Connect with us

ACTUALITATE

Jandarmeria Română s-a făcut de râs mai rău ca niciodată!

Publicat

pe

Jandarmeria Română a publicat pe pagina sa de Facebook un punct de vedere cu privire la scandalul de la IJJ Prahova, unde 11 candidați la concursul de admitere la școlile de subofițeri jandarmi au primit nota 10 după contestații, fiindcă nu li s-au înmânat subiectele care ar fi trebuit! Incompetență sau furt acoperit de prevederile legale? Autoritățile de anchetă chiar vor lăsa situația așa?

„Referitor la situaţia înregistrată la concursul de admitere la şcolile de subofiţeri ale Jandarmeriei, Serviciul Comunicare Publică al Jandarmeriei face următoarele precizări:
– În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

– În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

– Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale”.

Pe bună dreptate, comentariile la această postare au curs ca pe bandă rulantă. Mai jos, doar câteva dintre ele.

 • „Cu toată dragostea”, nu prea exista scuze acceptabile!
 • „tratament corect, echitabil şi egalitate de şanse pentru fiecare participant” => In Republica Romanica Mare, tratament corect si echitabil inseamna faptul ca 11 au luat nota 10(adica perfect) fara nicio verificare a cunostintelor, doar pe seama incompetentei unor persoane sau a spagii luate. Asa-i in tara asta, se fura pe fata, dar totul se face cu „respectarea prevederilor legale”. Asa merg treburile in Republica Romanica Mare! Si ne mai laudam si la Zucky ca am facut-o legal!
 • Repetați testarea cu toți candidații. Alte subiecte și testarea sa fie făcută ca și la Bac, cu supraveghere audio-video. Transparență. E simplu. Sunt atâția bărbați care își doresc neapărat sa intre în jandarmerie, care se pregătesc intens pentru asta. Avem nevoie de oameni competenți în instituțiile statului, nu de nepotisme și șpăgari.
 • Jandarmeria Română dar șpaga s-a dat tot în euro, sau cei de la țară au putut să dea și sub forma de porc având în vedere că se apropie Crăciunul? NIMENI NU VĂ CREDE.
 • Eu ce pot sa mai zic în situația mea…din cauza infectării cu noul corona virus ,am pierdut examenul de verificare a cunoștințelor. Ar fii trebuit sa existe o sesiune speciala și în aceasta situație. Dar se pare ca lipsește…
 • În plus e normal dacă o grila e greșită sa se acorde punctaj pt ea, dar da-o încolo nu toată lucrarea, care e dreptatea? Unu cu 70 grile corecte e respins și alut care nu e capabil sa facă nici 40grile trece cu 10, ce …de logica aveți?
 • Eu inainte de contestatie eram pe penultimul loc pe lista Scolii Falticeni, acum sunt al 3-lea sub linie. Ar trebui sa suplimentati locurile pt cei admisi inainte de contestatii. Dacă tot ziceți ca urmăriți un tratament corect, echitabil.
 • După calculele mele, 11 candidați au fost admiși în primă fază, iar în urma contestațiilor au fost declarați respinși. Ar fi corect să suplimentați lista celor admiși cu 11 locuri, astfel încât cei declarați admiși în primă fază să rămână admiși și după rezolvarea contestațiilor, și nu respinși. Zic și eu.
 • La sediul IJJ Prahova au fost doar 11 candidați? Dacă nu, restul candidaților, ce subiecte au primit? Ar trebui să suplimentați locurile pentru cei admiși înainte de măgăria de la Prahova.
 • Din cauza incompetenței dumneavoastră, elevii declarați ADMIȘI în primă fază,sunt acum RESPINȘI?
 • Tratament corect? 🤣🤣🤣 Tara lu papura Vodă dacă primeau subiectul corect erau picați cu felicitari, dar asa mulțumită IJJ PH, cei ce nici măcar nu au luat nota de trecere în sesiunea din Martie acum sunt cap de lista. PILE, toți ne-am dat seama. Culmea de la ei sau din preajma lor au plecat subiectele în toată tara, dar fix la ei au greșit ca trebuia sa treacă cu 10 X și Y
 • Este inadmisibil așa ceva, România țara tuturor posibilităților. Normal și drept ar fi fost ca acei 11 candidați sa susțină din nou alt examen cu varianta 1 ca și așa nu a fost publicată nicăieri sau mai bine cu o noua varianta, este nedrept față de restul candidaților ca și mine de altfel care chiar au învățat și totuși cu punctaj de 60-70 nu s-au încadrat pe locuri dar acești “genii” au fost încadrați pe locuri datorită unei “erori”. Din cate știu Jandarmeria este o instituție a legii și dreptății ceea ce nu se poate discuta in cazul de față…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Crucea Roșie Dâmbovița, întâlnire de bilanț anual la Sinaia

Publicat

pe

La Sinaia, a avut loc, ieri – 27 septembrie 2022, ședința anuală a conducerii Crucii Roșii Dâmbovița cu președinții de subfiliale. La întâlnire, alături de președintele Ionuț Ghibanu și de directorul Raul Pavelescu, s-a aflat și șeful Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. După cum a precizat vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, în cadrul adunării, a fost analizată activitatea Crucii Roșiii Dâmbovița din ultimul an și au fost stabilite reperele pentru acțiunile care se vor desfășura în viitor.

„Crucea Roșie este cea mai cunoscută organizație pe plan intern sau internațional, care este implicată în alinarea suferinței umane, în salvarea de vieți omenești, în ușurarea existenței multora din semenii noștri copleșiți de încercări, prin intermediul a multor programe, proiecte, inițiative, demersuri și colaborări, astfel că este și cea mai respectată instituție pe palierul acesta de activitate, care contribuie din plin la salvgardarea demnității umane și la ușurarea vieții celor aflați în dificultate”, a spus Ionuț Ghibanu – președintele filialei de Cruce Roșie Dâmbovița.

Acesta a mai amintit de acțiunile derulate în folosul oamenilor aflați în suferință, de sprijinire a unor comunități. Campaniile de donare de sânge, prevenirea și intervenția în caz de dezastre, cursurile de prim ajutor, derularea de acțiuni de sprijin pentru familiile defavorizate, programele de suport social pentru asistarea persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, asigurarea de produse alimentare pentru îmbunătățirea meselor la cantinele sociale. S-au mai adăugat activitățile de educație non-formală și sprijin material pentru copiii din centrele de plasament, suportul psihologic și material vârstnicilor din căminele-spital si din centrele rezidențiale dedicate. A mai amintit Ionuț Ghibanu și de acțiunile de ajutorare ocazională a refugiaților din România și de serviciile medico-sociale pentru persoane vârstnice, precum și cele de îngrijire la domiciliu.

„În timpul pandemiei, am desfășurat activități de informare cu privire la pandemie, la campania de vaccinare, dar și la oferirea de ajutor centrelor de vaccinare și persoanelor nevoiașe, în special cu produse de igienă și măști de protecție. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, am sprijinit centrele de refugiați și le-am oferit produse esențiale acestora, alimentare sau nealimentare, încercând să ajutăm pe toți aceia care au fugit din calea războiului.

Suntem implicați în proiecte cu mare impact pentru comunitățile locale, așa cum este de exemplu proiectului intitulat “Împreună spunem stop abandonului școlar!”, ce are drept obiectiv consolidarea capacității Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița de a formula și promova o alternativă cu impact național, la politică publică inițiată de Guvern în domeniul prevenirii părăsirii timpurii a școlii și în concordanță cu Strategia de Consolidare a Administrației publice.

Implicarea noastră în cadrul Societății Naționale de Cruce Roșie reprezintă o mărturie a umanității noastre, o necesitate pentru comunitățile în care activăm, un sprijin concret pentru cei aflați în nevoie și un răspuns adecvat provocărilor timpului nostru.

Lumea noastră s-a confruntat cu uriașa provocare a pandemiei de Covid 19, se confruntă cu provocări climatice, dar și economice, sociale, ori numeroase conflicte, dintre care cel mai evident este în Ucraina, aproape de granițele țării noastre. Față de acestea nu putem asista nepăsători”, a declarat președintele Ionuț Ghibanu.

Șeful Crucii Roșii Dâmbovița menționat în mod deosebit colaborarea constantă și eficientă cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în mod direct cu președintele Corneliu Ștefan, care a sprijinit în permanență activitatea Crucii Roșii.

„De asemenea, apreciez foarte mult colaborarea cu domnii și doamnele primar de pe tot cuprinsul județului, care se străduiesc să susțină și să promoveze activitatea noastră în plan local. Atât șefii filialelor, cât și primarii localităților din județ sunteți cei care cunoașteți cel mai bine cu ce se confruntă comunitățile, de aceea, aveți cel mai mare aport la sprijinirea rezolvării acestor provocări. Pe domniile voastre contează cel mai mult concetățenii noștri, dar și eu și conducerea centrală a Crucii Roșiii. Vă apreciez munca și implicarea, vă mulțumesc pentru tot și vă rog să continuați să vă implicați cu mult entuziasm și disponibilitate în a fi și pe mai departe susținători ai binelui comun și al demnității umane în vremea noastră”, a mai spus Ionuț Ghibanu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Noaptea cercetătorilor europeni” se organizează anul acesta și la Titu

Publicat

pe

Vineri – 30 septembrie 2022, orașul Titu, din județul Dâmbovița, se va conecta cu peste 400 de localități din 25 de țări, care organizează, simultan, evenimentul „Noaptea cercetătorilor europeni”.

Cu acest prilej, sală de festivități a Liceului Teoretic Iancu C. Vissarion Titu va găzdui, între orele 13:00 și 20:00, diferite ateliere. De asemenea, la Biblioteca Orășenească Titu va organiza, tot între orele 13:00 și 20:00, acțiunea „Lecturăm, cercetăm și experimentăm”.

Evenimentul „Noaptea cercetătorilor europeni” de la Titu este posibil datorită implicării partenerilor locali, respectiv: Primăria, Biblioteca, Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion și Asociația DAR Development. De asemenea, se derulează cu sprijinul Comisiei Europene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT