Connect with us

ACTUALITATE

Scandal imens în Prahova în legătură cu admiterea la școlile de subofițeri jandarmi!

Publicat

pe

Sursa foto: scoaladragasani.ro

Cunoscutul polițist Marian Godină a dezvăluit, aseară, pe pagina sa de Facebook, faptul că mai mulți candidați pentru școlile de subofițeri de jandarmi, recrutați de IJJ Prahova, au obținut nota 10 după contestații, în condițiile în care, inițial, au avut punctaj foarte mic, respectiv 2 și 3. Este vorba despre 11 persoane: 7 pentru Drăgășani și 4 pentru Fălticeni.

„Părerea mea e că e o eroare undeva, ar fi mult prea mari diferențele și prea mare coincidența, mai ales că testele sunt grilă”, a scris Godină.

Captură Facebook

Captură Facebook

Trei ore mai târziu, polițistul din Brașov revine cu un nou text, de fapt o concluzie la care a ajuns ca urmare a mesajelor primite se pare de la oameni care au susținut examenul de admitere la Școlile de subofițeri jandarmi.

„Explicația mi se pare plauzibilă, dar denotă încă o dată multă incompetență și bătaie de joc.

Examenul s-a dat în fiecare județ, în mai multe săli de concurs. Într-una din sălile de examen din Prahova, candidații au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie. La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 și 3, deoarece șablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toți ceilalți candidați din țară.

Candidații au explicat că e imposibil să aibă notele alea și au fost îndrumați să facă contestație. Bănuiesc că cei responsabili au înțeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat așa. Mai bănuiesc și că mulți candidați s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers „pe burtă”. Probabil și scria pe ele „Sesiunea Martie 2021”. Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ținând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră. După contestații, candidații din acea sală au obținut nota zece.

Sunt tare curios cum se va soluționa situația asta. Eu încă o pun pe seama incompetenței și sper să nu mă înșel. Dar mai bine să așteptăm niște explicații oficiale, ce am scris eu mai sus e doar părerea mea după ce am vorbit cu câțiva candidați”.

Captură Facebook

Ei bine, deocamdată, explicația oficială nu a venit, chiar dacă reprezentanții mass-media au solicitat-o direct la IJJ Prahova încă de aseară.

„Un răspuns oficial va fi trimis de către IGJR”. Încă îl așteptăm…. Între timp, a fost ștearsă pe site-ul Jandarmeriei Prahova lista cu candidați și notele obținute.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats