Connect with us

POLITIC

Ludovic Orban: Actuala conducere a PNL a luat decizii iraționale la ordinul lui Iohannis

Publicat

pe

Ce era previzibil încă de săptămâna trecută, când a făcut anunțul, s-a întâmplat. Ludovic Orban și-a dat demisia din Grupul Parlamentar PNL. Ținând cont de împrejurări, de antecedente, vestea aproape că nu mai are valoare de știre. Orban nu a suportat înfrângerea, a acceptat cu greu faptul că a fost abandonat, ca un pirat mișel, pe o insulă pustie de președintele Klaus Iohannis, pe care l-a sprijinit până în pânzele albe. I-au întors spatele până și cei mai apropiați tovarăși. Virgil Guran, care în urmă cu câteva luni s-ar fi luat de gât cu oricine pentru Ludovic, a băgat acum capul la cutie.

A rămas Orban cu celebrele replici electorale, care îl proslăveau pe Iohannis: „cineee este generalu…” Acum, vrea un nou partid, care să continue doctrinar moștenirea lăsată de Brătieni. A spus Ludovic Orban că actuala conducere a PNL, la ordinul lui Iohannis, a luat decizii iraționale, care au dus la căderea Guvernului și la ruperea coaliției cu USRPLUS. Dacă mai este pusă la socoteală și căderea în sondaje, este jale!

„Obligația morală pe care o am față de cetățenii români care au avut încredere în mine și PNL este de a-mi respecta angajamentele luate în campania electorală. Mă despart, sper eu temporar, de colegii mei din PNL. Ce s-a întâmplat în 4 luni depăsește orice imaginație. Atâtea decizii inepte nu mi-a fost dat să văd într-o perioada atât de scurtă de timp. S-a creat o criză politică artificială din motive neînțelese de cetățeni, a fost făcut praf PNL, a fost făcută praf coaliția și în plină criză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost lăsat fără Guvern în capacitate deplină de exercițiu. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie. Doar lobotomizat aș putea sta părtaș, complice, la acest atentat asupra interesului național”, a declarat Ludovic Orban.

Dacă va duce la capăt proiectul pe care îl clocește este greu de crezut. Au mai încercat și alții să sădească în pământul politicii românești câte o crenguță ruptă din bătrânul copac liberal, dar nu s-a prins. Vezi cazurile Viorel Cataramă, Călin Popescu Tăriceanu. Câteva frunzulițe care, după unul, două, trei tururi electorale, s-au uscat. Acum știu ei prietenii lui Orban de ce nu fug din PNL. Preferă să rămână în acest partid aflat într-o degringoladă totală dar care, de bine de rău, mai plutește, decât să se urce pe o barcă nesigură, care poate fi dată peste cap de primul val.

Virgil Guran, unul dintre cei mai vocali susținători ai lui Orban, că practic nu s-a văzut nimic, doar un fâs mic, a dat înapoi. După victoria lui Cîțu, a ieșit rapid cu un comunicat în organizația pe care o dregătorește, PNL Dâmbovița, că sprijină Guvernul Cîțu și alte chestii d’astea din borcanul cu miere pentru lingușeli.

Declarația dată de Guran după decizia lui Orban de a părăsi Grupul Parlamentar PNL este o mostră clară de detașare politicoasă. Ceva de genul îl conduc la eșafod într-o mare de flori. Atât pot să fac și eu. Chiar așa este. Guran fără PNL nu mai înseamnă mare lucru. Intră în anonimat. Aici poate mai are o șansă să scape nevânat, dar este greu. Prin Dâmbovița oricum nu îl mai vede lumea. De ceilalți parlamentari, ce să mai vorbim! Plante.

„Este dreptul lui să facă ceea ce crede. Din punctul meu de vedere, îmi pare foarte rău, eu țin la Ludovic Orban și l-am sprijinit întotdeauna. Consider că este un politician bun și necesar Partidului Național Liberal. Eu am încercat să discut cu el acum câteva zile să renunțe și să rămână în partid pentru că eu cred că mai are multe de spus în PNL și împreună cu cei care l-am sprijinit cred eu că puteam să aducem un plus în viitor. Nu se știe ce se întâmplă mai departe în PNL și sunt convins că era nevoie de el la un moment dat, dar îi respect opțiunea, îi respect hotărârea”, a spus Virgil Guran în loc de adio.

Ludovic Orban cu cât încearcă să pozeze mai în față cu atât se va stinge mai repede. Nu are de partea lui nici un atu care să îl facă remarcat. Este acum un autoexilat. El nu are ce resuscita politic. Vrea să construiască ceva din nimic. Asta în condițiile în care liberalismul se află în cădere, împins în acestă prăpastie și de el și de cei care s-au arătat preocupați mai mult de interesul personal decât de țară.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT