, comentariile la această postare au curs ca pe bandă rulantă. Mai jos, doar câteva dintre ele.

 • „Cu toată dragostea”, nu prea exista scuze acceptabile!
 • „tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant” => In Republica Romanica Mare, tratament corect si echitabil inseamna faptul ca 11 au luat nota 10(adica perfect) fara nicio verificare a cunostintelor, doar pe seama incompetentei unor persoane sau a spagii luate. Asa-i in tara asta, se fura pe fata, dar totul se face cu „respectarea prevederilor legale”. Asa merg treburile in Republica Romanica Mare! Si ne mai laudam si la Zucky ca am facut-o legal!
 • Repetați testarea cu toți candidații. Alte subiecte și testarea sa fie făcută ca și la Bac, cu supraveghere audio-video. Transparență. E simplu. Sunt atâția bărbați care își doresc neapărat sa intre în jandarmerie, care se pregătesc intens pentru asta. Avem nevoie de oameni competenți în instituțiile statului, nu de nepotisme și șpăgari.
 • Jandarmeria Română dar șpaga s-a dat tot în euro, sau cei de la țară au putut să dea și sub forma de porc având în vedere că se apropie Crăciunul? NIMENI NU VĂ CREDE.
 • Eu ce pot sa mai zic în situația mea…din cauza infectării cu noul corona virus ,am pierdut examenul de verificare a cunoștințelor. Ar fii trebuit sa existe o sesiune speciala și în aceasta situație. Dar se pare ca lipsește…
 • În plus e normal dacă o grila e greșită sa se acorde punctaj pt ea, dar da-o încolo nu toată lucrarea, care e dreptatea? Unu cu 70 grile corecte e respins și alut care nu e capabil sa facă nici 40grile trece cu 10, ce …de logica aveți?
 • Eu inainte de contestatie eram pe penultimul loc pe lista Scolii Falticeni, acum sunt al 3-lea sub linie. Ar trebui sa suplimentati locurile pt cei admisi inainte de contestatii. Dacă tot ziceți ca urmăriți un tratament corect, echitabil.
 • După calculele mele, 11 candidați au fost admiși în primă fază, iar în urma contestațiilor au fost declarați respinși. Ar fi corect să suplimentați lista celor admiși cu 11 locuri, astfel încât cei declarați admiși în primă fază să rămână admiși și după rezolvarea contestațiilor, și nu respinși. Zic și eu.
 • La sediul IJJ Prahova au fost doar 11 candidați? Dacă nu, restul candidaților, ce subiecte au primit? Ar trebui să suplimentați locurile pentru cei admiși înainte de măgăria de la Prahova.
 • Din cauza incompetenței dumneavoastră, elevii declarați ADMIȘI în primă fază,sunt acum RESPINȘI?
 • Tratament corect? 🤣🤣🤣 Tara lu papura Vodă dacă primeau subiectul corect erau picați cu felicitari, dar asa mulțumită IJJ PH, cei ce nici măcar nu au luat nota de trecere în sesiunea din Martie acum sunt cap de lista. PILE, toți ne-am dat seama. Culmea de la ei sau din preajma lor au plecat subiectele în toată tara, dar fix la ei au greșit ca trebuia sa treacă cu 10 X și Y
 • Este inadmisibil așa ceva, România țara tuturor posibilităților. Normal și drept ar fi fost ca acei 11 candidați sa susțină din nou alt examen cu varianta 1 ca și așa nu a fost publicată nicăieri sau mai bine cu o noua varianta, este nedrept față de restul candidaților ca și mine de altfel care chiar au învățat și totuși cu punctaj de 60-70 nu s-au încadrat pe locuri dar acești “genii” au fost încadrați pe locuri datorită unei “erori”. Din cate știu Jandarmeria este o instituție a legii și dreptății ceea ce nu se poate discuta in cazul de față…

ACTUALITATE

170 de ani de la înființarea comunității bulgarilor de la Târgoviște

Publicat

pe

de

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 30 noiembrie 2021, alături de vicepreședintele Antonel Jîjîie și administratorul public al județului, Cristian Avanu, la evenimentul organizat de Asociația ZAEDNO a bulgarilor din Târgoviște pentru sărbătorirea a 170 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

De asemenea, sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis: „Avem bucuria azi de a ne reuni în acest cadru festiv pentru a ne aminti despre identitatea pe care dumneavoastră ați reușit să o mențineți în timp ca pe o carte de vizită nu numai a comunității bulgărești, dar și a orașului Târgoviște și a Județului Dâmbovița însuși. Îmi doresc să purtați în suflet această identitate a bulgarilor târgovișteni, identitate ce se regăsește în cultura, educația și istoria – repere ce mențin vie identitatea poporului nostru.

Chiar dacă pandemia și-a pus amprenta asupra vieții de zi cu zi, mă bucur că putem să marcăm jertfa înaintaşilor noştri, care s-au sacrificat pentru realizarea unui vis măreţ – unitatea naţională. Printre aceşti eroi, în amintirea cărora ne plecăm fruntea cu respect, se numără şi cei 97 de ostaşi români de etnie bulgară, căzuţi la datorie pentru reîntregirea României. Evenimentul de astăzi îmi întăreşte credinţa că, în ciuda inevitabilelor frământări din jurul nostru, suntem o naţiune solidară, care îşi respectă trecutul şi îi onorează pe cei care au contribuit la construirea prezentului și viitorului ei. Curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea acestor idealuri nu trebuie nicicând uitate.

Vă asigur de respectul meu pentru ceea ce ați făcut de-a lungul secolelor pentru acest oraș și pentru acest județ, pentru faptul că strămoșii dumneavoastră au contribuit la Războiul de Independență din 1877 și la cele două războaie mondiale.

Felicit comunitatea bulgară din Municipiul Târgoviște pentru modul în care a reușit să se integreze în acest spațiu geografic, pentru modul în carea a știut să se consolideze de-a lungul celor 170 de ani de la stabilirea în cartierul Matei Voievod și, nu în ultimul rând, pentru conservarea și promovarea tradițiilor străvechi.

Închei prin a vă spune că sunteţi un bun exemplu de urmat – oameni muncitori, harnici, care v-aţi clădit prin trudă tot ceea ce aveți astăzi.

Vă urez mulți ani cu sănătate și împliniri și, de asemenea, transmit la mulţi ani tuturor acelora ce poartă numele Sfântului Andrei! Să ne revedem de fiecare dată cu bine!”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

HISTORY Channel marchează Ziua Națională a României cu difuzarea documentarelor despre Regina Maria și Regele Mihai

Publicat

pe

de

De 1 decembrie, telespectatorii HISTORY Channel România au o nouă întâlnire cu istoria. HISTORY Channel marchează Ziua Națională cu transmisia specială a documentarelor istorice „Maria – Inima României” și „Regele Mihai: Drumul către casă”.

Documentarul-eveniment „Maria – Inima României” va fi transmis de la ora 15:15, și în reluare de la ora 22:00. Acesta prezintă povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marei Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne.

Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Destinul său, al uneia dintre cele mai cunoscute femei din Europa epocii interbelice, a fost influențat de evenimente întâmplate în palatele regale din România, în saloanele Parisului, pe străzile New York-ului, la Kremlin și chiar în Vestul Sălbatic.

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” (ora 16:15, în reluare la ora 21:00) prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

„Regele Mihai: Drumul către casă” preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția, documentarul este o continuare a mult apreciatei producții „Războiul regelui” (titlu internațional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”), care a avut premiera la TV în 2016 și a fost difuzat în 42 de țări, fiind transmis inclusiv de către HISTORY Channel și HISTORY2.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

Valoarea istorică a filmului este îmbogățită cu înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de Regele Mihai, documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și cu relatările istoricilor occidentali și români, printre care profesorul Dennis Deletant, cel mai important autor și istoric occidental specializat în istoria României, profesor emerit al University College London, și Dr. Matei Cazacu, autor al mai multor cărți de istorie românească și istoric la Centre National de la Recherche Scientifique în Paris. Diana Mandache, în prezent cel mai prolific biograf al Familiei Regale a României, și-a adus contribuția din punct de vedere editorial și al cercetării. Filmul o include și pe jurnalista și autoarea britanică Tessa Dunlop.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș și sunt produse de Chainsaw Film Productions.

„Cele două povești regale conțin toate ingredientele necesare unui roman: viclenie politică, suferință, evenimente care pun viața în pericol, iubiri secrete. O să vă placă!”, a declarat John M. Florescu, producătorul executiv al programelor.

„Suntem onorați să fim pe HISTORY Channel pe 1 Decembrie 2021, de Ziua Națională a României, pentru a aniversa 103 ani de la Marea Unire din Alba Iulia, cu două filme documentare istorice produse independent de Chainsaw Film Production: «Maria – Inima României» si «Regele Mihai: Drumul către casă». Practic acest două filme documentare istorice acoperă perioada 1875-2017 din istoria modernă a României, 142 de ani de istorie, evoluție și progres. Urmărind și înțelegând istoria corect în prezent percepem altfel viitorul, mai ales pentru educația generațiilor tinere. În anul 2022, împreună cu producătorul executiv John Florescu și cu HISTORY Channel, dar și cu suportul partenerilor, vom iniția al doilea Turneu Istoric de Educație Națională cu proiecțiile acestor filme în peste 20 de orașe. Vă invităm să urmăriți istoria și în anul 2022, când se aniversează, la Alba Iulia, Centenarul de la încoronarea Reginei Maria din 15 Octombrie 1922”, a adăugat Dan Drăghicescu, producător asociat al celor două filme.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT